Hovedret Kylling Pølser Svinekød

Opskrift på paella med krydret pølse og kylling

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Gå til opskrift

Paella er en skøn klassisk spansk risret, som du kan blande alverdens lækkerier i. Jeg giver dig her en grundopskrift og et forslag til fyldet – det er nemlig sådan, at du kan komme alle mulige ingredienser i – det kan både være kød, fisk og skaldyr. Retten stammer oprindeligt fra Valencia, som er et af de områder, der er meget kendt for denne fantastisk ret – håber du synes om min opskrift, som jeg har lavet med inspiration og hjælp fra min kæreste, som er halvt spanier. Retten er helt genial at krydre med safran, som jeg har fra earthganic.dk, der har noget af den bedste safran, der findes i verden…

Paella er en spansk risret lavet med kød, fisk, skaldyr og eventuelt snegle. Retten krydres med safran. Ofte bruges ærter, spansk chorizopølse samt peberfrugter. Paellaen stammer fra Valencia, og navnet stammer fra den særlige pande af samme navn, som bruges til retten. Det er en ret, som kan nydes året rundt, da du kan variere, om du fx bruger fisk og skaldyr eller som her krydret pølse og kylling.

Det udtales i øvrigt – “Paeja”, da to “l’er” på spansk bliver til et “j”. Tænker det er meget rart at vide, så du ikke kalder det “Pa-el-ja”. Ærligt, jeg vidste det faktisk ikke og har fx også altid sagt “torti-li-ja” og ikke “torti-ja” 🙂

Læs også: Tip til at lave den perfekte klassisk risotto

Opskrift på paella med krydret pølse og kylling

Opskrift på paella med krydret pølse og kylling

Ret: Hovedret
Køkken: Spansk
Keyword: Paelle, Paelle med krydret pølse og kylling
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Antal: 4 personer

Paelle er en skøn klassisk risret, som du kan lave med skaldyr, kød, fisk, kylling eller en blanding af det du føler for. Den er utroligt velsmagende og perfekt året rundt.

Udskriv

Ingredienser

  • 200 gram Chorizopølse
  • 300 gram glad kylling
  • 2 stk. løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 2 stk. friske tomater
  • 250 gram Paellaris de fås i det fleste Supermarkeder, kan erstattes med risottoris
  • 1 tsk sød paprika
  • 0,5 gram safran
  • 1 glas tør hvidvin
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 liter god hønsefond
  • 1 lille bundt hakket persille
  • 100 gram øko ærter fra frost (optøet)
  • 1 stk. citron
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Det nemmeste er at bruge en pande med høje kanter eller en sauterpande, begge skal gerne være med låg.
  2. Skær chorizopølsen i skiver og steg den i lidt olie ved høj varme.
  3. Imens finthakker du løg og hvidløg og skærer peberfrugter og tomater ud i mindre stykker.

  4. Skær kyllingen ud i stykker på størrelse med en tommelfinger.
  5. Når pølsen har fået 5 minutter, tilsætter du kyllingen, som du steger i yderligere 10 min.

  6. Tilsæt løg og hvidløg, som du steger i et par minutter.

  7. Tilsæt hvidvin og lad det koge af i et par minutter.
  8. Tilsæt så tomat og rød peber.

  9. Tilsæt ris, paparika og safran og vend det hele godt sammen.
  10. Tilsæt bouillon så det lige nøjagtig dækker.
  11. Kog det med låg i ca. 15 min og kig til det.
  12. Smag til med salt og friskkværnet peber – husk at pølsen er salt, så smag dig frem.

  13. Væsken skal gerne være fordampet og bunden begynde at sætte skorpe.
  14. Kanterne og bunden på paellaen må gerne blive sprød og bagt – dog uden at brænde på.
  15. Et par minutter inden retten er færdig, tilsætter du ærterne, så de får lidt varme.

  16. Drys paellaen med hakket persille og servér den i panden med citronen skåret i skiver.

Opskrift på paella med krydret pølse og kylling
Lad fedtet fra pølserne smelte godt af…

Jeg holder af at bruge nogle lækre krydrede pølser, da det giver en skøn krydret smag til retten og sammen med den aromatiske safran, giver det en virkelig lækker ret.

Opskrift på paella med krydret pølse og kylling
Til denne ret har jeg brugt 0,5 gram safran…

Hvis du har set mit indlæg om “Klassisk Risotto” og set overskrifterne med safran, som kan koste op til 13.000 kr. for et kilo, så tænker du muligvis, at dette bliver en voldsomt dyr ret. Meeeeen faktisk kan du få 1,5 gram safran, som er rigeligt til 3-4 retter for 129 kr. Du kan se “safranpakken” på Earthganic.dk‘s side.

Opskrift på paella med krydret pølse og kylling

Håber det har givet inspiration til en lækker omgang paella – velbekomme…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

6 Comments

  1. Argh, står midt i madlavningen, og læser nu at tomaterne skæres i tern!!! Hvilke tomater og hvor mange???? 🙏🏻

    • Hej Betina,

      Sikke noget da – det må jeg lige skrive mere præcis – opskrift hermed opdateret – håber du fandt ud af det? Brugte du hakkede fra en dåse eller hvordan? For det var nemlig også – friske var også 🙂

      Bh,
      Familiefaren/Mads

  2. Marianne Christensen Reply

    Jeg er ved at lave opskriften, men forvirres lidt. Punkt 3 og punkt 6 er så at sige det samme, og der står ikke noget om, hvornår man tilsætter peberfrugter og tomater. Der står heller ikke noget om salt og peber? Kunne du måske lige gå den igennem en gang? –
    Håber det lykkes mig, og glæder mig til at smage paellaen, som jeg godt nok har tilsat lidt mere spice, så den er måske ikke så spansk mere ;0)

    • Hej Marianne – det er en genganger – jeg har fjernet punktet og rettet til 🙂 Jeg har også tilføjer med salt og peber. Det er lidt en “smagsag” men pølsen er ofte krydret og salt, så der skal holdes lidt igen…

      Jeg er spændt på om det fungerede for dig?

    • Hej Morten,

      Ja for pokker da – opskriften er opdateret. Det er frosne ærter, som er tøet op, så de skal ikke have ret længe, de skal blot i til sidst, så de får lidt varme.

      Håber det lykkes 🙂

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift