Go Back
+ servings
Udskriv

Opskrift på "Barbeque Buffalo Blomkålssnacks"

Blomkål er utrolig lækkert og kan både bages, koges og som her friteres med hvidløgsdressing og sticky BBQ-sauce til. Der er snacks til to personer.

Ret Snacks
Køkken Amerikansk
Keyword Bagt blomkål, Blomkål
Forb. tid 1 time 15 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 1 time 20 minutter
Antal 2 personer
Forfatter Familiefaren

Ingredienser

Marineret blomkål

  • 1 stk. blomkål
  • 1 liter vand
  • 125 ml. lagereddike
  • 20 gram salt
  • 10 gram sukker

Blomkålssnacks

  • 200 ml. kærnemæk
  • 4 spsk. BBQ-sauce
  • 100 gram mel
  • 100 gram panko
  • 2 spsk. paprika
  • 1 spsk. hvidløgspulver
  • 2 tsk. salt
  • 10 vrid peber
  • 1 liter solsikkeolie til fritering
  • Flagesalt

Hvidløgsdressing

  • 1 dl. creme fraiche 18%
  • 2 fed revet hvidløg
  • 2 tsk. citron
  • 1 lille bundt purløg
  • Salt og friskkværnet peber

Sticky hjemmelavet barbequesauce

  • 1 tsk. neutral olie
  • 1 lille rødløg
  • ½ dl. whisky
  • ½ dl. æblejuice
  • ½ dl. BBQ-sauce brug den samme som du bruge til blomkål
  • 2 spsk. soya
  • 1 tsk. brun farin
  • 1 tsk. knust chili

Sådan gør du

Marineret blomkål

  1. Varm vand, lagereddike, salt og sukker op til kogepunktet, så det er opløst.
  2. Skær stokken af blomkålen.
  3. Bræk det i mindre stykker, brug evt. en kniv, men det kan sagtens gøres med håndkraft.
  4. Læg det i en skål og hæld den varme væske over. Det er faktisk en marinering af kålen.
  5. Lad det nu trække med låg eller under pres, så alt er dækket i en times tid.
  6. Efter en time hælder du vandet fra og dupper det værste vand af kålen.

Blomkålssnacks

  1. Find tre skåle, én af dem må gerne have højere kanter.
  2. I den første tilsætter du kærnemælk og BBQ-sauce - rør det sammen.

  3. I den næste tilsætter du mel, paprika, hvidløgspulver, salt og peber.
  4. I den sidste, som gerne må have lidt højere kanter, tilsætter du panko.

  5. Find et skærebræt med bagepapir, som du kan lægge blomkålen klar på.
  6. Vend nu blomkålsstykkerne i mel, så kærnemælk og så panko.
  7. Hvis du bruger en skål med høje kanter til pankoen, så kan du faktisk ryste skålen, så blomkålen dækkes af panko uden at skulle bruge fingrene.

  8. Fortsæt indtil alle er paneret.
  9. Varm nu olien op i en tykbundet gryde til ca. 160 grader.
  10. Når det syder om en tændstik, så er den varm.
  11. Friter dem nu uden at overlæsse gryden indtil alle er klar.
  12. De skal have ca. 2 min, så de bliver gyldne og flotte som på billedet.

  13. Læg dem på skærebrættet efterhånden som de bliver færdige.
  14. Tilsæt salt til sidst og server dem med sticky hjemmelavet barbequesauce og hvidløgsdressing.

Sticky hjemmelavet barbequesauce

  1. Hak løget meget fint og svits det i olien.
  2. Tilsæt resten af ingredienserne.
  3. Lad det simre og tykne i ca. 25 min. under jævnlig omrøring.

Hvidløgsdressing

  1. Pres hvidløg og bland det sammen med creme fraiche.

  2. Tilsæt citron, smag til med salt og peber.
  3. Lad det trække på køl imens du laver BBQ-sauce.
  4. Tilsæt hakket purløg på toppen.