Udskriv

Opskrift på hjemmelavet bearnaisesovs

Her finder du en opskrift på hjemmelavet bearnaisesovs som ikke fejler. Der er tips til at komme sikkert igennem og tips til hvis, uheldet skulle være ude og saucen skiller.

Ret Hovedret, Sauce
Køkken Fransk
Keyword Bearnaise Sauce, Onglet
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 2 personer

Ingredienser

Onglet

  • 400 gram onglet
  • 1 spsk olive
  • 1 spsk smør
  • 1 par kviste rosmarin
  • 1 fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber

Bearnaisesovs

  • 2 spsk vineddike
  • 2 spsk hvidvin
  • 1 lille skalotteløg
  • 1 bundt estragon
  • 2 stk æggeblommer
  • 250 gram smør
  • salt og friskkværnet peber
  • citronsaft

Sådan gør du

Onglet

  1. Fjern sener fra køddet, hvis du ikke har fået din slagter til det.

  2. Du skal helst bruge en grillpande, ellers en støbejernspande som du varmer grundigt op.

  3. Pensel oliven på køddet og giv den en omgang salt. Læg det på grillen og tilsæt smør. rosmarin og hvidløg - det skal blot give smag.

  4. Steg det ca. 1 min på hver side.

  5. Tryk på det, det skal være medium/rare - det skal være blødt men også være lidt spændstigt.

  6. Pak kødet ind og lad det trække et par minutter før du skærer det ud.

Bearnaisesovs

  1. Start med at klare smørret – det gør du ved at varme det på laveste blus indtil valle og smør er skilt. Når det er skilt så hælder du det klarede smør i en skål eller anden gryde, som du nemt kan hælde af. Lad det køle godt af – det skal helt ned under 50 grader og gerne lavere.
  2. Imens laver du essensen. Du kan også snyde og købe essens.
  3. Fjerne alle bladene fra estragon så du kun har stokkene.
  4. Hak løget og kog det sammen med estragon-stokken sammen med hvidvin og eddike.
  5. Når det er reduceret til en tredjedel sier du det, og stiller til side.
  6. Hak nu bladene fra estragonen. Hvis du har en hjælper i køkkenet kan dette udskydes til sidst.
  7. Nu skal vi lige have en checker: Du skal gerne have følgende nu – Essens – Smør – Æg og Estragon. Ready-set-go!

  8. Varm nu en æggeblommerne op med essensen, det skal foregå på laveste blus og her bliver det undervejs. Imens pisker du luft ind i det.

  9. Nu tilsætter du smørret i en tynd stråle og pisker som om dit liv galt det!
  10. Go – Go – Go! Du kan godt!
  11. Du må ikke stoppe for saucen er helt færdig. Jo mere smør jo mere tykner den.
  12. Tilsæt estragon og smag til med salt, peber og citron.