Go Back
+ servings
Udskriv

Opskrift på brunede kartofler der aldrig fejler - perfekt til Mortens Aften og jul...

Her får du en nem opskrift til perfekt brunede kartofler. Der er tips i opskriften, så du med garanti står med et flot resultat til Mortens Aften og jul.

Ret Julemad
Køkken dansk
Keyword Brune kartofler, Julemad, Tilbehør
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 8 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Familiefaren

Ingredienser

  • 1 kg små kartofler
  • 50 gram smør
  • sukker til det dækker panden
  • Tålmodighed

Sådan gør du

  1. Kog kartoflerne og pil dem efterfølgende. Det gøres nemmest når de er varme, skær en lille ridse i kartoflen og træk skrallen af til begge sider.
  2. Varm sukkeret langsomt op på en pande.
  3. Tilsæt smør og lad det hele samle sig.
  4. Tilsæt kartoflerne, sørg for de er tørre.
  5. Lad dem nu stege ved middelsvag varme i 15 min.
  6. Vend dem så lidt som muligt, men ofte nok til de ikke brænder på.
  7. Se tips i indlægget.