Som barn troede jeg at engelsk bøf kom fra England, men egentlig skal den blot været skåret af oksefilet. Her er min opskrift på englesk bøf med blødeløg.
Ret
Hovedret
Køkken
dansk
Keyword
Engelsk Bøf, Hanger Steaks, Pariserbøf
Forb. tid50minutter
Tilb. tid10minutter
Samlet tid1time
Antal2personer
ForfatterFamiliefaren
Ingredienser
Søde kartoffelfritter
2store søde kartofler
1spsk.oliven olive
Salt og friskkværnet peber
Bløde løg
6stk.løg
2spsk.oliven olie
2tsk.balsamico
Salt og friskkværnet peber
Bøf
2stykkerentrecotes eller lignende af 250 gram
2tskdijon sennep
2dlcreme fraiche
2dloksefond
Ribsgele til at smage til
Soya til at smage til
Sådan gør du
Søde kartofler
Start med at tage kødet ud af køleskabet, så det får stuetemperatur.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Skær nu stave af kartoflerne, så de passer med den type fritter du vil have.
Læg kartoflerne i et ildfastfad og vend olie, salt og peber godt rundt i det.
Giv det omkring 50 min.
Bløde løg
Snit løgene på et mandolinjern, så de bliver helt tynde.
Varm nu en pande op med et par fuldvoksne skvæt olie og svits løgene der på.
Sænk temperaturen og tilsæt balsamicoen.
Lægene skal have langtid således sødmen frigives naturligt.
Efter 45-60 er de færdige. Imens laver du bøfferne, som tager ca. 15 min inklusiv sovs.
Bøf
Varm en grillpande godt op og giv kødet en omgang salt.
Pensel bøfferne med olie
Steg dem nu hårdt på begge sider i ca. 2 minutter, de skal være medium/rare.
Tryk på dem og mærk efter. Nå de er klar tager du dem af varmen og dækker dem til.
Kog panden af med oksefond og lad det reducere.
Tilsæt dijonsennep, godt med friskkværnet peber og cremefraiche.
Lad sovsen koge godt sammen og smag den til med ribsgele og soya.