Go Back
+ servings
Udskriv

Opskrift på Engelsk Bøf som min Far lavede den...

Som barn troede jeg at engelsk bøf kom fra England, men egentlig skal den blot været skåret af oksefilet. Her er min opskrift på englesk bøf med blødeløg.

Ret Hovedret
Køkken dansk
Keyword Engelsk Bøf, Hanger Steaks, Pariserbøf
Forb. tid 50 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 2 personer
Forfatter Familiefaren

Ingredienser

Søde kartoffelfritter

  • 2 store søde kartofler
  • 1 spsk. oliven olive
  • Salt og friskkværnet peber

Bløde løg

  • 6 stk. løg
  • 2 spsk. oliven olie
  • 2 tsk. balsamico
  • Salt og friskkværnet peber

Bøf

  • 2 stykker entrecotes eller lignende af 250 gram
  • 2 tsk dijon sennep
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl oksefond
  • Ribsgele til at smage til
  • Soya til at smage til

Sådan gør du

Søde kartofler

  1. Start med at tage kødet ud af køleskabet, så det får stuetemperatur.
  2. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  3. Skær nu stave af kartoflerne, så de passer med den type fritter du vil have.
  4. Læg kartoflerne i et ildfastfad og vend olie, salt og peber godt rundt i det.
  5. Giv det omkring 50 min.

Bløde løg

  1. Snit løgene på et mandolinjern, så de bliver helt tynde.
  2. Varm nu en pande op med et par fuldvoksne skvæt olie og svits løgene der på.
  3. Sænk temperaturen og tilsæt balsamicoen.
  4. Lægene skal have langtid således sødmen frigives naturligt.
  5. Efter 45-60 er de færdige. Imens laver du bøfferne, som tager ca. 15 min inklusiv sovs.

Bøf

  1. Varm en grillpande godt op og giv kødet en omgang salt.
  2. Pensel bøfferne med olie
  3. Steg dem nu hårdt på begge sider i ca. 2 minutter, de skal være medium/rare.
  4. Tryk på dem og mærk efter. Nå de er klar tager du dem af varmen og dækker dem til.
  5. Kog panden af med oksefond og lad det reducere.
  6. Tilsæt dijonsennep, godt med friskkværnet peber og cremefraiche.
  7. Lad sovsen koge godt sammen og smag den til med ribsgele og soya.