Go Back
+ servings
Udskriv

Opskrift på Shepherds Pie - ægte hyggemad!

Her får du en opskrift på Shepherds Pie med lammekød som er helt perfekt som en god hyggeret, der er også forslag til en lækker vin dertil.

Ret Hovedret, Simremad
Køkken Engelsk
Keyword Shepherds Pie, Simremad
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time 40 minutter
Samlet tid 2 timer
Antal 4 personer
Forfatter Familiefaren

Ingredienser

Shepherds Pie

  • 500 gram hakket lam
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stk. gulerødder
  • 2 stk. løg
  • 2 stengler blegselleri
  • 2 store spsk. tomatpuré
  • 4 stk. laurbærblade
  • 3 dl oksefond
  • ½ flaske Worcestershire sauce yes du læste rigtigt!
  • 3 cl Whiskye - fx Famous Groose
  • 1 glas rødvin kan undlades, men giver lidt ekstra dybde
  • 2 kvite rosmarin
  • 100 gram revet cheddar ost - op til dig hvilken du vil bruge
  • Salt og friskkværnet peber

Kartoffelmos

  • 500 gram kartofler
  • 50 gram smør
  • 1 dl. Sødmælk opvarmet
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Shepherds Pie

  1. Varm en gryde op med lidt olie og svits kødet i 3 min til det er brundet godt af.
  2. Hak alle grøntsager grundigt og svits dem i yderligere 3 min til det er faldet godt sammen.
  3. Tilsæt tomatpuré og gør plads i bunden af gryden så det kan brænde godt af.
  4. Rør det godt sammen.
  5. Tilsæt whiskyen og sæt ild til det - pas nu på dig selv og sluk emhætten :-)

  6. Tilsæt worcestershire, rødvin og fond og rosmarin kvistene, som du fisker op efterfølgende.
  7. Lad det nu simre i mindst en time - jo længere jo bedre faktisk.
  8. Når mosen er færdig laver du et låg af mos og sætter den i ovnen i 40 min ved 180 grader varmluft.
  9. Efter 30 min tilsætter du ost og giver den til osten er gylden og sprød.

Kartoffelmos

  1. Kog kartoflerne uden salt i 15 min, de må ikke koge ud.
  2. Varm mælken op og tilsæt det med smør.
  3. Brug gerne en moser eller en presser - ikke en elpisker, det gør mosen tung og luften bliver slået ud af den.

  4. Smag til med salt og peber.