Go Back
+ servings
Udskriv

Verdens bedste opskrift på græskarsuppe på hokkaido med chili og kokosmælk

Her får du en "thai-inspiereret" græskarsuppe med kokusmælk, ingefær, chili og masser af varme. Den er lavet på hokaido og er en perfekt efterårsret.

Ret Hovedret
Køkken dansk
Keyword Græskarsuppe, Hokaidosuppe, Suppe
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 20 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 græskar på 4-5 kilo
  • 2 rødløg
  • 2 stengler citrongræs
  • 5 kaffir limeblade
  • 1 rød chili
  • 1 lille klump ingefær
  • 4 fed hvidløg
  • 2 bouillon terninger af grøntsag
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 bund frisk koriander
  • 2 spsk fishsauce
  • 2 spsk lime
  • 2 spsk oliven olie til stegning
  • Brød efter eget valg som tilbehør

Sådan gør du

  1. Skyld dit græskar rent for jord.
  2. Skær dit græskar ud.
  3. Et lille trick er, at ud skærer et tyndt stykke af bunden, så det bliver plant med skærebrættet. Så ruller det ikke rundt.
  4. Fjerner indmad med en ske.
  5. Find den største gryde du har.
  6. Skær hvid og rødløg samt chili ud og svits det i sammen med ingefær og citrongræs i 4-5 minutter.
  7. Tilsæt græskarret lidt efter lidt og svits det så godt som muligt. Det er lidt svært for det er meget.
  8. Når det er faldet lidt sammen tilsætter du bouillon og vand så det dækker.
  9. Tilsæt kaffir limeblade.
  10. Lad det nu simre under låg 1 time.
  11. Blend nu suppen på en blender men luk den ikke til, så kommer der tryk og du har græskarsuppen i hele huset.
  12. Alternativ kan du bruge en stavblender, men det er bedst med en rigtig blender.
  13. Tilsæt kokosmælk.
  14. Smag nu suppen til med fishsauce, peber, lime og evt. salt.
  15. Server med frisk koriander, evt lidt ekstra chili på toppen og med brød til.