Go Back
+ servings
Udskriv

Cheeseburger med et twist!

Her får du en rigtig "voksen" cheeseburger med blåskimmelost og karamelliseret løg i en lækker brioche bolle, perfekt til en fredag aften!

Ret Burger, Hjemmelavet Junkfood, Hovedret, Junkfood
Køkken Amerikansk
Keyword Bluecheese Burger, Burger, Cheeseburger
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 2 personer
Forfatter Familiefaren

Ingredienser

Karamelliserede løg

  • 2 spsk tålmodighed
  • 4 store løg
  • 2 spsk oliven olie
  • Salt og friskkværnet peber

Burger

  • 500 gram hakket oksekød
  • 200 gram blåskimmelost 50 gram til hver burger
  • 4 brioche boller enten hjemmebagt eller de bedste du kan opdrive
  • Olie til stegning
  • Salt og friskkværnet peber
  • Ketchup

Sådan gør du

Karamelliserede løg

  1. Snit løgene fint, det er nemmest er at bruge et mandolinjern
  2. Sæt en pande over og tilsæt olien på middelsvag varme.
  3. Lad nu løgene hygge sig i omkring 45-60 min.
  4. Hvis du har et låg kan du tilføje undervejs så de ikke bliver tørre.
  5. Smag dem til med salt og peber.

Burger

  1. Form 4 bøffer og giv dem en omgang salt og peber.
  2. Når løgene er klar lægger du løgene til side og varm pande godt op.
  3. Tilsæt nyt olie og steg bøfferne på den ene side.
  4. Vend dem og tilsæt blåskimmelosten.
  5. Lad det smelte, hvis det skal hjælpes på vej, så læs tricket i indlægget.
  6. Imens varmer du forsigtigt bollerne, de brænder nemlig nemt.
  7. Så skal der bygges.
  8. Start med bunden, som lige får en omgang ketchup.
  9. Så på med bøffen, løg og så lukker du svinet.
  10. Done and Done!