Go Back
+ servings
Udskriv

Opskrift på gammeldags fastelavnsboller med creme

Ret Dessert, Kage
Køkken dansk
Keyword Fastelavn, Fastelavnsboller
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 2 timer
Samlet tid 2 timer 30 minutter
Antal 16 Stk
Forfatter Familiefaren

Ingredienser

Hjemmelavet kagecreme

  • 2 deciliter sødmælk
  • 2 tsk æggeblommer
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk vanilje sukker
  • 2 spsk majsstivelse
  • 1 stk vaniljestang

Fastelavnsboller

  • 1/2 l lunken vand
  • 100 g gær
  • 100 g sukker
  • 2 stk æg
  • 10 g salt
  • 200 g smør
  • 1,1 kg hvedemel

Glassur

  • 1 dl flormelis
  • 3 dråber vand

Sådan gør du

Hjemmelavet kagecreme

  1. Flæk vaniljestangen og skrap kornene ud.
  2. Tilsæt kornene sammen med sukkeret og bland det sammen, det frigiver mere smag.
  3. Pisk æggeblommer og vaniljesukker sammen i en kasserolle under svag varm.
  4. Pisk mælk og majsstivelsen sammen og tilsæt det lidt efter lidt imens du pisker.
  5. Øg temperaturen lige nøjagtig indtil det koger let, sluk herefter og lad det køle af.
  6. Det bliver tykkere når det er køligt. Drys lidt sukker over så det ikke danner skorpe.

Fastelavnsboller

  1. Opløs gæren i lunken vand og tilsæt et lille drys sukker.
  2. Rør det sammen og lad det trække i 5 min.
  3. Tilsæt resten dog mel lidt efter lidt.
  4. Alt æltes grundigt i 10 min
  5. Lad dejen hviler 30 min tildækket før “brug”
  6. Lad dejen hæve 90 min før bagning
  7. Rul dejen ud til ca. 1 cm tykkelse på et bord drysset med mel.
  8. Skær nu firkanter på 5x5 cm ud og læg en skefuld creme på hver.
  9. Løft hjørnerne op og saml dem og fold dem ind i sig selv.
  10. Sørg for at have lidt mel på hænderne, så går det nemmere.
  11. Pas på ikke at fylde dem for meget.
  12. Tænd ovnen på 200 grader og bag dem i ca. 12 minutter.
  13. Lad dem køle af og tilsæt hvid glassur og fryse tørret hindbær over.

Glassur

  1. Pisk det sammen til det tykner.