Go Back
+ servings
Udskriv

Opskrift på kåldolmere med et spicy twist...

Her får du en lækker opskrift på kåldolmere, som min Far lavede den. De er lavet med et spicy kick og en hvidkålsalat med granatæble til.

Ret Hovedret, Simremad
Køkken dansk
Keyword hvidkålsrouletter, Kåldolmere
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 2 personer
Forfatter Familiefaren

Ingredienser

Kåldolmere

  • 1 stk. hvidkål
  • 400 gram hakket lammekød eller hakket svin og flæsk
  • 3/4 dl havregryn
  • 1 stk. æg
  • 2 spsk røget paprika
  • 2 tsk cayenne pepper
  • 1 stort revet løg
  • Friskrevet muskatnød ca. 1/3 nød
  • ½ grøntsagsbouillonterning
  • 50 gram smør
  • 3 kviste timian
  • Salt og friskkværnet peber

Hvidkålssalat

  • Resten af hvidkålen.
  • 1 stk. granatæble
  • Skallen af ½ citron
  • Saften af ½ citron
  • 2 spsk oliven olie
  • 1 håndfuld bagte mandler giv dem 25 min sammen med kåldolmerne
  • 1 bundt persille
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Kåldolmere

  1. Bland alle ingredienser sammen og lad farsen trække imens du klarer resten.
  2. Når bladene fra kål er blancheret skal du til at pakke.
  3. Find et passende ildfast fad - der passer til 12-14 kåldolmere.
  4. Opløs grøntsagsbouillonterningen i ca. 2 dl vand.
  5. Herefter skærer du en lille trekant i bunden hvor stokken sidder.
  6. Tag nu en lille klump fars svarende til to tommelfingre og placer i bunden ved stokken.
  7. Vip nu de to stykke sammen og fold bladet ind og rul det sammen.
  8. Nogle vil bruge snor eller tandstikker til at holde sammen på dem, det kan du godt, men det er ikke nødvendigt.

  9. Læg dem nu side om side.
  10. Fordel smørret over kåldolmerne og riv lidt timian over.
  11. Tænd ovnen på 180 grader varmluft og giv det 45 min.
  12. Hold øje med det, det skal branke lidt men gerne beholder den flotte grønne farve.
  13. Imens laver du salaten.

Hvidkålssalat

  1. Skær hvidkålen fint.
  2. Skær granatæblet over og bank kernerne ud.

  3. Bland en hurtig marinade af salt, peber, citronskal, citronsaft og oliven olie.
  4. Hak mandlerne groft sammen med persillen.
  5. Bland det hele sammen.