Go Back
+ servings
Udskriv

Herremiddag: Pasta med hjemmelavet whisky-tomatsauce...

Her får du opskriften på den ultimative hjemmelavede tomatsauce med hvidløg, chili og whisky fra Highland Park - den er perfekt til en aften med gutterne!

Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Keyword Crumble til pasta, Hjemmelavet tomatsauce, Nem tomatsauce
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 2 personer
Forfatter Familiefaren

Ingredienser

Pasta

  • 400 gram Penne
  • 1 håndfuld salt

Tomatsauce

  • 1 dåse tomatsauce fra “Il Fornaio” eller Tomatoes Passata fra Urtekram
  • 200 gram friske cherrytomater
  • 2 dl creme fraiche 38 % - gerne den fra Naturmælk.
  • 2 spsk god ekstra jomfru oliven olie
  • 200 gram økologisk bacon
  • 1 frisk rød chili
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk Sukker
  • 1 dl Highland Park 12 års Whisky
  • 1 håndfuld basilikum
  • 1 håndfuld Vesterhavsost
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Tomatsauce

  1. Steg dit bacon sprødt og gyldent i en sauterpande og sæt det efterfølgende til side, behold fedtet på panden.

  2. Tilsæt evt. lidt ekstra olie på sauterpanden og varm det op.

  3. Riv, hak eller pres hvidløget, hak chilien, hvis du er fan af varme, så beholder du stok og kerner.
  4. Når det begynder at boble lidt tilsættes whiskyen og øger varmer.
  5. Kald dine familiemedlemmer i køkkenet ud, for nu skal der laves show!
  6. Sluk emhætten og sæt ild til skidtet - modtag familiemedlemmernes jubel og anerkendelse.
  7. Skær tomaterne i mindre stykker og tilsæt dem sammen med dåsetomaterne.
  8. Lad det nu simre under låg gerne i 1 time - den bliver blot bedre af det.
  9. Når den er kogt ind tilsætter du creme fraiche og smager til med salt, peber og sukker.

Pasta

  1. Kog spaghettien – og det skal du altså gøre rigtigt.
  2. En stor gryde, masser af vand og salt.
  3. Når vandet koger tilsætter du spaghettien (uden at knække det) og lader det synke ned i vandet.
  4. Kog det 7 minutter så det beholder lidt bid.
  5. Vend pastaen sammen med tomatsaucen.
  6. Server med masser af friskrevet parmesan og lidt basilikum blade.