Go Back
+ servings
Udskriv

Sommerhit: Opskrift på trifli med rabarber med et lækkert twist!

Her får du en enkelt og nem opskrift på rabarbertrifli med makroner og flødeskum. Den kan laves på 15 minutter og er en perfekt sommerdessert.

Ret Dessert
Køkken dansk
Keyword Rabarber, Raberber Trifli, Trifli
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 2 Personer
Forfatter Familiefaren

Ingredienser

  • 4 stængler rabarber
  • 4 spsk sukker
  • 1 stang kanel
  • 1 stk. stjerneanis
  • 3 cm ingefær
  • skallen fra ½ citron
  • 1 stang vanilje
  • evt. lidt vand
  • 250 ml. fløde
  • 1 spsk Highland Park Whisky
  • 2 håndfulde makroner

Sådan gør du

  1. Rengør rabarberne og skær dem i mindre stykker.
  2. Fjern kornene fra vaniljestangen og bland dem med sukkeret.

  3. Det gøres nemmest ved at mase det sammen på et skærebræt.

  4. Tilsæt resten af ingredienserne i en kasserolle, som du bringer i kog.

  5. Riv citronskallen over.
  6. Lad det nu koge under låg i ca. 30 min eller til rabarberne er møre.
  7. Hvis det koger tørt, tilsætter du vand undervejs.

  8. Smag det til - der kan være stor forskel på rabarberne, nogle er mere syrlige end andre og skal have en del sukker.
  9. Lad det køle ned.
  10. Imens pisker du fløden, hvor du kan tilsætte whiskyen.
  11. Det skal piskes lidt længere, hvis du gør det.

  12. Når det hele er klar, så finder du 2 glas.
  13. Knus makronerne og læg lidt i bunden, så rabarber og makroner og forsæt indtil du når toppen.
  14. Slut af med flødeskum.