Go Back
+ servings
Udskriv

Hjemmelavet klassisk Lasagne

Opskrift på hjemmelavet klassisk lasagne, som er perfekt til børnefamilie - du kan tilføje flere grøntsager og bruge mindre kød så den passer til dit behov.
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Keyword Lasagne
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Familiefaren

Ingredienser

Kødsauce

  • 500 gram hakket oksekød
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 finthakkede løg
  • 2 fed presset hvidløg
  • 2 store revede gulerødder
  • 2 hakket stængler bladselleri
  • 3 kviste frisk timian
  • 1 kvit frisk rosmarin
  • 70 gram tomatpuré passer med en lille dåse
  • 1 dåse hakket tomat fra Il Fornaio kort sagt - køb de bedste du kan opdrive
  • 2 håndfulde hakkede cherrytomater - er der sæson for danske så køb dem 250 gram
  • Et lille glas rødvin eller hvidvin - hvis du alligevel står i hygger - kan undlades.
  • Æblecidereddike
  • Sukker
  • Salt og friskkværnet peber

Mornaysauce

  • 25 g smør
  • 4 spsk mel
  • 5 dl mælk
  • 1 håndfuld revet ost
  • Salt og peber
  • Revet muskatnød mere end du tror!

Lasagne

  • 1 pakke friske lasagneplader
  • Frisk parmesan til toppen

Sådan gør du

Kødsauce

  1. Varm gryde med høje kanter og tyk bund godt op med olien.
  2. Svits løg, hvidløg et par minutter. --Tilsæt så kødet og lad det svitse yderligere nogle minutter - forsat ved høj varme. Gør plads i bunden af gryden og tilsæt tomatpuré - det skal brændes godt af så vi får sødme frem.
  3. Tilsæt så gulerødder, bladselleri og friske tomater og lad det hele svitse godt sammen i 5 minutter indtil væden er fordampet.
  4. Hvis du står og nyder et lille glas “ventevin” - så skænk et lille glas til gryden - det kan undlades.
  5. Tilsæt tomat fra dåse og friske krydderurter. Dæmp nu temperaturen til middelsvag varme, sæt låg på og lad det simre i 1½ times tid. Længere gør bestemt ikke noget.
  6. Når det har simret smager du til med æblecidereddike, sukker, salt og peber.

Mornay Sauce

  1. Find en kasserolle og smelt smørret. Tilsæt mel og rør det sammen.
  2. Det skal ikke blive for mørkt, for det er en lys sovs vi laver.
  3. Tilsæt mælk lidt efter lidt og sørg for at det er kogt igennem. Ellers kan det smage af mel.
  4. Til sidst tilsætter du parmesan og så smager du til med salt, peber og tilsætter rigeligt frisk muskatnød.
  5. Husk på at osten er salt, så du skal først smage til efterfølgende. Jo længere den står jo tykkere bliver den, så du skal lave den lige op til du er klar.

Lasagne

  1. Find et ildfast fad med høje kanter og give den en omgang olie.
  2. Start med kødsauce som du fordeler.
  3. Tilsæt så et lag plader og riv lidt parmesan imellem.
  4. Forsæt indtil du har bygget 3-4 lag.-- Slut af med kødsauce og frisk parmesan på toppen.
  5. Bag det i ovn på 175 grader i 25 minutter. Det er muligt du skal have staniol over for at osten ikke brænder på.
  6. Nu kommer det vigtige - lad lasagnen stå gerne 15-20 minutter og trække før du serverer den.
  7. Velbekomme!