Go Back
+ servings
Udskriv

Sophias cookies med sej midte og sprød kant...

Her får du min datter Sophias skønne cookies med sej midte og sprød kant - de kan fyldes med chocolatechips eller M&M's og kan laves på 20 min....

Ret Dessert
Køkken Amerikansk
Keyword Chocolate Chip Cookies, Cookies, Småkager
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 15 stk
Forfatter Familiefaren

Ingredienser

  • 150 gram blødt smør
  • dl sukker
  • 1 ½ dl brun farin
  • 1 stk. æg
  • 4 dl hvedemel
  • 1 tsk natron
  • ½ tsk fint salt
  • 1 tsk bagepulver
  • Tilbehør efter valg - fx M&M's eller grofthakket chokolade

Sådan gør du

  1. Varm ovnen op til 175 grader varmluft.

  2. Pisk smør, sukker, brun farin, vanilje og æg godt sammen.
  3. Hvis smørret ikke er blødt, så smelt det i 30 sekunder i mikrobølgeovnen.
  4. Tilsæt hvedemel, natron og bagepulver sammen med massen.
  5. Et tip - hvis du vil have din cookies lysere, så øg mængden af hvid sukker og reducer tilsvarende den brune farin.
  6. Hvis du bruger M&M's, så vender du dem i efterfølgende.

  7. Hvis du bruger hakket chokolade, så vender du det i efterfølgende.
  8. Rul nu dejen til kugler på størrelse med en bordtennisbold eller en blomme - synes den sammenligning var god.
  9. Læg dem på bagepapir og tryk let med tommelfingeren på dem.
  10. De bliver fladere i ovnen, så der skal være plads mellem dem, ellers flyder de sammen.

  11. Bag dem i præcis 11 min!
  12. De virker bløde, men de sætter sig bagefter, lad dem køle af på en rist.