Go Back
+ servings
Udskriv

Opskrift på paella med krydret pølse og kylling

Paelle er en skøn klassisk risret, som du kan lave med skaldyr, kød, fisk, kylling eller en blanding af det du føler for. Den er utroligt velsmagende og perfekt året rundt.

Ret Hovedret
Køkken Spansk
Keyword Paelle, Paelle med krydret pølse og kylling
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Familiefaren

Ingredienser

  • 200 gram Chorizopølse
  • 300 gram glad kylling
  • 2 stk. løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 2 stk. friske tomater
  • 250 gram Paellaris de fås i det fleste Supermarkeder, kan erstattes med risottoris
  • 1 tsk sød paprika
  • 0,5 gram safran
  • 1 glas tør hvidvin
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 liter god hønsefond
  • 1 lille bundt hakket persille
  • 100 gram øko ærter fra frost (optøet)
  • 1 stk. citron
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Det nemmeste er at bruge en pande med høje kanter eller en sauterpande, begge skal gerne være med låg.
  2. Skær chorizopølsen i skiver og steg den i lidt olie ved høj varme.
  3. Imens finthakker du løg og hvidløg og skærer peberfrugter og tomater ud i mindre stykker.

  4. Skær kyllingen ud i stykker på størrelse med en tommelfinger.
  5. Når pølsen har fået 5 minutter, tilsætter du kyllingen, som du steger i yderligere 10 min.

  6. Tilsæt løg og hvidløg, som du steger i et par minutter.

  7. Tilsæt hvidvin og lad det koge af i et par minutter.
  8. Tilsæt så tomat og rød peber.

  9. Tilsæt ris, paparika og safran og vend det hele godt sammen.
  10. Tilsæt bouillon så det lige nøjagtig dækker.
  11. Kog det med låg i ca. 15 min og kig til det.
  12. Smag til med salt og friskkværnet peber - husk at pølsen er salt, så smag dig frem.

  13. Væsken skal gerne være fordampet og bunden begynde at sætte skorpe.
  14. Kanterne og bunden på paellaen må gerne blive sprød og bagt - dog uden at brænde på.
  15. Et par minutter inden retten er færdig, tilsætter du ærterne, så de får lidt varme.

  16. Drys paellaen med hakket persille og servér den i panden med citronen skåret i skiver.