Go Back
+ servings
Udskriv

Nytårsmenu på grill: Tarte flambée - feta, ventreche og balsamico

Her får du en skøn opskrift til nytår med lækker tarte flambée, tilberedt på grill med ventreche, creme fraiche, feta, balsamico og timian - godt nytår!

Ret Forret, Snack
Køkken Fransk
Keyword Hjemmelavet pizza, Tarte flambée, Tarte flambée på grill, Weber
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Antal 2 personer
Forfatter Familiefaren

Ingredienser

DEJ

  • 450 gram hvedemel
  • 5-6 spsk olivenolie
  • 3 tsk salt
  • 3,5 dl vand

FYLD

  • 4 spsk creme fraiche 38 %
  • ½ pakke god feta
  • 7-8 stykker god ventreche bacon
  • 2 tsk balsamico
  • 5 kviste frisk timian

Sådan gør du

  1. SÅDAN GØR DU
  2. Bland alle ingridienser sammen i en skål.
  3. Rør indtil dejen er nogenlunde fast og smiding.
  4. Ælt den efterfølgende i 2-3 min.
  5. Stil den lun og lad den trække i en times 1.
  6. Da jeg lavede den stod den i 2 timer, det skete der ikke noget ved.
  7. Varm din grill op til ca. samme grader som Mount Doom, her snakker vi 350 grader.
  8. Læg din bagesten på.
  9. Lad den varme igennen i mindst 30 min.
  10. Rul nu tarte flambée ud så godt du kan, det skal se hjemmelavet ud.
  11. Fordel creme fraiche på dejen.
  12. Herefter smuldrer du fetaen over og fordeler ventrechen
  13. Hvis du har en pizzaspade fra Weber, så brug den til at lægge pizzaen på med.
  14. Det gør du nemmeste ved, at du laver en lille bunke af mel på bordet, som du lige kører spaden igennem.
  15. Herefter "scooper" du dejen på.
  16. Hvis du ikke har mod på det, så anretter du den bare på det tilhørende stykke aluminium.
  17. Bag den nu (uden at åbne hvert minut - selv om det er sjovt) i 8-10 minutter.
  18. Når den er færdig tilføjer du balsamico og timian over.
  19. Skær den ud og server for gæsterne.