Go Back
+ servings
Udskriv

Verdens bedste hindbærsnitter med pictace og tørret hindbær

Her får du en hurtig og dem opskrift på hindbærsnitter (16 stk.), som min datter Sophia har lavet. I opskriften er der også et par alternativer til drys.

Ret Dessert
Køkken dansk
Keyword Hindbærsnitter, Kage, Snitter
Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 16 stk.
Forfatter Familiefaren

Ingredienser

Mørdej

  • 1 stk. vaniljestang Den bedste du kan opdrive
  • 1 tsk. flydende vanilje kan undlades
  • 75 gram flormelis
  • 150 gram tempereret smør
  • 250 gram mel
  • 1 stk. æg
  • 1 tsk. bagepulver

Glasur

  • 100 gram flormelis
  • 1/4 dl kogende vand

Sådan gør du

Mørdej

  1. Flæk vaniljestange og skrab alle kornene ud.
  2. Hvis du har en lille minihakker, så putter du korene i den med sukker og blender det.
  3. Ellers så tager du lidt sukker og maser det sammen med kornene på et skærebræt.
  4. Find en skål og bland sukker, flormelis, hvedemel og smør sammen.
  5. Start med at bruge en ske og efterfølgende ælter du den.
  6. Tilsæt ægget og dejen.
  7. Når dejen er æltet og glat stiller du den på køl i en times tid.
  8. Tænd ovnen på 190 grader.
  9. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Den skal være så tynd som mulig, gerne ½ cm.
  10. Nu skal du udstikke snitterne, hvilket du kan gøre med et glas eller et udstikker sæt.
  11. Mine var omkring 7 cm - men find det der er passende for dig.
  12. Læg dem på bagepapir og bag dem i 7-8 min.
  13. Lad dem køle af og fordel så hindbærsyltetøj på.
  14. Slut af med glasur og drys.

Glasur

  1. Bland vandet i lidt efter lidt og rør det grundigt sammen.
  2. Lad det køle af i 5 min inden du bruger det.

Hindbærsyltetøj og drys

  1. Køb et glas økologisk af din favorit
  2. Frysetørret hindbær
  3. Pistacienødder
  4. Harlekin krymmel