Go Back
+ servings
Udskriv

Påskefrokost: Røget sild med peberrodscreme og whisky...

Røget sild er utrolig lækkert og ofte spises det som "Sol Over Gudhjem", men det kan også laves med peberrodscreme, rødløg, karse og servers med en whisky til.

Ret frokost
Køkken dansk
Keyword Frokost, Påskefrokost, Påskemad, Påskeretter, Røget sild
Forb. tid 10 minutter
Samlet tid 10 minutter
Antal 2 personer
Forfatter Familiefaren

Ingredienser

Peberrodscreme

  • 3 spsk. creme fraiche 18 %
  • 1 spsk. mayonnaise Hellmans
  • 1-2 spsk. friskrevet peberrod
  • 1-2 tsk. citronsaft
  • Salt og friskkværnet peber

Røget sild

  • 1 stk. røget sild
  • 1 lille rødløg
  • 1 bakke karse
  • 2 stykker godt rugbrød
  • Smør eller fedt
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

Peberrodscreme

  1. Riv peberroden på et fint rivejern.
  2. Bland det sammen med resten af ingredienserne.
  3. Smag til med salt og peber.

Røget sild

  1. Fjern skindet fra silden og alle de små ben, vær omhyggelig, det betaler sig.
  2. Hak rødløget fint.
  3. Læg et par stykker pæne sildefilet på det smurte rugbrød.
  4. Tilsæt et par skefulde peberrodscreme.
  5. Tilsæt hakket rødløg og karse samt lidt friskkværnet peber.