Go Back
+ servings
Udskriv

"Forårsfastelavnsboller" med stenbiderrogn og creme fraiche...

Her får du Laura Sahls opskrift på "Forårsfastelavnsboller" fyldt med stenbiderrogn, rødløg, kørvel og en lækker pisket cremefraiche i luftige fastelavnsboller.

Ret Forret
Køkken dansk
Keyword Dessert, Fastelavnsboller, Forret, Snack, Stenbiderrogn
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 1 minute
Antal 4 personer

Ingredienser

Fastelavnsboller

  • 2 dl. vand
  • 100 g. smør
  • 100 g. hvedemel
  • 3 æg

Stenbiderrognsfyld:

  • 300 g. stenbiderrogn
  • 1 bundt dild
  • 1 bundt kørvel
  • 500 g. cremefraiche 38%
  • 1/2 rødløg
  • Lidt citron
  • Salt og peber

Sådan gør du

Fastelavnsboller

  1. Varm smør og vand i en gryde.
  2. Når smørret er smeltet tilsættes mel.
  3. Pisk det grundigt sammen. Lad dejen køle af i cirka 15 min.
  4. Tilsæt derefter et æg ad gangen imens du pisker med en elpisker.
  5. Det bliver meget fyldende og du tænker måske - uha, men fat mod!
  6. Form 8 “boller” (brug evt 2 spsk til dette) eller en sprøjtepose.
  7. Bag vandbakkelserne i ovnen på 185C varmluft i cirka 30-35 min.
  8. Lad dem køle af på en rist.

Stenbiderrognsfyld

  1. Hak rødløg i fine tern.
  2. Hak krydderurter (gem evt lidt dild til pynt)
  3. Smag stenbiderrogn til med salt og peber.
  4. Hak rødløg, urter og bland stenbiderrogn sammen i en skål.
  5. Pisk cremefraiche i cirka 5 minutter med elpisker til det når samme konsistens som flødeskum
  6. Hældes det i en sprøjtepose.
  7. Skær vandbakkelserne over og fyld dem med stenbiderrogns-blandingen
  8. Sprøjt den piskede cremefraiche i kanten i små "dutter".
  9. Dryp lidt citronsaft over og lig låget på.