Go Back
+ servings
Udskriv

Romesco-sauce - perfekt tilbehør til tapas

Romesco-sauce er en lækker sauce, som består af peberfrugter, tomat, hvidløg, mandler og olivenolie. Den er et perfekt tilbehør til tapas og meget mere.

Ret Tilbehør
Køkken Spansk
Keyword Romesco, Romesco Sauce, Tapas
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Familiefaren

Ingredienser

  • 3 peberfrugter
  • 3 modne tomater til vinter kan du bruge 9 cherrytomater
  • 100 gram mandler
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk. røget paprika
  • ½ dl sherry eddike/rødvinseddike ikke balsamico
  • 1 olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Start med at flambere peberfrugterne.
  2. Det kan gøres enten med en madpincet og gasbrænder eller i ovnen.
  3. Med gasbrænderen holder du peberfrugterne med pincetten og griller dem, til de er helt forkullede.

  4. I ovnen tænder du på grill på 225 grader, og peberfrugterne lægges ind øverst.

  5. Vend dem efterhånden til de er sorte.

  6. Ved begge versioner lægger du dem i en frysepose, som du binder knude på.
  7. Lad dem trække i 15 min.
  8. Nu kan du fjernet skindet.
  9. Smut mandlerne og blend dem.

  10. Tilsæt herefter alle ingredienser og blend det grundigt.
  11. Juster evt. med lidt mere olie, hvis saucen er for tyk.

  12. Smag til med salt og peber.