Go Back
+ servings
Udskriv

Opskrift på chokolademousse med espresso og whisky

Chokolademousse kan laves på mange forskellige måder - denne er lavet med friskbrygget espresso og whisky, som giver en luftig, cremet og lækker chokolademousse.

Ret Dessert
Køkken dansk, Skotsk
Keyword Chokolademousse, Dessert, Whisky, Whisky-dessert
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 4 timer
Samlet tid 4 timer 10 minutter
Antal 2 personer
Forfatter Familiefaren

Ingredienser

Chokolademousse

  • 2 stk. æggeblommer
  • 2 stk. æggehvider
  • 125 ml piskefløde
  • 100 gram mørk chokolade (70-80 %)
  • 1 spsk. sukker
  • 15 ml. frisk espresso
  • 4 cl. Highland Park 10 års whisky og en enkelt dram til dig selv 🤘
  • Frysetørret hindbær til pynt

Grov nougatine

  • 100 gram sukker
  • 50 gram hasselnødder
  • Neutral olie

Sådan gør du

Chokolademousse

  1. Sæt et vandbad over og smelt chokoladen langsomt.

  2. Når den er smeltet, lader du den køle af, indtil resten er klar.

  3. Bryg espressoen og lad den køle af. Hvis du ikke har en espresso, så lav en lille stærk kaffe.

  4. Del æggeblommerne fra hviderne.
  5. Pisk blommerne med sukkeret til de bliver tykke og cremede.
  6. Tilsæt espresso/kaffe og whisky.
  7. Pisk det yderligere i et minut.
  8. Pisk æggehviderne stive.

  9. Pisk fløden til en let flødeskum

  10. Mærk på chokoladen, den skal være kølet af, ellers kan æggene tykne.

  11. Vend nu æggehviderne forsigtig i og vend så flødeskummet i.

  12. Hæld massen på en sprøjtepose og fordel den i to glas.
  13. Sæt den på køl i ca. 4 timer.
  14. Når den er klar, knækker du grove stykker af nougatinen og sætter i.

  15. Pynt fx med frysetørret hindbær.
  16. Skænk dig en god whisky til.

Grov nougatine

  1. Sukkeret skal dække din pande, så har du en stor pande, skal du muligvis bruge lidt ekstra.
  2. Varm det langsomt op på panden - det tager ca. 10 min ved middelsvag varme.
  3. Imens hakker du hasselnødderne groft.
  4. Sukkeret skal smelte, men må endelig ikke brænde, så smager det ikke godt.
  5. Når alt sukkeret er smeltet, tilsætter du hasselnødderne.

  6. Lad dem ligge lidt, så de fordeler sig i sukkeret.
  7. Om nødvendigt, så kan du vende det hele rundt med en palet af silikone.
  8. Put lidt neutral olie på et stykke bagpapir.
  9. Hæld nu den varme masse udover.
  10. Du kan med en kniv presse massen lidt sammen.
  11. Lad den nu køle af indtil moussen er klar.