Go Back
Udskriv

Opskrift på rørt tatar med whisky

Rørt tatar er en lækker ret, som ofte laves med friskt og magert kalveinderlår, som hakkes groft sammen med urter, kapers, løg og en spirtus som fx whisky.

Ret Aftensmad, frokost
Køkken Fransk
Keyword Mad med whisky, Rørt tatar, Tatar, Whisky
Forb. tid 15 minutter
Samlet tid 15 minutter
Forfatter Familiefaren

Ingredienser

  • 300 gram kalveinderlår
  • 2 stk. æggeblommer
  • 1 spsk. hakket skalotteløg
  • 1 spsk. hakket kapers
  • ½ spsk. grov sennep
  • ½ spsk. dijon
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. hakket purløg
  • 1 spsk. hakket estragon
  • 1-2 tsk. fintrevet peberrod
  • 1 knivspids cayenne
  • 3 spsk Glenrothes 12 års whisky
  • 1 stænk tabasco
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Hak kødet med en kniv.
  2. Når det hakkes på denne måde, giver det en dejlig struktur til kødet, som ikke opnås med en kødhakker.

  3. Miks alle ingredienserne i en skål.
  4. Kom dressingen i kødet lidt af gangen til den ønskede konsistens.

  5. Del kødet i 2 og anret på tallerken med sprøde salater vendt i en let vinaigrette.
  6. Top med friteret kapers, friteret løg og syltede rødløg. Server med smørristet rugbrød.