Roskilde Festival 2022 er nu skudt i gang, og efter to års pause pga. Corona samles vi nu endnu engang for at feste, hygge, udforske, nyde og ikke mindst opleve “The Orange Feeling” igen. Det er også den 50. gang, der afholdes Roskilde Festival, som startede i 1971 – dengang kostede en billet til to dages festival 30 kr., og det var aldrig meningen, at der skulle have været afholdt mere end en festival – men successen til den første festival var så stor, at den levede videre. Gennem årene har den skabt sin egen DNA, og har du først besøgt Roskilde Festival, så forstår du hvorfor den fortsatte – det er nemlig mere end bare musik, kolde øl og glade mennesker – velkommen til Roskilde Festival 2022.
Er du hardcore festival-kriger, og vil du klare dig gennem alle fire dage og måske endda hele ugen inklusiv camping, så kræver det, at du tænker lidt taktisk, når der indtages føde, ellers klarer du den ikke. Det er altid fristende at springe på en snasket burger fra “Gourmet Burgers”, Big As Diner eller en lobsterroll fra Hooked – meeen det mætter ikke så længe, så derfor har jeg fundet nogle forskellige bud, hvor der naturligvis også er burgere, men også lækre alternativer blandt de ca. 75 muligheder der findes på årets Roskilde Festival.
Vi lægger nu ud med en burger, da det er en sikker vinder, så kan vi kigge på alternativerne bagefter. Der findes en del steder, der serverer burgere. Vi har smagt de fleste af dem,
Mad til dig der gerne vil have en billig burger: Big As Diner
Der er ikke en enorm forskel på prisen, når det kommer til burgere på Roskilde Festival og den tid, hvor du kunne få en burger til under 50 kr., er desværre forbi. Dog kan du få en cheeseburger til 74 kr. eller en crispyburger til 69 kr. ved “Big As Diner”, og det er ærligt rimelig tæt på. Den dyreste burger topper omkring 105 kr. hos Gourmet Burgers.
Mad til dig der gerne vil have en gourmetburger: Gourmet Burgers
Nu er vi jo i gang med Gourmet Burgers, så lad os nappe en der. Man skulle måske tro, at prisen var skruet helt vanvittigt i vejret, men det er faktisk ikke tilfældet. Gourmet Burgers har ganske vist en af festivalens dyreste – men det er også en double bacon-cheeseburger til 105 kr. Deres bedste bud på en gourmetburger er efter vores mening “Umami-burger med cheddar, trøffel og miso” til 75 kr. Den skal vi helt klart omkring og smage.
Mad til dig der gerne vil have en klassiker: Meyers Food Truck
De sidste mange år har du kunnet finde Meyers klassiske flæskestegssandwich, som vi afgjort også skal smage i år. Det er ved at være en fast klassiker, som ligger højt på skalaen over kvalitet, da alt er lavet med kærlighed og gode råvarer, og så bliver du rent faktisk også mæt. Den består nemlig af en god surdejsbolle på ølandshvede, som mætter en kende mere end helt almindelig hvedemel. Videre indeholder den kål, friske æbler og naturligvis godt med steg. Prisen er 98 kr. i år, hvilket er lidt af en stigning, men omvendt så holder den dig også kørende i mange timer.
Mad til dig der elsker fisk: Boutique Fisk
Selv om den snaskede burger i blød briochebolle er lækker, så er det nogle gange rart med en god gammeldags håndmad. Hos Boutique Fisk har de et utroligt overskueligt menukort – de serverer fiskefrikadeller på hjemmebagt groft rugbrød med en god remoulade til. Vi har besøgt dem tidligere og håber, de lever op til deres tidligere niveau. Prisen for en omgang er 79 kr., hvilket burde holde dig i gang nogle timer eller ca. 3-4 fadbamser.
Mad til dig der er til det frække: Bolleboden
Okay – den er bare sjov ikke? Om vi når omkring denne er lidt usikkert, men de fejrer 40 års fødselsdag i år og er et kendt ansigt på festivalen. De tilbyder forskellige wraps med kebab, kylling og falafel, og alle smager fantastisk. Læg mærke til at der er temmelig stor forskel på Co2 udledning – så skulle du vælge at lægge vejen forbi, så tænk på miljøet ikke? Prisen er mellem 85 kr. til 95 kr.
Mad til dig der elsker sydamerikansk mad: Jipi Argentine Food
Hvis du er til det krydrede og lækre sydamerikanske køkken, så er Jipi Argentine Food et bud, som vi helt sikkert vil lægge vejen forbi. På deres menu har de den populære streetfood-ret Empanada med enten oksekød, krydret kylling eller spinat, chimichurri, fetaost og koriander. Prisen er 50 kr., så du skal nok ikke regne med, at mæthedsfaktoren er enorm – men til gengæld håber jeg, det er ustyrlig lækkert.
Mad til dig der gerne vil lidt mere: “Food is now”
I flere år har der været pop-up restauranter på festivaler landet over, dog har det aldrig været det primære på Roskilde Festival – alligevel kan du opleve både Restaurant Uformel og et samarbejde med Amass og Birkemosegaard Køkken, som har fokus på lokale grøntsager og tilbyder vegatarisk 3-retters menu bestående af
- Sommergrønt, nye danske kartofler, peberrod, sprødt brød
- Ristet tempeh, grillede østershatte, gremolata på grøntsagstoppe, olie på løgskaller
- Pavlova, rabarber, kaffegrums-infuseret fløde, rå honning
Prisen er 295 kr. hvor du også får snacks med i prisen. Dertil kan du vælge en tilhørende vinmenu til 150 kr. Om det er et hit eller ej, finder vi helt sikkert ud af – en ting er dog sikkert, det er et godt bud på en alternativ festivaloplevelse. Food is now er i øvrigt oprettet som restaurant, hvor der er fokus på genbrug og genanvendelse af materialer, og design og opbygning udvikles i samarbejde med HAY, Roskilde Dyrskue og kunstner Anne Nowak.
Der kan bookes billetter via dette link
Hvis du har lyst, så kan du følge med på Mad & Monopolets Instagram profil de kommende dage, hvor der bliver lagt stories op løbende.