Roskilde Festival 2022 er nu skudt i gang, og efter to års pause pga. Corona samles vi nu endnu engang for at feste, hygge, udforske, nyde og ikke mindst opleve “The Orange Feeling” igen. Det er også den 50. gang, der afholdes Roskilde Festival, som startede i 1971 – dengang kostede en billet til to dages festival 30 kr., og det var aldrig meningen, at der skulle have været afholdt mere end en festival – men successen til den første festival var så stor, at den levede videre. Gennem årene har den skabt sin egen DNA, og har du først besøgt Roskilde Festival, så forstår du hvorfor den fortsatte – det er nemlig mere end bare musik, kolde øl og glade mennesker – velkommen til Roskilde Festival 2022.

Er du hardcore festival-kriger, og vil du klare dig gennem alle fire dage og måske endda hele ugen inklusiv camping, så kræver det, at du tænker lidt taktisk, når der indtages føde, ellers klarer du den ikke. Det er altid fristende at springe på en snasket burger fra “Gourmet Burgers”, Big As Diner eller en lobsterroll fra Hooked – meeen det mætter ikke så længe, så derfor har jeg fundet nogle forskellige bud, hvor der naturligvis også er burgere, men også lækre alternativer blandt de ca. 75 muligheder der findes på årets Roskilde Festival.

Vi lægger nu ud med en burger, da det er en sikker vinder, så kan vi kigge på alternativerne bagefter. Der findes en del steder, der serverer burgere. Vi har smagt de fleste af dem,

Mad til dig der gerne vil have en billig burger: Big As Diner

Der er ikke en enorm forskel på prisen, når det kommer til burgere på Roskilde Festival og den tid, hvor du kunne få en burger til under 50 kr., er desværre forbi. Dog kan du få en cheeseburger til 74 kr. eller en crispyburger til 69 kr. ved “Big As Diner”, og det er ærligt rimelig tæt på. Den dyreste burger topper omkring 105 kr. hos Gourmet Burgers.

Disse 7 madsteder er et must til Roskilde Festival 2022
Det er sgu en Big As Diner. Foto: Big As Diner Instagram

Mad til dig der gerne vil have en gourmetburger: Gourmet Burgers

Nu er vi jo i gang med Gourmet Burgers, så lad os nappe en der. Man skulle måske tro, at prisen var skruet helt vanvittigt i vejret, men det er faktisk ikke tilfældet. Gourmet Burgers har ganske vist en af festivalens dyreste – men det er også en double bacon-cheeseburger til 105 kr. Deres bedste bud på en gourmetburger er efter vores mening “Umami-burger med cheddar, trøffel og miso” til 75 kr. Den skal vi helt klart omkring og smage.

Disse 7 madsteder er et must til Roskilde Festival 2022
“Umami-burger” fra Hache Gourmet Burgers. Foto: Haché Gourmet Burgers

Mad til dig der gerne vil have en klassiker: Meyers Food Truck

De sidste mange år har du kunnet finde Meyers klassiske flæskestegssandwich, som vi afgjort også skal smage i år. Det er ved at være en fast klassiker, som ligger højt på skalaen over kvalitet, da alt er lavet med kærlighed og gode råvarer, og så bliver du rent faktisk også mæt. Den består nemlig af en god surdejsbolle på ølandshvede, som mætter en kende mere end helt almindelig hvedemel. Videre indeholder den kål, friske æbler og naturligvis godt med steg. Prisen er 98 kr. i år, hvilket er lidt af en stigning, men omvendt så holder den dig også kørende i mange timer.

Disse 7 madsteder er et must til Roskilde Festival 2022
Meyers Food Court – hvor der kan købes lidt af hvert. Foto: Børsen.dk

Mad til dig der elsker fisk: Boutique Fisk

Selv om den snaskede burger i blød briochebolle er lækker, så er det nogle gange rart med en god gammeldags håndmad. Hos Boutique Fisk har de et utroligt overskueligt menukort – de serverer fiskefrikadeller på hjemmebagt groft rugbrød med en god remoulade til. Vi har besøgt dem tidligere og håber, de lever op til deres tidligere niveau. Prisen for en omgang er 79 kr., hvilket burde holde dig i gang nogle timer eller ca. 3-4 fadbamser.

Disse 7 madsteder er et must til Roskilde Festival 2022
Hvis du elsker fisk – så er Boutique Fisk et godt bud. Foto: Elle.dk

Mad til dig der er til det frække: Bolleboden

Okay – den er bare sjov ikke? Om vi når omkring denne er lidt usikkert, men de fejrer 40 års fødselsdag i år og er et kendt ansigt på festivalen. De tilbyder forskellige wraps med kebab, kylling og falafel, og alle smager fantastisk. Læg mærke til at der er temmelig stor forskel på Co2 udledning – så skulle du vælge at lægge vejen forbi, så tænk på miljøet ikke? Prisen er mellem 85 kr. til 95 kr.

Disse 7 madsteder er et must til Roskilde Festival 2022
“Mega Pita” og “Bolleboden” i baggrunden. Foto udlånt fra Ticketmaster.dk

Mad til dig der elsker sydamerikansk mad: Jipi Argentine Food

Hvis du er til det krydrede og lækre sydamerikanske køkken, så er Jipi Argentine Food et bud, som vi helt sikkert vil lægge vejen forbi. På deres menu har de den populære streetfood-ret Empanada med enten oksekød, krydret kylling eller spinat, chimichurri, fetaost og koriander. Prisen er 50 kr., så du skal nok ikke regne med, at mæthedsfaktoren er enorm – men til gengæld håber jeg, det er ustyrlig lækkert.

Disse 7 madsteder er et must til Roskilde Festival 2022
De lækre “empanadas”. Foto udlånt fra Jipi Argentine Food Instagram

Mad til dig der gerne vil lidt mere: “Food is now”

I flere år har der været pop-up restauranter på festivaler landet over, dog har det aldrig været det primære på Roskilde Festival – alligevel kan du opleve både Restaurant Uformel og et samarbejde med Amass og Birkemosegaard Køkken, som har fokus på lokale grøntsager og tilbyder vegatarisk 3-retters menu bestående af

  • Sommergrønt, nye danske kartofler, peberrod, sprødt brød
  • Ristet tempeh, grillede østershatte, gremolata på grøntsagstoppe, olie på løgskaller
  • Pavlova, rabarber, kaffegrums-infuseret fløde, rå honning

Prisen er 295 kr. hvor du også får snacks med i prisen. Dertil kan du vælge en tilhørende vinmenu til 150 kr. Om det er et hit eller ej, finder vi helt sikkert ud af – en ting er dog sikkert, det er et godt bud på en alternativ festivaloplevelse. Food is now er i øvrigt oprettet som restaurant, hvor der er fokus på genbrug og genanvendelse af materialer, og design og opbygning udvikles i samarbejde med HAYRoskilde Dyrskue og kunstner Anne Nowak.

Der kan bookes billetter via dette link

Disse 7 madsteder er et must til Roskilde Festival 2022
Billede fra Roskilde Festivals hjemmeside

Hvis du har lyst, så kan du følge med på Mad & Monopolets Instagram profil de kommende dage, hvor der bliver lagt stories op løbende.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar