En stavblender er næsten uundværlig i et køkken. Hos mig er det nok det køkkenredskab, som jeg bruger allermest. På markedet findes der rigtig mange gode bud fra forskellige producenter, hvor Bamix, Smeg, Kitchen Aid nok er de mest populære – men prisen er også højere end fx Braun, som jeg har modtaget og anmeldt i denne artikel.

Jeg bruger min stavblender rigtig meget – faktisk har den erstattet flere andre køkkenredskaber i mit hjem. Det skyldes, at den både kan blende og piske, og så har den “hurtighakkeren”, som fungerer som en mini-foodprocessor. Det gør det hele ret nemt og hurtigt i køkkenet. Udover “hurtighakker” og piskeris så medfølger der også et 600 ml. BPA-frit plastikbæger.

Jeg har også testet Braun Stavblender MultiQuick 9 her.

Mad & Monopolet tester: Braun Stavblender “MultiQuick 7”

Køb Braun Multiquick 7 stavblender her

Førstehåndsindtryk & Unboxing

Nu kendte jeg godt til Braun MultiQuick, da jeg også har testet storesøsteren til denne nemlig Braun MultiQuick 9. Ved førstehåndsindtrykket er det efter min mening “lige ud af landevejen”, det er “plug and play”. I med stikket og så bare i gang. Den har samme “Easy Click”-system, som gør det nemt at skifte mellem blender og piskeris. Den ligger umiddelbart godt i hånden og fungerer efter første øjekast ret godt.

Mad & Monopolet tester: Braun Stavblender “MultiQuick 7”
Ready to roll

Design og kvalitet

Den har som sin storesøster en kraftig motor på 1000 watt, dog er det faktisk nærmere omdrejninger, som man skal kigge efter – en stor motor er én ting, men hvis det ikke harmonerer med omdrejninger, så svarer det til, at du har en bil med mange hestekræfter, men intet moment – det duer heller ikke. Den del vender vi tilbage til.

Mad & Monopolet tester: Braun Stavblender “MultiQuick 7”
ActiveBlade er en af de features som Braun MultiQuick 7 har

Den er lavet i rustfrit stål og hærdet plastik og virker ret robust, så med mindre du smider den i opvaskemaskinen, så skal den nok overleve.

Features

Dette afsnit fortæller om, hvad blenderen kan, for i dag så er det ikke helt nok, at en stavnblender kan blende, nej, der skal mere til for at imponere.

Mad & Monopolet tester: Braun Stavblender “MultiQuick 7”

ActiveBlade teknologi: Kender du, når en blender “suger sig fast” i bunden af bægeret? Det er møgirriterende og gør nogle gange, at massen i bunden bliver blendet for meget i forhold til toppen. Det har Braun faktisk formået at undgå, da knivene bevæger sig op og ned. At den så også kan smadre en avocadosten er måske overflødigt – men det understreger, at det virker!

SplashControl: Når en stavblender laver mindre vakuum og suger mindre, så sker der også færre sprøjt, og det giver mere kontrol. Det betyder helt enkelt, at den har bestået “selv min datter kan lave mad uden at svine”, og det siger ikke så lidt.

PowerBell Plus: Denne feature sikrer, at der er et udvidet skæreområde i selve staven, som gør, at den udnytter sit potentiale bedre og kommer godt rundt. Det gør også, at den er lynhurtig. Nu talte jeg om omdrejninger her, og jeg har virkelig givet den gas med blenderen, hvor denne feature helt sikkert har været medvirkende til et bedre resultat.

Mad & Monopolet tester: Braun Stavblender “MultiQuick 7”
Mindre vakuum og den suger mindre

Testen

Braun MultiQuick 7 er blevet testet i ca. 6 måneder nu, og den kører fortsat, som om den var spritny. Den får klaret alle opgaver og giver ikke om. Jeg har lavet nogle test, hvor jeg har taget tid på dens ydeevne, det fortæller nemlig lidt om omdrejningerne, som jeg talte om tidligere:

Madvare (250 gram)Tid
Gulerødder7 sekunder
Cherrytomater4 sekunder
Mandler15 sekunder
Mørk chokolade11 sekunder
Sukker30 sekunder (ikke bestået)

Alt blev vejet af til 250 gram og blended i x antal sekunder, indtil der var en ensartet masse. Nu er jeg helt med på, at denne test bliver en kende subjektiv, men udgangspunktet er det samme. Mht. til sukker så blev det faktisk ikke til flormelis, det kunne den alligevel ikke klare, hvilket jeg faktisk heller ikke havde regnet med – det kræver en lidt større overflade. Resten, synes jeg faktisk, er udført til perfektion.

Mad & Monopolet tester: Braun Stavblender “MultiQuick 7”
Det meste kan gå i opvaskemaskinen

Rengøring

Lige meget hvad du læser i anmeldelserne, så er det aldrig “nemt som en leg”, men det kan dog være mindre besværligt, og det er det faktisk med Braun MultiQuick 7. Af med staven under hanen med varmt vand – minihakker (dog uden kniven) kan du smide i opvaskemaskinen, det samme gælder piskeris og bæger.

Dommen

Braun er måske ikke det frækkeste mærke på markedet. De har ikke helt samme track-record som Bamix, der konstant bruges på tv af fx Brødrene Price og i Masterchef, eller samme design som Kitchen Aid – men de laver tyske kvalitetsprodukter, som er af høj kvalitet, robuste og prisvenlige. Denne blender er som den trofaste VW Passat, som du ved altid starter, er driftssikker og perfekt, når du skal på en lang tur med familien – den svigter aldrig. Jeg tvivler på, hvor meget jeg end prøver, at jeg formår at slide den op i min levetid. Vi ender på 5 velfortjente stjerner!

De pulveriserede fakta:

ActiveBlade teknologi
SplashControl
PowerBell Plus kniv
SmartSpeed
EasyClick+
600 ml blender-kande
350 ml mini-hakker
Pisker


Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar