Annonce: Lavet i samarbejde med DitProkøkken, artiklen indeholder affiliate links

Jeg har lavet mad på hobbyplan i snart 20 år – faktisk lige siden, at jeg i år 2008 så Brødrene Price stå på DR2 og lave mad. For mig var det et kald, det var noget jeg kunne relatere til. Siden da er det blevet til tusindvis af opskrifter, to kogebøger og en bog om whisky, men sjovt nok, så har jeg faktisk aldrig fået mig taget sammen til at købe nogle professionelle redskaber til mit køkken – nuvel, jeg har skam nogle okay redskaber, men i denne artikel er der en række redskaber, som jeg endelig har fået ind i mit køkken, og dem vil jeg gerne slå et slag for.

Inden da, så vil jeg dog gerne præsentere folkene bag DitProKøkken, som er min samarbejdspartner i denne artikel. DitProKøkken er skabt af de to unge iværksættere Jonas og Mathias fra Aalborg, som deler en passion for madlavning og forretning. De har etableret webshoppen som et sted, hvor hjemmekokken både får adgang til kvalitets­udstyr og en gennemført køkkenoplevelse. Grunden til at de valgte at starte DitProKøkken var at de måtte konkludere, at det var næsten umuligt som forbruger at vide, hvor man skulle finde de helt rigtige redskaber. Derfor besluttede de sig for at tage teten og lave den research, som ligger bag deres nøje udvalgte sortiment, hvor de i dag kun tilbyder én variant af hvert produkt – den, som de mener, er den bedste. Lige præcis den motivation har jeg som glad amatørkok jo den dybeste forståelse for.


Produkterne

Teakhaus skærebræt

Noget af det vigtigste er virkelig et godt skærebræt, og hvis du som mig konstant står foran det, så må det gerne være ét som holder. Derfor er det også det første produkt, som er nævnt i artiklen.

Disse redskaber er uundværlige i et køkken

Dette er i teak og fra mærket Teakhaus, der kombinerer valuta for pengene med et stilrent og robust design. Brættet er lavet i end-grain teaktræ, hvilket betyder, at træets årer løber vinkelret på overfladen – dette giver større slidstyrke og en mere skånsom skæreflade for knive. Endvidere er det dobbeltsidet med saftrille på den ene side (som opsamler saft ved udskæring) og glat på den anden, så du får to funktionelle flader.

Pris: Teakhaus Skærebræt – 949,00 kr.


Bageplade med afkølingsrist

Denne all-round bageplade med integreret afkølingsrist fra DitProKøkken gør det nemt at få luft under maden — både under ovntilberedning og når tingene skal hvile efter varmebehandling. Den er god til “dry-brining”, altså når kødet skal trække efter tilberedning og til at lade mad “dryppe af”, hvilket er smart ved både stege- og bagværksprocesser.

Disse redskaber er uundværlige i et køkken
<w

Den måler 31,5 × 24,6 × 2,5 cm, vejer 740 g og er fremstillet i rustfrit stål, som tåler opvaskemaskine.
Pris: Bageplade med afkølingsrist – 339,00 DKK.


Skålesæt i rustfrit stål – 5 størrelser

Pæne skåle i et køkken har i årevis været en mangel hos mig, så disse skåle er en kærkommen opgradering. Dette sæt består af fem stålskåle i forskellige størrelser (fra mindre skåle til store mix-skåle), alle fremstillet i rustfrit stål, hvilket gør dem nemme at rengøre. De tåler opvaskemaskine og er perfekte til både hverdagsbrug og mere ambitiøse madprojekter. Skålene er stabelbare, hvilket sparer plads, og de har en tidløs finish, som passer ind i de fleste køkkener.

Disse redskaber er uundværlige i et køkken

Pris: Skålesæt i rustfrit stål – 5 størrelser – 529,00 kr.


Dejskærer i rustfrit stål

Et enkelt men særdeles nyttigt redskab til både bagning og køkkenarbejde generelt: en dejskærer (bench scraper) i rustfrit stål, der gør det nemt at samle dejen op. Den har også den funktion, at den nemt kan samle fx hakkede urter, grøntsager eller lignende op. For mig er det et redskab, som jeg faktisk ikke vidste, jeg havde brug for, men nu forstår jeg vitterlig ikke, hvordan jeg har kunnet undvære det? Den er meget robust, let at rengøre og den flade kant giver præcise snit og skrabninger.

Disse redskaber er uundværlige i et køkken

Pris: Dejskærer i rustfrit stål – 129,00 kr.


Squeeze bottle

Denne squeeze-flaske er en lille men genial tilføjelse i dit køkkenet: perfekt til dressinger, saucer, olier eller præsentation – fås i to størrelser – 350 ml. og 700 ml. Tudåbningen gør det let at dosere præcist, og flasken er lavet i praktisk plastik, let at rengøre eller udskifte. Den gør det professionelt at håndtere væsker og dressinger i køkkenet.

Disse redskaber er uundværlige i et køkken

Pris: Squeeze Bottle – 25,00 kr. for 350 ml. og 29,00 kr. for 700 ml.


Skridmåtte til skærebræt

Et vigtigt, men ofte overset element i køkkenet: stabilitet. Lige meget hvor meget du forsøger at passe på dit skærebræt, så vil det med tiden “slå sig” en lille smule, og så skrider det nemmere. Denne skridmåtte måler 150 × 30 cm og kan skæres til i størrelsen og fungerer som underlag til skærebrættet, så det ikke glider rundt lige meget hvad – især vigtigt ved større udskæringer eller når du bruger store knive. Det gør arbejdet sikrere og mere komfortabelt.

Disse redskaber er uundværlige i et køkken

Pris: Skridmåtte – 59,00 kr.


Afsluttende tanker

Med produkterne fra DitProKøkken får du et stærkt fundament til dit køkken – fra skærebræt og redskaber til smarte detaljer som dressingflaske og skridmåtte. Det er en kombination af funktionalitet, holdbarhed og overkommelig pris, som gør det muligt at optimere både daglig madlavning og mere ambitiøse projekter.

Introduktionen af de to unge iværksættere fra Aalborg understreger også, at det ikke bare handler om produkter – men om passion og bevidsthed om at skabe gode køkkenoplevelser.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar