Det er næsten pinligt eller rettere, det er pinligt! Jeg har aldrig været på Nibe Festival, og det selv om jeg bor ca. 25 minutters kørsel fra festivalen, som finder sted i Skalskoven i Nibe. Det bliver ikke mindre pinligt af, at festivalen har eksisteret siden 1985, så altså snart i 40 år. Men i år går den ikke længere, så min datter Sophia og jeg besøger festivalen over flere omgange, hvor vi vil anmelde spisesteder, stemningen og ikke mindst undersøge, hvordan det er at besøge Nibe Festivalen med en 15-årig meget ivrig teenagedatter. Inden vi når der til, så har jeg allerede nu lavet lidt research over, hvad jeg forventer at besøge.

Alle billeder fra Nibe Festivalens hjemmeside

Første år, hvor Nibe Festivalen åbnede, var den “Store Scene” ladet af en gammel lastbil og “festivalen” varede kun en enkelt dag fra 14.00-21.00. Dengang spillede Humphrey, The Bats, Showgruppen og Hexan, som jeg blankt erkender, at jeg ikke aner, hvem er, men 400 mennesker valgte at deltage, hvilket betød, at Nibe Festivalen var en realitet.

Festivalen trak som nævnt cirka 400 mennesker til, og selvom der var gratis entré, blev der skabt overskud på et par tusinde kroner. Hermed var grundstenen til den nutidige festival lagt.

Disse madsteder synes jeg, du skal besøge på Nibe Festivalen?

Der er mange gode bud på Nibe Festivalen, men de er faktisk til at overskue. Hvert år besøger ca. 15.000 glade gæster Nibe Festivalen, som naturligvis skal have lidt mad og for nogle både morgen, middag, aften, og når tømmermændene presser sig på. Der er ca. 11 spisesteder på festivalen, som, på trods af at det ikke lyder af meget, faktisk dækker et meget bredt udvalg.

Sushi Mania – vovet men det skal helt sikkert prøves

Nu er min datter Sophia kæmpefan af Sushi Mania, så jeg ved, at det bliver et must for hende. Selvom jeg aldrig har besøgt Nibe Festivalen, så har jeg været på både Roskilde Festival, Tinderbox, Skanderborg Festival og mange flere og ved, at det med rå fisk på en festival i bagende varme kan være ret svært at få til at fungere. Dog ved jeg også, at rammerne for en god madoplevelse er til stede, så derfor kommer jeg til at slå et smut forbi den populære sushirestaurant.

Nibe Festival - Det synes jeg, du skal smage

“Fut i fejemøget” – Fiskehytterne ved Nibe Festival

Nu hvor vi er ved fisk, så er det muligt at besøge “Fiskehytterne”, som tilbyder en form for streetfoodmad, som virker til at være ét af de steder, hvor du får en god oplevelse. De har naturligvis fish’n’chips med en efter sigende lækker tatarsauce, luksus pommes frites med dip og meget mere. Jeg har tidligere med stor tilfredshed besøgt fiskerestauranter på festivaler, så derfor skal jeg naturligvis også forbi “Fiskehytterne”.

Nibe Festival - Det synes jeg, du skal smage

Ingen besøg på en festival uden en god burger!

Nu kommer jeg ikke til at indtage de store mængder alkohol under mit besøg på Nibe Festivalen, så de obligatoriske “cravings” for en snasket burger kommer nok ikke, men så er det godt, at jeg elsker, elsker burgere! På Nibe Festivalen er der flere muligheder – men de oplagte er “Surt” og “Grillen”, og jeg kommer nok til at besøge dem begge.

Nibe Festival - Det synes jeg, du skal smage
Grillen – én af burgerbarerne på Nibe Festivalen

“En nat på byens hotel”

Sådan sang Kim Larsen så flot for mange år siden – du kan dog ikke overnatte på et hotel på Nibe Festival, men du kan besøge “Jernbanehotellet” hvor der er faste menuer. Det betyder, at du fx onsdag og torsdag kan få bøfsandwich med jysk brun sovs (lige præcis det med den “jyske” del finder jeg sikkert ud af, hvis jeg når at smage den). Fredag står den på stegt flæsk med persillesauce, kartofler og rødbeder, og så er der lørdagens flæskesteg med “hele molevitten”. Jeg synes, at det med at man på en festival gør det både hyggeligt og lidt luksuriøst på samme tid er skønt, og det er netop, hvad jeg forventer af mit besøg på Jernbanehotellet.

Nibe Festival - Det synes jeg, du skal smage

“Restaurant Himmelblå”

Nu hvor vi er ved Kim Larsen-referencer, så slutter jeg af med Restaurant Himmelblå, som jeg synes lyder hyggelig og spændende. Her er det muligt at få et stykke højtbelagt smørrebrød med sidevogn og naturligvis en iskold øl. De har også et større udvalg på en a la carte menu og en salatbar, om det er et hit eller ej, vil tiden vise.

Nibe Festival - Det synes jeg, du skal smage

Hvad så med drikkevarer?

Jeg kommer helt sikkert til at nyde en iskold øl på Nibe Festivalen, men jeg har også udset mig nogle forskellige steder som fx “Moonshiners”, som i vaskeægte “hillbilly-stil” laver cocktails på deres egen hjemmebrændte spiritus. Om det er godt eller mere et gimmick vil tiden helt sikkert vise. Derudover, så ved jeg, at “Den Lille Fede” er legendarisk og et sted, hvor man kan få en god whisky – og da min alter ego “Whiskytossen” jo følger mig overalt, så er det meget oplagt at undersøge. Til sidst tager jeg bestemt også forbi gode gamle “Madam Blå”, da jeg kommer til at holde igen med alkohol, så det bliver en god kop kaffe i stedet.

Nibe Festival - Det synes jeg, du skal smage

Har du planer om at besøge Nibe Festival, og har du nogle bud på noget, som kunne være spændende at besøge?

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar