I kroppen har jeg stadigvæk rester, fra de mange whiskyer jeg har smagt og drukket. Masser af forskellig festivalmad, en følelse af tomhed og glæde, lettelse og længsel. For mange begynder “the blues” som erstatter “the orange feeling” – sådan har jeg det også. Efter fire dage, hvor ens liv har været centreret om skøn musik, herlige mennesker, kølige øl og godt vejr, så er det underligt, at skulle tilbage til hverdagen – men minder varer ved for altid! Jeg har samlet de billeder og stunder, som jeg husker bedst fra de sidste fire dages Roskilde Festival…

“Pure love”

Dette er indbegrebet af Roskilde Festival – tusindvis af mennesker, som står pænt og venter på næste band går på scenen. Her er det “Tears For Fears” som vi ventede på ved Arena – læg mærke til parret, som giver hinanden et kys – pure love! 

“Festivallens klassiske hit” – Flæskestegssandwich fra Meyers Køkken

Når Meyers indtager Roskilde er det med sans for kvalitet. Køerne er lange, men de afvikles hurtig. Udvalget er relativ småt, du kan få flæskestegssandwich, butterchicken, kanelsnurre – derudover morgenmad og vegansk mad. Det betyder tilgengæld også, at alt maden laves perfekt og, at det hele fungerer. Noget af det bedste, som jeg smagte på hele festivallen var hans flæskestegssandwich med glad gris, hjemmelavet rødkål og surt med dressing af mayo-sennep samt friske æbler og sprød svær. Det hele er pakket i hans surdejsbolle og smager af kærlighed! En ægte festivalsklassiker! 

“Dansk Whiskysmagning” 

Det lyder måske som en kliché, men alkohol dagen derpå hjælper faktisk. Det er nok ikke det sundeste, men det fungerer. Jeg havde fornøjelsen af at holde whiskysmagning med Anders Skotlander i hans “Skotlander Lounge” foran Orange Scene. Det gjorde jeg torsdag, fredag og lørdag mellem 13.00 og 15.00. Det var fire forskellige whiskys og alle var danske. Nu vidste jeg, at jeg skulle være klar alle dage, hvilket betød, at jeg holdt ret meget igen og sørgede for, at stoppe i ordenlig tid. Men et par whiskys til at starte dagen på, var bestemt ikke dumt! 

Jeg havde udgaver fra Stauning Whisky – deres “Rye” og “Kaos” med. Videre var der “Danish Oak” fra Nyborg Destilleri samt deres “Peated“. Til sidst havde vi en lille bonus-whisky fra Brænderiet Enghaven til at slutte af på. De gæster jeg mødte, var begejstrede og fik smagt dansk whisky og blev inspireret til, at prøve endnu mere. Jeg var der som “Whiskytossen“, der er mit andet “jeg”. Skål og tak for deltagelsen. 

“Fiskefrikadeller med remoulde!”

I Foodcourt tilbragte vi en del tid – mest fordi to af dagene var ret våde og kolde, og så fordi de har et kæmpe udvalg. Her fik vi en omgang klassisk dansk mad, som faktisk var vores første måltid. “Klassisk” dør aldrig og kombinerer du det lige med en “Tuborg Rå”, så synger fuglene altså!

“True Orange Feeling”

Billedet siger det hele – jeg skåler i rosévin foran Orange Scene og nyder den sidste dag. Her er det kort før Bigstok Røgsystem går på scene. De kunne virkelig starte en fest! Arbejd-Arbejd-Arbejd! 

Til sidst er der kun at sige – god søndag! Jeg håber ikke du har for mange tømmermænd derude. Næste år bliver endnu større, da de vist kan markere deres festival nr. 50 – jeg glæder mig allerede!

Var du på Roskilde Festival, og hvad var din bedste oplevelse?

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar