At finde den bedste røremaskine kan være lidt af en udfordring, men det er muligt. Jeg har de sidste 15 år testet alverdens gode bud på røremaskiner. I denne artikel har jeg lavet en test af én af Kenwoods nyeste udgaver fra deres Autograph Collection, som jeg har modtaget fra Kenwood. Det er deres Titanium Chef Baker. I testen kommer jeg også med nogle generelle tips til, hvad du skal være opmærksom på, når du ser efter en ny røremaskine, lige meget om det er fra den ene eller anden producent – håber det skaber lidt overblik.

Denne artikel indeholde reklame links

Der findes en række producenter, som konkurrerer om at lave de bedste røremaskiner, og her er Kenwood naturligvis én af dem. Af andre store spillere på markedet er der Kitchen Aid, Bodum, Teddy, Ankarsrum, Bosch og Braun, og alle leverer faktisk gode produkter. Jeg har tidligere testet røremaskiner fra Kenwood og har været ovenud lykkelig for dem – jeg synes, de matcher mit behov rigtig godt, og så holder jeg af det lidt rå look, de har, men lad os kaste os over denne del.

Du kan se røremaskinen hos KitchenOne her.

Førstehåndsindtryk & Unboxing

Når du får løftet maskinen ud af kassen, er du faktisk klar til at rykke. Det går overraskende nemt og utroligt nok så vejer den faktisk “kun” 9,5 kg., hvilket måske lyder af meget, men det er det ikke – andre som fx Teddy vejer mere end det dobbelte.

Monopolet tester: Kenwood Titanium Chef Baker Autograph Collection
Ready to rock and roll

Design og kvalitet

Dette punkt er og bliver meget individuelt – for mig, så passer Titanium Chef helt perfekt i mit køkken, som er “hvidt og sort” – den grå nuance, som røremaskinen har, passer virkelig godt ind. Materialet, den er lavet af, er en blanding af rustfrit stål og hærdet plastik. Desuden er skåle og redskaber i rustfrit stål. Den virker utrolig robust og alle de steder, hvor der kunne være en lille sprække, er den faktisk tæt, så selv om der skulle komme lidt vand på den, så skal den nok holde.

Røremaskinen kan ses hos KitchenOne her.

Monopolet tester: Kenwood Titanium Chef Baker Autograph Collection
Kenwood er helt enkelt gennemarbejdet

Features

Der var engang, hvor en røremaskine blot skulle kunne røre, men sådan er det ikke længere. I dag skal der nogle features med for at løfte helhedsoplevelsen. Kenwood har deres system, hvor du kan tilslutte andet tilbehør. Her kan der bl.a. monteres en blender på toppen eller en kødhakker eller pastamaskine i enden af røremaskinen. Jeg har tidligere anmeldt flere af disse og er kommet til den konklussion, at det fungerer glimrende, men at det også er rart at have fx en blender, som ikke kræver, at den monteres først. Det er naturligvis meget individuelt.

Monopolet tester: Kenwood Titanium Chef Baker Autograph Collection
Kompakt, stærk og fedt design

Easyweigh

På Titanium Chef er der udover mulighed for tilkøb en integreret vægt, som jeg vitterligt håber bliver en fast feature på alle røremaskiner fra Kenwood. Det fungerer helt perfekt. Vægten er indstillet til, at den ikke vejer røreskålen med, hvilket gør, at bagning fx er noget nemmere.

Monopolet tester: Kenwood Titanium Chef Baker Autograph Collection
Nok den bedste feature på røremaskinen

Intelligent strømstyring

Denne feature gør, at du kun bruger den kraft, du har brug for. Det maksimale output er 1200 watt, som naturligvis kun bruges, hvis du kører med fuld kraft. Denne del er lidt en selvfølge, hvis vi kigger på, hvordan energi fra en elmotor fungerer – jo mindre kraft, jo mindre strøm. Der kan dog godt være noget omkring den modstand, som en røremaskine udsættes for – alt efter hvad der piskes/røres – som gør, at den kan udnytte strømmen bedre. Jeg kommer aldrig til at teste det i praksis, men mener bestemt, det skal nævnes i testen, da det i disse tider, hvor strøm er blevet temmelig dyrt, er værd at bemærke.

“LightLift”

Da jeg læste dette, tænkte jeg faktisk lidt “hmm, det er vist ikke videre revolutionerende” – men det er det faktisk. Funktionen gør, at hovedet på røremaskinen kan løftes ret enkelt, så du skal ikke løfte det helt, når du er i fuld gang med at lave fx dej til en kage, hvor der skal mange forskellige ingredienser i. Så efter at have brugt den nogle gange, kom jeg frem til, at denne funktion sammen med den integrerede vægt

Monopolet tester: Kenwood Titanium Chef Baker Autograph Collection
Kenwood Titanium Chef Baker på fuld tryk

Selve testen af Kenwood Titanium Chef Baker Autograph Collection

Normalt vil jeg skrive, at jeg de sidste mange måneder har bagt, pisket, rørt og kokkeret mere end nogensinde – det ville være at lyve, men jeg kan dog afsløre, at jeg har haft min datter mere i køkkenet end nogensinde, så sammen med hende har jeg bagt utrolig meget. Noget af det første, jeg bekymrede mig om, var vægten. Den vejer 9,5 kg., men er meget potent, så hvad sker der, når du pisker en masse ved højeste hastighed, når vægten ikke er højere.

Monopolet tester: Kenwood Titanium Chef Baker Autograph Collection
Nok det mest blærede redskab der findes

Dommen over Kenwood Titanium Chef Baker

Det er svært at finde noget at brokke sig over – ærligt, så var jeg forberedt på, at det ville blive en fremragende test. Indledningsvis så var jeg skeptisk, da prisen er lavere end for deres tidligere modeller. På tilbud kan den købes for 4000 kr., hvilket naturligvis er en slat, men tidligere har modellerne kostet en del mere, og denne har fx en ekstra skål og integreret vægt. Videre er den brøl stærk, utrolig nem at betjene, så det er svært at være kritisk. Der er en enkelt ting, hvilket er, at “skærmen”, som du kan sætte over røreskålen, kan være en kende bøvlet (godt nordjysk udtryk) at sætte på – men det er en detalje. Når den er på, så sidder den til gengæld også fast. På trods af dette så ender vi i toppen med karaktererne – jeg er dybt imponeret.

Monopolet tester: Kenwood Titanium Chef Baker Autograph Collection

De hurtigpiskende facts.

  • Vej direkte i skålen samt LightLift
  • To rustfrie skål og masser af redskaber – tåler opvaskemaskine
  • Kraftfuld 1200W ChefMotorTM
  • Mulighed for mere end 25 slags valgfri dele til fx at skære, hakke og presse juice
  • Pris: 3999,-

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar