Gå til opskrift

Siden sidste sommer, hvor vi havde 74 dage med over 25 grader i træk har jeg fået en ustyrlig trang til iskaffe. Nu kommer jeg dog fra Nordjylland og drikker meget kaffe, så en sommer som sidste år kostede mig vel 120 kr. om dagen i iskaffe. Efter lidt hovedregning kom jeg fremtil, at det ikke helt kunne betale sig i længden. Derfor investerede jeg i en “gør det selv løsning”. I dette indlæg får du en opskrift på perfekt iskaffe og en test af Kitchen Aids “Cold Brew”…

Vi er i en ulige uge, hvilket betyder mere tid til at lege med nye gadgets, som denne. Det betyder også, at jeg har drukket lidt mere kaffe en normalt. De sidste uger har budt på høj solskin og masser af varme dage, hvilket betyde en iskold kaffe med lidt sirup er helt perfekt. Lad os kigge på Kitchen Aids Artisan Kaffemaskine til koldbrygning…

Test og opskrift på hjemmelavet iskaffe med Kitchen Aids
Skål i Iskaffe…

Førstehåndsindtryk & Unboxing

En kompakt lille fætter. Den virker meget robust. I bunden har en en tyk forstærket kant i rustfrit stål i bunden. Rammen er lavet i tyk glas og indeni er der en indsats, som fungerer som et filter også i rustfrit stål. Den har en tyk hank, så du nemt kan løfte den ud af køleskabet eller tage den med dig. Foran er der en lille hane, som har “no-dryp” funktion. I bunden kan du åbne den for at rengøre hanen.

Test og opskrift på hjemmelavet iskaffe med Kitchen Aids
“No-dryp” hanen…

Design

Det er svært at være kritisk overfor Kitchen Aids produkter. Jeg synes det er flotte og altid i unikt design. Denne synes jeg er virkelig flot, når den står i køleskabet. Alle som har været på besøg har også bemærket den og rost designet. Det er som altid subjektiv og naturligvis min holdning.

Test og opskrift på hjemmelavet iskaffe med Kitchen Aids
Kitchen Aid Cold Brew…

Testen

Kitchen Aid “Cold Brew” hedder vist egentlig Kaffemaskine til koldbrygning. Den laver koldbrygget kaffe -eller tekoncentrat i langsom brygning i koldt vand over 12-24 timer. Jeg har forsøgt at drikke det efter 10 timer og kunne faktisk ikke smage forskel. Jeg har også forsøgt efter 8 timer og der er der forskel – den virkede den ikke klar. Du får en blød og balanceret kold kaffe, som faktisk bliver mindre syreholdig og smager mindre bittert hvis du fx shaker en espresso med mælk og is. Det er den langsomme proces, som sikrer det.

Test og opskrift på hjemmelavet iskaffe med Kitchen Aids
Fyld kaffe på…
Test og opskrift på hjemmelavet iskaffe med Kitchen Aids
Vent til det ikke “blomstrer” mere, rør rundt og sæt på køl….
Test og opskrift på hjemmelavet iskaffe med Kitchen Aids "Cold Brew"

Iskaffe

Ret: Drinks
Køkken: dansk
Keyword: Icecoffee, Iskaffe
Forb. tid: 12 timer
Tilb. tid: 1 minute
Samlet tid: 12 timer
Antal: 4 personer
Forfatter: Familiefaren

I dette indlæg finder du en test af Kitchens Aids Colc Brew Kaffemaskine. Der er også opskrift på, den perfekte iskaffe – bedre fra en cafe! God fornøjelse.

Udskriv

Ingredienser

 • 120 gram Friskmalet kaffe
 • 1,4 liter Vand
 • 1 pose Isterninger Der skal bruges en del
 • 1-2 cl Sirup eller fx Likør pr. glas

Sådan gør du

 1. Tilsæt kaffen og ca. 1 liter vand.

 2. Lad det "blomstre" og finde sig selv i et minut.

 3. Rør rundt og tilsæt resten af vandet – det er vigtigt, at alt kaffen er dækket af vand.

 4. Stil bryggeren på køl i mindst 12 timer, helt op til 24 timer går også.

 5. Start med isterninger i glasset, så sirup og ca. halv – til totredjedele fyldt med kaffe.

 6. Top op med mælk – hvis du er vandt til mild kaffe, så nøjes med halv kaffe i. Det er lidt en smag sag.

 7. Rør rundt og server straks.

Test og opskrift på hjemmelavet iskaffe med Kitchen Aids
Og ja, jeg har andet i køleskabet end vin og øl 🙂
Test og opskrift på hjemmelavet iskaffe med Kitchen Aids
Kitchen Aid Iskaffe…

Når du har brygget kaffe og er klar løfter du indsatsen og sætter den på skrå som vist på billedet, og lader den dryppe af i 2 min i hver side. Herefter er kaffen klar. I min ferien har jeg lavet den med chokolade-likør – lidt af en luksus. Ellers kan den laves med mælk og sirup. Hvis du er lidt fræk, så kan man også lave en “Is-Irish-Coffee” – faktisk bliver det lidt en “Irish-Frappe”.

Test og opskrift på hjemmelavet iskaffe med Kitchen Aids
Sådan laver du en perfekt is-kaffe…

Rengøring

Jeg har efterhånden lavet en del test og rengøring er og bliver aldrig “let som en leg” eller andet – lige meget hvilket produkt vi snakker om. Heldigvis er det ofte relativt overkommeligt – det er det fx her. Du skyller naturligvis kaffegrumsen ud – hvis du har en affaldskværn, så direkte deri – ellers skal det helst ikke i afløbet. Ellers skal den faktisk bare skylles igennem og have en tur med opvaskebørsten. Det er faktisk til at overkomme.

Test og opskrift på hjemmelavet iskaffe med Kitchen Aids
Efter brygningen…

Dommen

Det er nok ikke kaffemaskiner, som Kitchen Aid er mest kendt for, men de har afgjort lavet et lækkert produkt. Faktisk er det ét af de mest kompakte på marked, hvilket er rart for du skal være opmærksom på, at det tager noget plads i køleskabet. Den brygger kaffe på ca. 12 timer, hvilket naturligvis tager tid, men omvendt får du også en lækker kaffe. Den har en god kapacitet og selv jeg, som drikker for meget kaffe føler ikke, at jeg skal gå og brygge konstant. Prisen er reelt det eneste, som jeg tænker kan afskrække nogen. Den koster omkring 1000 kr. på tilbud, hvilket for mig betyder, at jeg skal bruge den 25 kr. før en iskaffe til 39 kr. er tjent ind – ser man det på den måde, så er det næsten billigt! Jeg kan “varmt” anbefale denne gadget – navnlig hvis du er “Coffee-lover” som mig. Afsluttende ender vi på 5 stjerner – og det på trods af, at Kitchen Aids Iskaffe brygger ikke er billigst på markedet. For mig betyder design en del her og jeg synes det ser godt ud i mit køleskab. Videre er jeg glad for kapaciteten og ikke mindst den lille smarte tap-hane. Der vil være is-kaffe i mit hjem de næste mange år – skål!

De iskolde facts

Rustfritstål
Bærehåndtag i aluminium
Nem at flytte “Anywhere”
Genanvendelig bryggeenhed i rustfrit stål,
Alsidighed og tilpasning i brygning
Kapacitet: 1,4 liter
Vægt: 4,17 (inklusiv væske)

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift