Historien om Microplan tager os til Canada og året 1994, hvor en dybt frustreret husmor lavede appelsinkage. Hendes rivejern var langt fra tilfredsstillende så i sin mangel på gode råd, gik hun drastisk til værks. Hun hentede sin mands “trærasp”, som bruges til træarbejde, og fandt ud af, at hun havde fundet det perfekte rivejern. Dette var spadestikket til Microplanes revolution indenfor køkkengrej.

Denne artikel indeholder reklamelinks

Førstehåndsindtryk & Unboxing

Microplan findes i forskellige udgaver – de har deres “Gourmet Serie“, “Premium Classic”, “Professionel Serie” og “Elite Serie”, og den serie jeg har, som er deres “Master Serie”. Forskellen på de forskellige serier er i store træk håndtaget, som varierer fra at være i gummi, rustfrit stål til valnøddetræ. Først indtryk er virkelig “Wow!” De er tæskeflotte, og de ligger vildt godt i hånden. Jeg har brugt deres Gourmet Serie og Master Serie i mange år, men efter jeg fik sommerhus, så skulle der lige et sæt mere til, hvilket jeg på ingen måder har fortrudt.

Køb Microplane Rivejern her

Mad & Monopolet Tester: Microplane Rivejern - det eneste du behøver

Design og kvalitet

Lad os starte med kvalitet: “The second you don´t respect this thing – it will hurt you!” Det er så sandt, som det er sagt. De små skær på rivejernet er barberbladsskarpe, og så vidt jeg husker, er de skåret ud af en laser og forbliver skarpe for evigt. I hvert fald kan jeg kvittere med, at jeg har haft mine fra Gourmet Serien siden 2012, og de er forsat syleskarpe.

Mad & Monopolet Tester: Microplane Rivejern - det eneste du behøver

Designet synes jeg taler for sig selv – de er utroligt flotte, og navnlig “Master Serien” i valnøddetræ er så lækre! Jeg er i hvert fald pjattet med dem. Lad os kigge på de forskellige modeller.

Modellerne eller “Weapons of Mass Destruction”

Der er fem forskellige rivejern i serien, som hver især har deres fordel og grovhed. Det tyndeste og længste er “Master Zester” – det lyder lidt som en japansk kriger ikke? Her sidder knivene helt tætte, som de også gør på de “fine rivejern”. Jeg bruger primært Master Zester til citrusfrugter, hvidløg og muskatnødder.

Mad & Monopolet Tester: Microplane Rivejern - det eneste du behøver
Tester Microplane…

Nu hvor vi er ved de tynde og fine – så er deres storebror, som blot er dobbelt så bredt, perfekt til parmesan, eller hvis du vil have løg helt fint. Hvis du kun ønsker ét, så gå efter det brede, selv om “Master Zester” er ret blæret. Jeg vil faktisk mene, at Master Zester også er perfekt til trøfler, hvis du er til den slags.

Det grove rivejern er faktisk det, som jeg ofte hiver frem. Det vil være synd at sige, det er et “all-arround”, men jeg bruger det vildt meget. Det fungerer til alt – løg, chokolade, peberrod, gulerødder og løg. Hvis du gerne vil have lidt ekstra struktur, så er det storebroderen “ekstra groft”, som også gør det godt til større grøntsager som kartofler og kål – men også æbler, pærer og naturligvis løg.

Mad & Monopolet Tester: Microplane Rivejern - det eneste du behøver
Medium Ribbe – nr. 2 fra venstre…

Til sidst er der “Medium Ribbe” som er et tovejsjern, som gør det ret godt, hvis du vil have nogle små fine flager af parmesan eller chokolade, som du bruger som pynt, og det derfor gerne må se lidt dekorativt ud.

Mad & Monopolet Tester: Microplane Rivejern - det eneste du behøver
Helt enkelt – verdens bedste rivejern….

Rengøring

Ikke noget med opvaskemaskinen her – slet ikke når det er “Master Serien” med valnøddetræ. Under den varme hane og så giver du det en ordentlig omgang. Pas på fingrene når du tørrer det.

Dommen

Jeg har brugt Mircoplane i mere end 10 år, og de er de bedste, der findes. De er skarpe, nemme at bruge og pålidelige, så længe du passer på dig selv. De er nemme at rengøre, og de holder skarpheden for evigt. De ældste, jeg har, er faktisk over 10 år gamle, og de fungerer fortsat. Om du vælger “Master Serien”, “Gourmet Serien” eller “Professionel Serien” er lidt op til dig. Jeg holder meget af designet i “Master Serien” og elsker skæftet i valnød. Det er ærligt talt svært at finde noget negativt, selv prisen, som ligger på ca. 300 kr. stk. for “Master Serien” er ikke engang skræmmende. Så vi ender på topkarakter – 6 flotte “Monopoler” til Microplane.

Mad & Monopolet Tester: Microplane Rivejern - det eneste du behøver

De kniveskarpe specs
Vinder af Red Dot Design
Eksklusivt håndtag i valnøddetræ
Syleskarpt skær i fotoætset stål

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar