Lavet i samarbejde med Restaurant Lola
Hvis du har boet i København og lidt mere specifikt omkring Christianshavn, så husker du måske “Bastionen og Løven”? Det var et fremragende traktørsted, hvor de bl.a. havde en fabelagtig brunch. I dag er det faktisk endnu bedre end før – Restaurant Lola er nemlig kommet til, og her får du et skønt kick af smag fra Latinamerika, Indien og Sydøstasien. Velkommen til Lola
Restaurant Lola er beliggende i en gammel fredet herskabsvilla, så du får med det samme følelsen af at træde ind i en dagligstue, når du besøger restauranten. Midt i restauranten er der en bar, hvor der rundt om er højborde til spisende gæster. Deres menukort er uhyre nemt at overskue – du kan gå efter “Lolas aften” med enten 4 serveringer til 450 kr. eller 7 serveringer til 675 kr. Hertil kan du tilvælge fx østers til 40 kr., ost til 50 kr. og naan til 45 kr. Jeg skal ærligt tilstå, at jeg lod mig forføre af deres a la carte-kort, så jeg hoppede ikke på “Lolas aften”, selv om det normalt er det, jeg foretrækker. Dels slipper jeg for at tage stilling til så meget, dels er der ofte lidt penge at spare på en “pakkeløsning”.
“Sharing is caring”
I stedet for deres menu synes jeg, at du skal udvælge nogle af de retter, som du mener frister på kortet og så dele dem med din partner/medspiser – det er en skøn måde at spise på, og Lola indbyder virkelig til det. De har 10 retter på kortet og så naturligvis dessert, hvor du finder fire forskellige.
Jeg og min medspiser elsker fisk, så er der “ceviche” på kortet, så bestiller vi det ofte. På Lola har de lige nu hvidfisk (som var kulmule, da jeg spiste der), som serveres med soyadressing med agurk, skalotteløg og sprød tostada – en frisk og aromatisk ret, som har en skøn dybde.
Derudover har de lige nu kartofler på menuen, som serveres med en synding creme fraiche på 50% (Yes!). Kartoflerne er ristede, og creme fraichen kommer fra Stensbølgård, dertil løvstikke og podi. Podi er et blandingskrydderi, som de bruger i østen, og som giver en let krydret fornemmelse, der går perfekt til de ristede kartofler og den fede creme fraiche.
Den sidste ret, vi fik serveret i “første omgang”, var tomat og aubergine, hvor der var brugt gamle sorter af tomater med pakora-friterede “croutoner” af aubergine, kosho vinaigrette og pecorino. Jeg bliver tit imponeret over, hvor meget smag der kan være i grøntsager, og hvor god en vegetarisk ret kan være – denne var ingen undtagelse – smagsrig, nøje afstemt med syre og et lille sprødt indslag fra “croutonerne”.
Hvad drikker man til?
Vores tjener foreslog, at hun fandt en vin, som matchede det hele. Min første tanke var, at det sikkert var umuligt, men at hun bestemt skulle have point for at prøve. Vores vin blev en hvidvin fra det hypede Portugal, som vinder indpas flere og flere steder efterhånden. Vinen hedder “Fossil” og er bl.a. på druerne “Bucelas”, “Gouveio” og “Fernao Pires”. I næsen har den duft af grape, citrus, “krudt”, salt, blåmuslinger og våde sten – du har måske regnet ud, at den er 100% naturvin? I munden er den syrlig, mineralsk og har en fin frugtfylde, som vildt nok passede fint til vores retter.
Vinen er at finde på deres vinkort, men den er rimelig begrænset, da de får forsyninger, når vinbonden er klar – sådan er det tit med naturvine. Hvis du besøger Restaurant Lola og er klar til naturvin, når det kommer til hvidvin, så synes jeg, du skal prøve denne.
Kan du lide nudler?
Hvis ja, så kunne Restaurant Lolas “udonnudler”, som er hjemmelavede kartoffelnudler i rejebisque med chiliolie og syltet daikon, være et godt bud. De er tykkere og lidt mere “chewy” og serveres med en krydret rejebisque, som har masser af dybde. For mig var det en skøn deleret, og navnlig varmen i retten var jeg helt pjattet med. Hertil fik vi en skøn Bourgogne, som blev serveret kølig, hvilket var et godt trick fra tjeneren. Skøn duft af jordbær, hindbær, skovbund, svampe og tobak. I munden var den læskende, let syrlig og med en fin mineralitet.
Vores anden dele-hovedret var deres løgtærte, som er så lækker! Hvis du besøger Restaurant Lola, så bestil den – grillede løg i butterdej fra “Hahnemanns Køkken”, som serveres med en skøn hollandaisesauce. Enkelt, sprødt, sødt, syrligt og fyldt med lag på lag af smag. Da jeg spurgte tjeneren inden bestilling, om hun synes, den var god, smilede hun og nikkede med et glimt i øjet – så ved man bare, den er lækker!
Syndige lækre Empanadas!
Jeg kunne reelt have spist med helt ned i kortet, men de seks deleretter lagde en rigtig god bund, og der skal jo være plads til dessert, ikke? På kortet har de tre søde desserter og en ostedessert. De søde desserter er “Fersken, abrikos og marengs”, “Bær & Hasselnødder”, som er chokolade- og hasselnøddeparfait toppet med hasselnødganache og bær samt “Sencha Posset”, som er cremet posset infuseret med sencha, toppet med knasende sesam og olivenolie.
Jeg valgte den første samt deres “Empanadas” som serveres med gammelknas fra Arla Unika samt hybenrosehonning og hibiscusmarmelade i parathadej. Begge var fremragende, men deres empanadas er “to die for”. Når jeg kommer tilbage, så smager jeg helt sikkert deres “Sencha Posset” – faktisk vil jeg gerne erkende, at jeg fortryder lidt, at jeg ikke smagte den – some other time!
Restaurant Lola ligger højt på skalaen over “value for money”, de har styr på deres retter, har en hyggelig stemning i det gamle fredede hus, har masser af kreativitet i køkkenet, et alsidigt vinkort, og så donerer de 1% af deres omsætning til “Nordic Foodprint”. De får mine varmeste anbefalinger.