Lavet i samarbejde med Restaurant Lola

Hvis du har boet i København og lidt mere specifikt omkring Christianshavn, så husker du måske “Bastionen og Løven”? Det var et fremragende traktørsted, hvor de bl.a. havde en fabelagtig brunch. I dag er det faktisk endnu bedre end før – Restaurant Lola er nemlig kommet til, og her får du et skønt kick af smag fra Latinamerika, Indien og Sydøstasien. Velkommen til Lola

Restaurant Lola er beliggende i en gammel fredet herskabsvilla, så du får med det samme følelsen af at træde ind i en dagligstue, når du besøger restauranten. Midt i restauranten er der en bar, hvor der rundt om er højborde til spisende gæster. Deres menukort er uhyre nemt at overskue – du kan gå efter “Lolas aften” med enten 4 serveringer til 450 kr. eller 7 serveringer til 675 kr. Hertil kan du tilvælge fx østers til 40 kr., ost til 50 kr. og naan til 45 kr. Jeg skal ærligt tilstå, at jeg lod mig forføre af deres a la carte-kort, så jeg hoppede ikke på “Lolas aften”, selv om det normalt er det, jeg foretrækker. Dels slipper jeg for at tage stilling til så meget, dels er der ofte lidt penge at spare på en “pakkeløsning”.

“Sharing is caring”

I stedet for deres menu synes jeg, at du skal udvælge nogle af de retter, som du mener frister på kortet og så dele dem med din partner/medspiser – det er en skøn måde at spise på, og Lola indbyder virkelig til det. De har 10 retter på kortet og så naturligvis dessert, hvor du finder fire forskellige.

Monopolet smager på: Restaurant Lola
Jeg ved godt, der kun er tre retter på billedet – den fjerde var kartoflerne 😊

Jeg og min medspiser elsker fisk, så er der “ceviche” på kortet, så bestiller vi det ofte. På Lola har de lige nu hvidfisk (som var kulmule, da jeg spiste der), som serveres med soyadressing med agurk, skalotteløg og sprød tostada – en frisk og aromatisk ret, som har en skøn dybde.

Monopolet smager på: Restaurant Lola
Kartofler er bare lækre og navnlig med en creme fraiche på 50%

Derudover har de lige nu kartofler på menuen, som serveres med en synding creme fraiche på 50% (Yes!). Kartoflerne er ristede, og creme fraichen kommer fra Stensbølgård, dertil løvstikke og podi. Podi er et blandingskrydderi, som de bruger i østen, og som giver en let krydret fornemmelse, der går perfekt til de ristede kartofler og den fede creme fraiche.

Monopolet smager på: Restaurant Lola
Fremragende ret!

Den sidste ret, vi fik serveret i “første omgang”, var tomat og aubergine, hvor der var brugt gamle sorter af tomater med pakora-friterede “croutoner” af aubergine, kosho vinaigrette og pecorino. Jeg bliver tit imponeret over, hvor meget smag der kan være i grøntsager, og hvor god en vegetarisk ret kan være – denne var ingen undtagelse – smagsrig, nøje afstemt med syre og et lille sprødt indslag fra “croutonerne”.

Hvad drikker man til?

Vores tjener foreslog, at hun fandt en vin, som matchede det hele. Min første tanke var, at det sikkert var umuligt, men at hun bestemt skulle have point for at prøve. Vores vin blev en hvidvin fra det hypede Portugal, som vinder indpas flere og flere steder efterhånden. Vinen hedder “Fossil” og er bl.a. på druerne “Bucelas”, “Gouveio” og “Fernao Pires”. I næsen har den duft af grape, citrus, “krudt”, salt, blåmuslinger og våde sten – du har måske regnet ud, at den er 100% naturvin? I munden er den syrlig, mineralsk og har en fin frugtfylde, som vildt nok passede fint til vores retter.

Monopolet smager på: Restaurant Lola
Skøn hvidvin!

Vinen er at finde på deres vinkort, men den er rimelig begrænset, da de får forsyninger, når vinbonden er klar – sådan er det tit med naturvine. Hvis du besøger Restaurant Lola og er klar til naturvin, når det kommer til hvidvin, så synes jeg, du skal prøve denne.

Kan du lide nudler?

Hvis ja, så kunne Restaurant Lolas “udonnudler”, som er hjemmelavede kartoffelnudler i rejebisque med chiliolie og syltet daikon, være et godt bud. De er tykkere og lidt mere “chewy” og serveres med en krydret rejebisque, som har masser af dybde. For mig var det en skøn deleret, og navnlig varmen i retten var jeg helt pjattet med. Hertil fik vi en skøn Bourgogne, som blev serveret kølig, hvilket var et godt trick fra tjeneren. Skøn duft af jordbær, hindbær, skovbund, svampe og tobak. I munden var den læskende, let syrlig og med en fin mineralitet.

Monopolet smager på: Restaurant Lola
Læg mærke til at den er serveret kølig – rigtig godt til maden

Vores anden dele-hovedret var deres løgtærte, som er så lækker! Hvis du besøger Restaurant Lola, så bestil den – grillede løg i butterdej fra “Hahnemanns Køkken”, som serveres med en skøn hollandaisesauce. Enkelt, sprødt, sødt, syrligt og fyldt med lag på lag af smag. Da jeg spurgte tjeneren inden bestilling, om hun synes, den var god, smilede hun og nikkede med et glimt i øjet – så ved man bare, den er lækker!

Monopolet smager på: Restaurant Lola
Det var første gang, jeg smagte “udonnudler” – men bestemt ikke sidste gang

Syndige lækre Empanadas!

Jeg kunne reelt have spist med helt ned i kortet, men de seks deleretter lagde en rigtig god bund, og der skal jo være plads til dessert, ikke? På kortet har de tre søde desserter og en ostedessert. De søde desserter er “Fersken, abrikos og marengs”, “Bær & Hasselnødder”, som er chokolade- og hasselnøddeparfait toppet med hasselnødganache og bær samt “Sencha Posset”, som er cremet posset infuseret med sencha, toppet med knasende sesam og olivenolie.

Monopolet smager på: Restaurant Lola
“Empanadas” a la Lola – jeg kunne have spist 15 – måske 16 stk!

Jeg valgte den første samt deres “Empanadas” som serveres med gammelknas fra Arla Unika samt hybenrosehonning og hibiscusmarmelade i parathadej. Begge var fremragende, men deres empanadas er “to die for”. Når jeg kommer tilbage, så smager jeg helt sikkert deres “Sencha Posset” – faktisk vil jeg gerne erkende, at jeg fortryder lidt, at jeg ikke smagte den – some other time!

Monopolet smager på: Restaurant Lola
Lækker dessert!
Monopolet smager på: Restaurant Lola
Den gamle herskabsvilla har masser af charme

Restaurant Lola ligger højt på skalaen over “value for money”, de har styr på deres retter, har en hyggelig stemning i det gamle fredede hus, har masser af kreativitet i køkkenet, et alsidigt vinkort, og så donerer de 1% af deres omsætning til “Nordic Foodprint”. De får mine varmeste anbefalinger.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar