Artiklen inderholder reklame links

Jamen du godeste er det allerede jul!? Jeg trækker på smilebåndet, hver gang jeg hører dette i MC. Einars udødelige og uundgåelige juleklassisker “Jul – Det’ Cool”. Udover at den er vildt underholdende, så er der noget om snakken, det er snart tid igen, og hvert eneste år er jeg lidt i tvivl om, hvad pokker jeg kan ønske mig. Det betyder, at der ofte er lettere panik i sidste øjeblik, at jeg hoster lidt tilfældige ønsker op – men I år er jeg ude i god tid – her kommer en række gode bud, som jeg håber giver god inspiration.

Her kommer 11 gode bud på gaveønsker, hvor alle kan ligge under træet. Selv om jeg er mand, så kan alle gaverne bestemt give inspiration til begge køn – både til at give og ønske sig.

“Klassiske Spey” Macallan Double Cask 18 års

The Macallan er noget af den mest hypede og eksklusive whisky, der findes lige nu, og det er med god grund, de laver nemlig noget af den lækreste og blødeste whisky, der findes. Denne 18 års er lagret på “Double Cask”, hvilket betyder, at den er lagret på spanske og amerikanske sherryfade, som begge har indeholdt sherry. Det giver en whisky fyldt med duft af tørret ananas, abrikos, karamel og vanilje. I munden er den smooth, rund og blød. Dette er én af de bedste whiskyer til dig, som gerne vil have noget af det bedste fra whiskyens vidunderlige verden.

Monopolets Ønskeseddel 2022

Set hos Barlife til 2.087 DKK


Highland Park 18 års Single Malt Whisky

Hvis du tænker, at foregående whisky er en kende for dyr til en julegave, så er det bestemt også muligt at finde en 18 års whisky til billigere penge. Highland Park laver fremragende whisky fra Orkney, som udover at være af høj kvalitet også har sit eget lille signaturstempel, nemlig deres blide diskrete røgsmag, som indtræffer i eftersmagen. I næsen har den duft af tørret frugt, eg, tørv, honning og et hint af kirsebær. I munden går sødmen igen sammen med den blide røg, som kommer i eftersmagen, som varer ved i flere minutter. En flot dram, som fortsat kan købes til fornuftige penge.

Monopolets Ønskeseddel 2022


En lækker rom til fars barskab Cane Island Single Estate

Selv om mit hjerte reelt banker for Skotland, så nyder jeg også en god rom i ny og næ. Denne Cane Island Single Estate er et glimrende eksempel på, hvor lækkert en lagret rom kan smage. Den er 12 år gammel, og det er ikke 12 år ud fra det berømte “Solera-system”, og det kan smages. Der er masser af dybde, fylde og en lækker smooth sødmefuld smag, som holder sig til den tørre side. I næsen er den fyldt med duft af vanilje, cedertræ, syltet blomme og toffee.

Monopolets Ønskeseddel 2022

Set hos H.J. Hansen Vin til 449 kr.


La Malinche Gold Tequila 38%, 70 cl

Tequila er for nogle, som britterne siger, “an acquired taste”, hvilket der kan være noget om – jeg tror dog mere på, at det skyldes, at mange har haft mindre gode oplevelser med Tequila eller måske ikke kan lide smagen af agave. Denne La Malinche er en glimrende Tequila, som har duft af agave, limeskal, appelsin og et hint af toffee. I munden er den rund og med et godt lille kick af agave. Den fungerer også godt i en cocktail som fx en Margherita.

Monopolets Ønskeseddel 2022

Set hos H.J. Hansen Vin til 249 kr.


Lustau Capataz Andres 20%, 75 cl

Husker du din gamle tante Oda, som havde en “særlig” shery, som hun venligt hentede frem til særlige begivenheder? Den stod altid i det gamle vitrineskab med proppen i og var halvtom, fordi det næsten var umuligt at prakke gæsterne på? Det glemmer du lige alt om – det her er noget helt andet. Når sherry er lavet med omhu, er det et premium produkt, som smager fantastisk. Den fås i mange forskellige udgaver. Denne er “Oloroso”-typen, hvilket betyder, at den kan være let oxideret, da der under lagring er luft i fadet, som tillader denne proces. I næsen har den duft af eg, dadler, tørret abrikos, og den har en lækker smag med perfekt balance mellem sødme og syre.

Monopolets Ønskeseddel 2022

Set hos H.J. Hansen Vin til 189 kr. (2 stk. for 124,50 kr. pr. stk)


Hudpleje produkter fra “Raunsborg Man”

Jim Lyngvild står bag “Raunsborg“, som er opkaldt efter hans vikingeborg “Ravnsborg”, hvor han bor på Fyn. Jim Lyngvild har designet en serie med forskellige produkter, hvor der er Face Gel Man, Viking Repair, Body Shower Man og “793 Year of Legends”, som er en parfume. Produkterne er udviklet til den maskuline hud, som er 25 % tykkere end den feminine. Det gør vores hud mere hårdfør, men det betyder ikke, at den ikke bør plejes og passes på.

Monopolets Ønskeseddel 2022
Raunsborg hudpleje til mænd eller kvinder

Pris fra 119,95 kr. til 429,95 kr. hos Raunsborg.dk


Dem til fars gode stil

Lækre in-ear høretelefon så far kan få lidt velfortjent ro 😉

Bang & Olufsen Beoplay EX er eksklusive, trådløse True Wireless in-ear høretelefoner, som seriøst sparker røv. Lyden er sublim, designet er fedt, de sidder perfekt i ørerne – også hos dig, som har “besværlige” ører, som jeg har, hvor intet lader til at fungere – det gør disse. De har Noise Cancellation, som skaber ro omkring dig, hvilket er fantastisk, hvis du som jeg har børn i huset, som har en tendens til at larme lidt. Sidst men ikke mindst så er de helt vandtætte, så du kan faktisk træne med dem, svede igennem og endda skylle dem under vandhanen bagefter – og ja, de er testet, og de holder, hvad de lover.

Monopolets Ønskeseddel 2022

Set hos Bang & Olufsen til 2999 kr.


Mulighed for at drikke fars vin uden at åbne den – Coravin

Hvis du ikke før har hørt om Coravin, og din far eller du nyder vine, så forbered dig på at blive blæst bagover. Det er nemlig lidt af en revolution indenfor vin. Coravin er det eneste vinbeskyttelsessystem, der giver mulighed for at hælde vin direkte fra flasken i glasset uden at skulle åbne vinen. Tricket er, at Coravin skyder argongas ned i den overskydende luft, som ellers ville oxidere vinen. Jeg har testet det i snart 6 måneder og kan kun sige, at det holder.

Monopolets Ønskeseddel 2022
Coravin – The Future is here…

Systemet er monteret med standard hældenål og inkluderer desuden et skruelåg, så du også kan bruge systemet til vine med skruelåg, og derudover medfølger 2 Argon gaspatroner, som giver mulighed for at skænke 25-30 glas vin a 150 ml, samt den patenterede Coravin Aerator, der ilter vinen, mens du hælder fra flaske til glas.

Set hos Klubvin til 2600 kr.


Caviar fra Stokkebye

Caviar er den ultimative luksus, men det er slet ikke så dyrt, som man skulle tro. Jeg har efterhånden smagt en del af Stokkebyes lækre udvalg. Nu tænker du nok, at det må være vanskeligt at lægge under juletræet, men det er ret enkelt. Du kan bestille en dåse og gaveæske, hvor der er en perlemorsske samt køleelement med. Det holder i 8 timer, så det er blot at pakke det ind og lægge det under træet med den dåse caviar, du ønsker – deres Baerii koster 335 kr. for 30 gram, og deres Osietra koster 425 kr. for 30 gram.

Monopolets Ønskeseddel 2022
“Sig det med Caviar”…

Set hos By Stokkebye fra 335 kr. til 425 kr.


Den ultimative barvogn fra Tanqueray 

Er du typen, som nyder en “afternoon cocktail”? Er du typen, som elsker at kræse lidt ekstra om dine gæster? Er du også typen, som går op i at sætte rammerne for en perfekt eftermiddag og aften? Hvis ja, så kunne denne nyhed, som Tanqueray og Thornet har skabt sammen, være noget for dig. Den ikoniske barvogn S 179 er blevet genoplivet og skabt i en nyfortolkning – skål og velkommen til highend afternoon cocktails.

Monopolets Ønskeseddel 2022
Det må være den ultimative barvogn

Set hos Tanqueray til ca. 20.000


Ønsker et kaffeabonnement fra Køge Kafferisteri

Jeg knuselsker kaffe – så er det sagt. Hvis jeg kunne, ville jeg drikke kaffe inden sengetid, men den går nok ikke. Reelt er der ikke den store forskel på mig og resten af Danmark, for vi er og bliver en kaffedrikkende nation. Køge Kafferisteri har en ordning, hvor du helt ned til 79 kr. pr. måned kan få leveret 250 gram friske kaffebønner lige til døren. Du kan gradvist øge mængden, efter hvor meget kaffe du drikker, helt op til 3 kg. Jeg ville gå efter 500 gram af deres økologiske kaffebønner fra Guatemala til 155 kr.

Monopolets Ønskeseddel 2022
En god omgang kaffe fra Køge Kafferisteri

Set hos Køge Kafferister fra 155 kr.


Håber det giver inspiration – hvad står der på din ønskeseddel?

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar