Denne artikel indeholder reklamelinks

Find det bedste knivsæt: Hvis du kan lide at lave mad, og selv hvis du ikke kan, er et godt og skarpt knivsæt essentielt i ethvert køkken. Gode køkkenknive giver en meget større glæde under madlavningen, og samtidig er det bare mindre besvær. Ikke nok med at alle burde forkæle sig selv med et godt knivsæt, er det også den perfekte gave til barnet, som flytter hjemmefra eller til vedkommende, som har brug for et godt knivsæt til køkkenet.

Jeg har efterhånden haft mange køkkenknive i hånden, og der er altid visse knivsæt, som skiller sig ud og simpelthen bare er bedre. Dette er også en af grundene til, at jeg har lavet denne guide til de knivsæt, som jeg synes er de bedste på markedet. De bedste knivsæt er som oftest i den høje ende, men i denne guide er der noget til de forskellige smage – både udseende og økonomisk.

Knivsæt Test: Top 5 Bedste Knivsæt Til Køkkenet

Testen er lavet i samarbejde med eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Jeg har testet størstedelen af produkterne, men ikke alle.

1. Qknives Japansk Knivsæt – Complete Set

bedste knivsæt - qknives

Se knivsættet fra Qknives her.

Her ser du det komplette knivsæt, The Original Series, fra QKnives. Den danske virksomhed har helt selv udviklet og designet deres japanske knive og jeg må blankt indrømme, at der ikke er sparet nogen steder. Dette knivsæt har jeg selv brugt i en lang periode, og det fungerer til punkt og prikke.

Når du modtager knivene, ankommer de i flotte, lækre æsker, hvor man kan se, at der er brugt tid og energi på, at det ser lækkert ud. I knivsættet medfølger der i alt 6 knive. Du får både en kokkekniv, nakirikniv, santokukniv, brødkniv og sidst, men ikke mindst en kort og lang urtekniv.

Knivsættet er fremstillet i 67 lags carbon stål med et skæfte i pakkatræ. Qknives knive er samtidig blevet smedet ud fra Damaskus-metoden, og hvad er det lige helt præcist, at det er? Damaskus-metoden betyder, at du vil kunne se de mange lag stål på selve knivbladet. De fleste kokkeknive fra Japan er lavet i VG-10” carbon stål, hvilket også gør sig gældende for dette knivsæt – køkkenknivene har altså 1% carbon og 15% chrome i sig.

2. The Essential Collection – Gastrotools Knivsæt

bedste knivsæt - gastrotools

Se knivsættet fra Gastrotools her.

Ligesom ovenstående knivsæt er dette også fra Gastrotools. Her får du et højkvalitets knivsæt, hvor de mest essentielle køkkenknive er udvalgte. Med dette knivsæt får du lige præcis de køkkenknive, du skal bruge til at lave god mad i køkkenet.

Knivsættet danner en god grobund i køkkenet, og kan hver især lidt af hvert – derfor også navnet, ”The Essential Collection”. Knivsættet består af en gyuto kokkeniv, santoku kokkekniv og en utility kniv.

Køkkenknivene som du ser i dette sæt, er de samme som også findes i The Complete Collection. Knivene er derfor ligeledes fremstillet i G10 komposit, der både er slidstærkt, men også ergonomisk. Kernerne i knivene er fremstillet af VG10 stål, og er tilsammen kapslet ind i 66 lag af rustfri stål.

Ikke nok med at det lille knivsæt fra Gastrotools er perfekt i ethvert køkken, som har brug for det mest essentielle i køkkenknive, er det også den perfekte gave til den gode ven, mand, barnet som flytter hjemmefra – eller til dig, som sætter pris på kvalitetsknive, når du skal være en haj i køkkenet.

3. The Complete Collection – Gastrotools Knivsæt

gastro-tools-knivsaet-the-complete-collection

Se knivsættet fra Gastrotools her.

The Complete Collection fra Gastrotools, er deres bud på et godt, holdbart og effektivt knivsæt. Gastrotools har gjort det nemt, og har samlet alle de essentielle køkkenknive i et stort knivsæt, så du er sikker på, at du har alle nødvendige knive i køkkenet.

Knivsættet indeholder fem knive i alt, og dermed er du klar til madlavning i køkkenet. Du får både en Gyuto kokkekniv (21 cm), en Santoku kokkekniv (18 cm), en brødkniv (21 cm), en urtekniv (9 cm) og en utilitykniv (12 cm).

Knivsættet er fremstillet i 67 lag japansk stål og skæftet i ergonomisk og slidstærkt G10-komposit. G10 kompositmaterialet er robust, vandafvisende og meget svært at slide op. Selve kernen er skabt i VG-19 stål. Dette er din garanti for, at der er kredset om detaljerne i disse køkkenknive.

4. ONYX Knivsæt

Bedste knivsæt ONYX

Se knivsættet fra ONYX her.

Når vi kigger på gode knivsæt, indgår der naturligvis også keramiske knivsæt, der fungerer helt optimalt til udskæringer. ONYX har udviklet og designet et keramik-stål-hybrid knivsæt, som det kaldes.

ONYX er et velkendt mærke, og hvis budgettet kan holde til det, får du her altså et virkelig godt knivsæt bestående af hele 9 forskellige knive. Du får derfor et knivsæt, som holder hele vejen rundt bestående af kokkekniv, forskæringskniv, nakiri grøntsagskniv, brødkniv, santoku grøntsagskniv, udbenerkniv, univrsalkniv, urtekniv og en tournierkniv.

Som tidligere nævnt er knivsættet udarbejdet i hybridt keramisk stål. Dette sikrer dig, at du får knive, hvor skarpheden holder ved – og ovenikøbet også knive, som holder i utrolig lang tid. Med andre ord: du kommer ikke til at skifte dette knivsæt ud lige foreløbigt, og er godt kørende det næste lange stykke tid.

5. Global Knivsæt

Bedste knivsæt Global

Se knivsættet fra Global her.

Jeg vil skyde på, at Global er blandt det mest kendte og mest ”almindeligt kendte” mærke, når det blandt andet gælder køkkenknive. Et Global knivsæt er det man som oftest ser, når man kommer hjem til en klassisk, dansk familie. Og det er der slet intet i vejen med, for Global laver gode og holdbare køkkenknive og knivsæt, med et klassisk design hvor alle kan være med.

Dette knivsæt fra Global indeholder hele 5 forskellige knive, som kan hjælpe dig rundt i hele køkkenet – uanset hvilke retter du begiver dig ud i. Her får du en G-2 kokkekniv, G-9 brødkniv, G2-5 grønsagskniv, GS-11 universalkniv og en GS-38 skrællekniv. Alle knivene i dette knivsæt er udarbejdet i højkvalitets stål. Dette gør det også til den rene leg at stå og skære grøntsager, frugt, kød og hvad du ellers måtte skære i.

Hvad bør du undersøge, før du køber et knivsæt?

Før du går ud og investerer i dit første sæt, er der et par faktorer, som jeg synes du først og fremmest bør overveje.

Materiale: Køkkenknive fremstilles i forskellige typer af materiale og alt efter hvor hårdt materialet er, har det også betydning for, hvor mange år du fremadrettet vil have dit knivsæt.

Pris: Du kan få knivsæt i mange forskellige prisklasser, hvorfor du bør undersøge, hvor henne du ligger rent budgetmæssigt. 

Rengøring: De fleste er vant til at det meste kan gå i opvaskemaskinen, men dette er ikke gældende for alle knivsæt. Du skal derfor gøre op med dig selv, om du ønsker køkkenknive, som kan gå i opvaskemaskinen, eller om du er parat til at vaske dem op i hånden selv.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar