Denne artikel indeholder reklamelinks

Find det bedste knivsæt: Hvis du kan lide at lave mad, og selv hvis du ikke kan, er et godt og skarpt knivsæt essentielt i ethvert køkken. Gode køkkenknive giver en meget større glæde under madlavningen, og samtidig er det bare mindre besværligt. Ikke nok med at alle burde forkæle sig selv med et godt knivsæt, så er det også den perfekte gave til den unge, som flytter hjemmefra, eller til vedkommende, som bare har brug for et godt knivsæt til køkkenet.

Jeg har efterhånden haft mange køkkenknive i hånden, og der er altid visse knivsæt, som skiller sig ud og simpelthen bare er bedre. Dette er også en af grundene til, at jeg har lavet denne guide til de sæt, som jeg synes er de bedste på markedet. De bedste knivsæt er som oftest i den høje ende prismæssigt, men i denne guide er der noget for enhver smag – både udseende og økonomisk.

Er du derimod på udkig efter en kokkekniv, kan du læse min guide til den bedste kokkekniv her.

Knivsættest: Top 6 – bedste knivsæt til køkkenet

Testen er lavet i samarbejde med eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Jeg har testet testet nogle af produkterne, men ikke alle.

Qookware Rose Knivsæt Complete Set – Japansk knivsæt i bedste kvalitet

qknives-rose-knivsaet-complete-set

Se knivsættet fra Qookware her.

Her ser du det komplette knivsæt, The Rose Series, fra Qookware. Den danske virksomhed har helt selv udviklet og designet deres japanske knive, og jeg må blankt indrømme, at der ikke er sparet nogen steder. Dette sæt har jeg selv brugt i en lang periode, og det fungerer til punkt og prikke.

Når du modtager knivene, ankommer de i flotte, lækre æsker, hvor man kan se, at der er brugt tid og energi på, at det ser lækkert ud. I sættet medfølger der i alt 7 knive. Du får både en Gyuto-kokkekniv, Nakiri-kniv, Santoku-kniv, udbenerkniv, urtekniv, Utility-kniv og sidst, men ikke mindst en brødkniv.

Knivsættet er fremstillet i 67 lags carbonstål med et skæfte i pakkatræ. Qookware knive er samtidig blevet smedet ud fra damaskusmetoden, og hvad er det lige helt præcist, at det er? Damaskusmetoden betyder, at du vil kunne se de mange lag stål på selve knivbladet. De fleste kokkeknive fra Japan er lavet i VG-10” carbonstål, hvilket også gør sig gældende for dette sæt – køkkenknivene har altså 1% carbon og 15% chrome i sig.

Nourmet Traditionel Knivsæt – knivserie med 6 knive

nourmet-traditionel-knivsaet

Se knivsættet fra Nourmet her.

Knivsættet til hjemmekokken, som vil have det hele. Her får du et sæt med hele 6 knive fra danske, Nourmet. Knivene er smedet af 67 lag stål på ægte damaskusmanér. Skaftet er lavet i pakkawood, som giver et fantastisk udseende, hvis du spørger mig.

Dertil kommer oveni, at knivene i knivsættet er af håndslebet, kernestål omgivet af 66 lag rustfri damaskusstål samt har en hårdhed på 59-61 HRC. Leder du efter et knivsæt i høj klasse til madlavningen derhjemme, er et knivsæt fra Nourmet et godt bud.

Sættet består af 6 dele, som er den 20 cm lange kokkekniv, en forskærerkniv, brødkniv, Santoku-kokkekniv, Utility-kniv og ikke mindst en urtekniv. Lad madlavningen forblive en leg, hyg dig med det og gør dine gæster glade.

Læs også gerne min personlige test og anmeldelse af knivsættet fra Nourmet, og bliv meget klogere på det danske mærke.

ONYX Knivsæt – Keramisk knivsæt fra velkendte ONYX

Bedste knivsæt ONYX

Se knivsættet fra ONYX her.

Når vi kigger på gode knivsæt, indgår der naturligvis også keramiske sæt, der fungerer helt optimalt til udskæringer. ONYX har udviklet og designet et keramik-stål-hybrid knivsæt, som det kaldes.

ONYX er et velkendt mærke, og hvis budgettet kan holde til det, får du her et virkelig godt knivsæt bestående af hele 9 forskellige knive. Du får derfor et sæt, som holder hele vejen rundt bestående af kokkekniv, forskærerkniv, Nakiri-grøntsagskniv, brødkniv, Santoku-grøntsagskniv, udbenerkniv, universalkniv, urtekniv og en tournierkniv.

Som tidligere nævnt er sættet udarbejdet i hybridt keramisk stål. Dette sikrer dig, at du får knive, hvor skarpheden holder – og oven i købet også knive, som holder i utrolig lang tid. Med andre ord: du kommer ikke til at skifte dette knivsæt ud lige foreløbig og er godt kørende det næste lange stykke tid.

Gastrotools The Essential Collection – højkvalitetsknivsæt fra danske Gastrotools

bedste knivsæt - gastrotools

Se knivsættet fra Gastrotools her.

Ligesom ovenstående sæt er dette også fra Gastrotools. Her får du et højkvalitetsknivsæt, hvor de mest essentielle køkkenknive er udvalgte. Med dette knivsæt får du lige præcis de køkkenknive, du skal bruge til at lave god mad i køkkenet.

Sættet danner en god grobund i køkkenet og knivene kan hver især lidt af hvert – derfor også navnet, ”The Essential Collection”. Knivsættet består af en Gyuto-kokkeniv, Santoku-kokkekniv og en Utility-kniv.

Køkkenknivene, som du ser i dette sæt, er de samme som også findes i The Complete Collection. Knivskæfterne er derfor ligeledes fremstillet i G10 komposit, der både er slidstærkt, men også ergonomisk. Kernerne i knivene er fremstillet af VG10 stål og er tilsammen kapslet ind i 67 lag af rustfrit stål.

Ikke nok med at det lille knivsæt fra Gastrotools er perfekt i ethvert køkken, som har brug for det mest essentielle i køkkenknive, så er det også den perfekte gave til den gode ven, mand, den unge, som flytter hjemmefra – eller til dig, som sætter pris på kvalitetsknive, når du skal være en haj i køkkenet.

Gastrotools The Complete Collection – Alle de bedste køkkenknive samlet i et knivsæt

gastro-tools-knivsaet-the-complete-collection

Se knivsættet fra Gastrotools her.

The Complete Collection fra Gastrotools er deres bud på et godt, holdbart og effektivt knivsæt. Gastrotools har gjort det nemt og har samlet alle de essentielle køkkenknive i et stort knivsæt, så du er sikker på, at du har alle nødvendige knive i køkkenet.

Sættet indeholder fem knive i alt, og dermed er du klar til madlavning i køkkenet. Du får både en Gyuto-kokkekniv (21 cm), en Santoku-kokkekniv (18 cm), en brødkniv (21 cm), en urtekniv (9 cm) og en Utility-kniv (12 cm).

Sættet er fremstillet i 67 lag japansk stål og skæftet er i ergonomisk og slidstærkt G10-komposit. G10 kompositmaterialet er robust, vandafvisende og meget svært at slide op. Selve kernen er skabt i VG-19 stål. Dette er din garanti for, at der er kredset om detaljerne i disse køkkenknive.

Global Knivsæt – Kvalitetsblade og flot design

Bedste knivsæt Global

Se knivsættet fra Global her.

Jeg vil skyde på, at Global er blandt de mest kendte og mest ”almindeligt kendte” mærker, når det gælder køkkenknive. Et Global-knivsæt er det, man som oftest ser, når man kommer hjem til en klassisk, dansk familie. Og det er der slet intet i vejen med, for Global laver gode og holdbare køkkenknive og knivsæt med et klassisk design hvor alle kan være med.

Dette sæt fra Global indeholder 5 forskellige knive, som kan hjælpe dig rundt i hele køkkenet – uanset hvilke retter du begiver dig ud i. Her får du en G-2 kokkekniv, G-9 brødkniv, G2-5 grøntsagskniv, GS-11 universalkniv og en GS-38 skrællekniv. Alle knivene i dette sæt er udarbejdet i højkvalitetsstål. Dette gør det også til den rene leg at stå og skære grøntsager, frugt, kød, og hvad du ellers måtte skære i.

Hvad bør du undersøge, før du køber et knivsæt?

Før du går ud og investerer i dit første sæt, er der et par faktorer, som jeg synes, du først og fremmest bør overveje.

Materiale: Køkkenknive fremstilles i forskellige typer af materiale, og alt efter hvor hårdt materialet er, har det også betydning for, hvor mange år du fremadrettet vil have dit knivsæt.

Pris: Du kan få knivsæt i mange forskellige prisklasser, hvorfor du bør afgøre, hvor du ligger rent budgetmæssigt. 

Rengøring: De fleste er vant til, at det meste kan gå i opvaskemaskinen, men dette er ikke gældende for alle sæt. Du skal derfor gøre op med dig selv, om du ønsker køkkenknive, som kan gå i opvaskemaskinen, eller om du er parat til at vaske dem op i hånden selv.

Knivsætmærker

Når du skal finde det bedste knivsæt, er der en del forskellige mærker, som dukker op ved Google søgninger, men også hvis du går ind i din lokale butik – uanset om det er Imerco, Kop & Kande eller en helt tredje. Det kan virke uoverskueligt at finde rundt i det, og hvilket er overhovedet det bedste knivsæt?

Det stiller mange spørgsmål til dig, og derfor vil jeg forsøge at spore dig ind på de bedste mærker indenfor knivsæt, for så er du i hvert fald så langt.

Qookware

Dette er et dansk mærke, som er startet af to nordjyder, Mike Horup og Mathias Lydersen. Hele baggrunden for projektet er kvalitet og kundeservice på højt niveau, hvor kunden altid er første prioritet. De havde personligt selv døjet med sløve og kedelige knive gennem længere tid, hvorfor de besluttede sig for at udvikle de bedste knive på det danske marked. Qookware blev oprettet som selskab, og gutterne fra Nordjylland har taget Danmark med storm. De laver uden tvivl blandt de bedste knivsæt og kokkeknive i Danmark.

Gastrotools

Gastrotools siger personligt, at de er på en mission om at lave de bedste og mest veldesignede køkkenværktøjer, som hæver standarderne for dig, når du laver mad. Deres knivsæt er lavet til den almindelige bruger, som elsker at være i køkkenet og blot vil gøre madlavningen til en sand fornøjelse. Deres knivsæt er i topklasse, og der er ikke en finger at sætte på hverken anvendeligheden af deres gode knivsæt eller andre produkter, men også designet er lækkert og stilrent.

Global

Knivene fra Global blev første gang designet i 1985 af den kreative og visionære designer, Komin Yamada. Hans mission var at udvikle en række knive og knivsæt, som skulle være revolutionerende og noget helt nyt på markedet for knivsæt. Dertil skulle de fremstilles i materialer af høj kvalitet og med en god anvendelighed. Det må jeg ærligt talt indrømme, at Yamada er lykkedes med – og knivsæt fra Global har været en sand succes lige siden – og er det stadig.

ONYX

Køkkenprodukterne fra ONYX er fremstillet i stilrent design og en sand fryd for øjet. De laver innovative produkter, både kokkeknive, knivsæt, gryder og meget mere. Samtidig har mærket nogle af de bedste knivsæt til prisen – og dette er også gældende for deres andre produkter. Skal du have produkter i høj kvalitet til en fair pris, kan du med god samvittighed vælge ONYX.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om knivsæt

Hvilket knivsæt er bedst?

I denne bedst i test af knivsæt kommer jeg med et bud på de bedste knivsæt på markedet. Vi har dog alle hver vores behov og krav til, hvad en kniv og et knivsæt skal kunne, hvorfor jeg ikke decideret kan fortælle dig, hvilket er bedst.

Du ved bedst selv, hvad du ønsker fra et godt knivsæt – og du skal naturligvis ud fra det træffe din beslutning.

Hvilket knivsæt skal jeg vælge?

Jeg kommer i dette indlæg med mine tanker og råd til at vælge det bedste knivsæt, men du ved bedst selv, hvilket som passer bedst til dig. Jeg håber, at mit skriv har sendt dig i retning af, hvad du sætter pris på fra et godt knivsæt.

Hvor meget koster et godt knivsæt?

Der er mange faktorer, som påvirker prisen på et godt knivsæt. Alt efter de anvendte materialer, kvaliteten og skarpheden i knivene, kan prisen blive påvirket. Hvis du desuden går efter specifikke mærker, der er kendte for at lave knivsæt af høj kvalitet, kan dette også få prisen til at stige yderligere.

Et godt knivsæt koster som oftest mellem 2.500 – 6.000 kr. afhængig af, hvor mange knive, der indgår i sættet.

Hvor kan jeg købe et knivsæt?

Der er mange fysiske og online butikker, som tilbyder et stort sortiment af knivsæt. Du kan bl.a. finde knivsæt hos flere af de større kæder som Kop & Kande, Imerco og flere til. Dertil har vi også en lang række forskellige mærker, der laver nogle af de bedste knivsæt i Danmark, og disse sælges primært på deres egne webshops. Dette er blandt andet mærker som Gastrotools, Qookware og Nourmet.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...