Det er tirsdag og det er en ulige uge, hvilket betyder færre børn og mere alkohol – dog med måde, bare rolig. Inden længe kommer der endnu en “Give Away” her på sitet og på “The Cocktailblog” som drives af én af Monopolets fantastisk venner Morten Krag. Vi har sammen allieret os med “Ginput.dk” som har et ret vildt udvalg – fx denne Adamus Dry Gin, som du kan læse om her – den og 6 tonic er næste give away…

Forud har jeg liiiiige prøvesmagt den for at sikre, at det den heldige vinder får et godt produkt. Jeg tænker det er meget fair og bestemt i den gode sags tjeneste – her får du min mening om Adamus Dry Gin…

Det er tirsdag og det betyder, at der er gin og tonic tid. Jeg har gennem en længere periode lavet opskrifter med gin og mad sammen med Monopolets gode venner “Gintossen” – egentlig er de to personer, så reelt er det vel “Gintosserne” 🙂 Vi har lavet rigtig meget med dansk gin, hvor vi har smagt gin fra Radius, Skotlander, SiWu og OriGinCph – alle sammen lækre bud. Nu er vi tilbage ved en Dry Gin, som er mere i den traditionelle stil med kendte botanicals – dog med undtagelse af baga-druen – det er ret specielt men overraskende godt!

Tuesdays GT: Luksus gin fra Portugal - Adamus Dry Gin
Adamus Dry Gin fra Portugal…

Lokal rødvinsdrue fra Portugal som smagsgiver

Det er nemlig det karakteristiske ved Adamus Dry Gin, som er baga-druen. Det er én af 18 botanicals der findes i denne gin. Derudover indeholder den hibiscus, appelsin, citron, kardemomme, kanel, ingefær, lavendel, salvie og en række hemmelig botanicals. Ikke alt skal afsløres. Den kommer fra regionen Bairrada som ligger i det nordlige Portugal og er virkelig et luksuriøst produkt.

Tuesdays GT: Luksus gin fra Portugal - Adamus Dry Gin
Skål og god tirsdag…

“Shine bright like a diamond…”

Adamus betyder diamant og skal matche flasken. Jeg må også tilstå, at jeg synes den er flot – meget gennemført og navlig i forhold til proppen, som faktisk er en kæmpe korkprop. Jeg blev overrasket da jeg åbnede den og så, at den næsten udgør halvdelen af flasken.

Tuesdays GT: Luksus gin fra Portugal - Adamus Dry Gin
Vildt udstyr…

Duft og smagsnoter

Der er masser af florale noter i Adamus Dry Gin – citrus, grape og lavendel er ret tydelige. Navnlig i eftersmagen er lavendel dominerende sammen med citrus. Den er utrolig blød at få i munden og én gin, hvor jeg nemt kommer til at drikke et par stykke – eller mere.

Tuesdays GT: Luksus gin fra Portugal - Adamus Dry Gin
Adamus betyder diamant på græsk…

Tailored Tonic

Normalt er Fevertree jo en genganger og bestemt også et fint bud. Jeg smagte den dog med Tailored Tonic fra Engelske Inginius, som har en udgave udviklet til Dry Gins. Den har lavt indhold af sukker og passer helt perfekt til Adamus Dry Gin, som virkelig kommer til sin ret her.

Tuesdays GT: Luksus gin fra Portugal - Adamus Dry Gin
Tailored Tonic passer perfekt hertil…

Håber det her givet inspiration – Adamus Dry Gin kan købes direkte hos Ginput.dk for 449 kr.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar