Pizza i Aalborg har altid været populært og der er et par håndfulde rigtig gode pizzeriaer at vælge imellem. Et af dem er Azzura, som jeg arbejdede på for mange år siden. Det var før, jeg forstod noget som helst om madlavning, faktisk var det så slemt, at jeg ikke engang kunne skære en peberfrugt ud. Pizzaerne var dog skønne og lavet med respekt for de italienske traditioner af Maurizio Quattromani, som er ejer og i øvrigt helt fantastisk!
Det er lidt som en tidslomme for mig at træde ind på Azzura, det virker næsten, som om intet har forandret sig. Stemningen er den samme, personalet snakker en blanding af italiensk, engelsk og dansk, da der er mange forskellige nationaliteter, som arbejder sammen. På menukortet findes fortsat en “007” med tomat, ost, peberfrugt, pølser, champignon, bacon & hvidløg. Grunden til at den hedder netop “007” og ikke bare “nr. 7” var, at der var for mange fejlbestillinger, før den skiftede navn. Det samme gælder deres legendariske “307”, som er med tomat, ost, toppet med lufttørret skinke, rucolasalat og parmesanost. Her var Maurizio nok én af de første i Aalborg til at introducere denne pizza.
Samme menukort
Én ting, som jeg altid har haft det lidt svært ved, er, at det er næsten samme menukort på restauranten som ved take away. Det betyder jo næsten, at jeg lige så godt kunne tage pizzaen med hjem, ikke? Omvendt er der naturligvis også noget rart ved at få maden serveret, og så er kvaliteten på pizzaerne høj, de er lavet med omhu og med respekt for de italienske traditioner. Den dag jeg spiste der, havde jeg min datter Noa med, da vi skulle i Musikkens Hus senere på aftenen. Der er travlt i restauranten, så efter en pæn velkomst, hvor vi bliver vist til bords af en sød og veloplagt tjener, skynder vi os at få bestilt mad, da jeg forudser, at vi ellers bliver presset med tiden.
Min datter er mest til peperonipizza med lidt ost, så den vil hun gerne have. Jeg vælger at bestille deres “Menu 2”, som består af en forret med italienske specialiteter og en hovedret, som enten er pizza eller pasta, hvor jeg vælger deres “Pizza Stella”, som er en lukket pizza med fyld af tomat, ost, Ventricina og Ricotta, toppet med lufttørret skinke, rucola
og friske cherrytomater.
Videre kan der tilkøbes ost/dessert for 50 kr., hvor vi beder om Tiramisu – jeg vil gerne have Noa smager noget ægte italiensk. Dertil bestille vi en øl og en sodavand.
Stadigvæk samme høje kvalitet
Efter lidt ventetid kommer vores mad, som jeg valgte at bede om på samme tid, så vi får en stor omgang italienske specialiteter med skinke, pølse, artiskokker, balsamico syltede løg og masser af nybagt brød. Der er mere end rigeligt til to personer, så besøger du Azzura, så kan du roligt dele denne menu. Det hele smager godt, og selv om det er hevet fra en pakke og både artiskokker og løg er fra glas, så smager det godt.
Prisen for menuen uden dessert er 199 kr., og til den pris synes jeg ikke man kan forlange mere. Pizzaen er fantastisk, og det er skønt, at der er brugt Ventricina, som er en svinekødpølse, der ofte findes i Abruzzo-regionen i det centrale Italien. Noas pizza er en kende branket i bunden, men grundet tidspres så nævner vi det ikke for køkkenet. Jeg er helt med på, at det er vores eget valg, omvendt kan man argumentere for, at køkkenet slet ikke burde sende en pizza, som er overbagt ud til gæsterne. Det gode er så, at der er rigeligt med mad, og reelt kunne vi slet ikke spise op, og når prisen ligger, hvor den gør, så er det svært at være utilfreds.
Vi fik ikke “træk-mig-op-kage”
Den italienske espressokage “Tiramisu” er helt fantastisk, hvis du spørger mig. Tiramisu betyder “træk mig op”, men desværre måtte den søde tjener meddele, at der er udsolgt. Derfor springer vi på en omgang is med frisk frugt, chokoladesauce og mandler. Det smager glimrende, og der er igen nok til to personer.
Hvad fungerer godt på Restaurant Azzura Nordkraft:
- Value for money – deres priser er mere end rimelige.
- Deres pizzaer – de smager fortsat godt.
- Fokus på madspild – du kan faktisk få resterne med hjem, prisen er 5 kr. for en pizzabakke.
Hvad vil jeg ønske mig mere af:
- Overblik i restauranten fra både køkken og tjenere. Der var for travlt, hvilket påvirker oplevelsen.
- Bagning af pizza – med så mange års erfaring, så burde det være i orden.
- Flere italienske råvarer.
På trods af travlhed i restauranten, som faktisk undrer mig lidt, da der slet ikke var fuldt booket og en overbagt pizza, så holder jeg stadigvæk meget af Restaurant Azzura, og jeg vil bestemt vende tilbage.
Har du besøgt Restaurant Azzura, og hvad synes du om den?