Findes der noget bedre end en hjemmelavet burger, som bare giver baghjul til både Burger King, Grillen og Burger Shack? Jeg kan kun komme på én ting: en hjemmelavet burger hvor bøffen er flamberet i whisky med bløde løg, som også har fået et lille skud whisky for at give burgeren et ekstra kick! Hvis du er fan af en hjemmelavet snasket burger, så læs endelig videre for opskrift er intet mindre end fantastisk!
Denne burger opstod tilfældigt som så meget andet. Faktisk var det en brainstorm med whisky og mad, da jeg længe gerne har villet kombinere “Mad & Monopolet” med “Whiskytossen”. Men det gik faktisk ret hurtigt. Inden vi starter, så skal du lige vide, at du ikke behøver at være whiskydrikker for at kunne nyde denne burger – langt fra. Whiskyen bruges som smagsgiver og tilføjer dybde og mere smag i burgeren end normalt.


Opskrift på whisky-burger med karamelliserede løg, irsk cheddarost og mayonnaise
Denne er nok den bedste burger, jeg nogensinde har lavet – den er med karamelliserede løg, irsk cheddarost og mayonnaise – perfekt whiskyburger.
Ingredienser
Karamelliserede løg
- 4 stk store løg – bare rolig, de svinder meget ind
- 4 spsk Highland Park
- 1 spsk smør
- 1 spsk olie
- 2 tsk balsamico
- Salt og friskkværnet peber
Bøffer
- 400 gram økologisk hakket oksekød
- ½ revet rødløg
- 1 tsk løgpulver
- 1 spsk barbequesovs
- 1 spsk Highland Park Whisky og 3 spsk til flambering
- Salt og friskkværnet peber
- 2 spsk olie til stegning
Tilbehør
- 2 stk briocheboller
- 2 skiver irsk cheddarost
- Salat
- Løgringe
- Ketchup eller hjemmelavet ketchup
- Mayonnaise
Sådan gør du
Karamelliserede løg
-
Pil løgene og skær dem så fint som muligt eller bedre endnu – på et mandolinjern.
-
Varm en pande op til middelhøj varme med smør og olie.
-
Når det er bruset af, tilsætter du løgene og roder dem godt rundt.
-
Efter 3-4 minutter skruer du ned til middelsvag varme og tilsætter whisky, balsamico og lader dem simre i ca. 45 minutter.
-
Hold øje med dem løbende, hvis de koger tørre, så tilsætter du lidt væske eller mere whisky 🙂
Bøffer
-
Bland alle ingredienser grundigt sammen og lad det trække på køl i mindst 30 min.
-
Når du er klar til stegning, former du to bøffer.
-
Varm en pande op med olie og steg dem ved høj varme i 1-2 minutter på den ene side.
-
Når du vender dem, tilsætter du 3 spsk whisky, fjerner panden fra varmen og sætter ild til skidtet – Woooof! Pas nu på dig selv og sluk emhætten!
-
Tilsæt nu osten og lad den smelte imens bøfferne steger færdig og læg dem så til side.
Tilbehør
-
Varm bollerne forsigtigt – de brænder let, da de indeholder ret meget smør.
-
Så skal der bygges.
-
Start med bunden, som du giver en omgang ketchup
-
Så salat, bøffen med ost og en ordentlig omgang løg.
-
Smør så overbollen med mayonnaise og luk burgeren.



Håber du synes om den, faktisk var det en opskrift, jeg lavede til Tullamore Dew for mange år siden, helt tilbage da “Whiskytossen” var under et år gammel og havde meget få følgere. Det er sjovt at tænke tilbage på, faktisk med stolthed, da det var min første betalte opgave nogensinde. Håber du synes om burgeren.