Mad & Monopolet smager på: Les trois Cochons - Den franske bistro på Værnedamsvej...
"Fri-uge" Cofoco Madanmeldelser Ulige Uge

Mad & Monopolet smager på: Les trois Cochons – Den franske bistro på Værnedamsvej…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Vi har nu smagt på Scapetta og Väkst, som begge er under den populære Cofoco kæde, de har restauranter fordelt over hele København. Les Trois Cochons ligger på kanten mellem Vesterbro og Frederiksberg på den hyggelige Værnedamsvej. Hvis du er til klassisk fransk bistromad til fornuftige penge og hyggelig stemning så læs endelig videre….

Jeg har spist på Les Trois Cochons flere gange og er aldrig blevet skuffet, denne gang var dog den allerbedste, årsagen kommer vi til senere. Som på alle Cofocos restauranter er det uhyre let at overskue både restaurant og menu. Det hele er lavet enkelt og meget ligetil. Vi ankommer tirsdag i uge 27 – altså dagen inden Roskilde Festival skydes i gang – dristigt ikke? Vi bliver hurtig vist til bords og deres menu gennemgås kort. Tjeneren spørger også om vi har lyst til et glas bobler imens vi kigger på kortet – det har vi naturligvis. De har en ”Family Style Menu” på flere af restauranterne, som skal bestilles af hele bordet. Den er god, hvis du ikke helt kan bestemme dig. Vi vælger fra kortet i stedet – bare rolig, priserne stikker ikke af, så det kan du sagtens gøre.

En god starter…

Østers og bobler

For 120 kr. får du tre gillardeau østers med vi vinaigrette. Jeg er nået dertil hvor tre faktisk ikke helt er nok, men da min medspiser ikke er til østers, så holder jeg igen. De går fremragende til vores Champagne som er Blancs de Blanc og af producenten ”Camille”, prisen er 125 kr. for et godt, sprødt og lækkert glas. Masser af duft af ristet brød og god dybde. Min medspiser vælger bayonneskinke med oliven, hvor der faktisk er nok til to personer.

Små delikate østers…
Silkeskåret Bayonne Skinke…

Ærtepuré og asparges med parmesan

Vi vælger som regel forskellige retter og så deler vi på midten – ”sharing is carring” du ved. Les Trois Cochons laver enkelte og velsmagende retter. Det er ikke fancy – det er ærlig mad.

Ærtepuré…

Friske grønne grillede asparges med parmesan og gedeost rørt med ærtepuré og sprød ærtesalat. Begge retter er lækre og veltilberedte – ærtesalaten er med friskbælgede ærter hvilket løfter retten betydeligt.

Aspages med parmesan…

Enestående Bourgogne!

Det er sjældent jeg bruger udråbstegn i en overskrift. Her gør jeg en undtagelse – 2017 Bigotes, Bourgogne Blanc, Frédéric Cossard er naturvin og lavet på 100 % chardonnay. Det er i alt sin enkelthed et enestående glas hvidvin. Duft af ”klassisk” Bourgogne med noter af smør, citrus og modne tropiske frugter. I munden er den fyldig og smagen er tropisk frugt går igen. Det er én vin hvor jeg tænker, at prisen burde ligge langt højere end de 700 kr. en flaske koster – nuvel det er også mange penge, men af den kvalitet er det virkelig flot. Den går perfekt til retten med asparges og parmesan.

Enestående vin…

Steak, bearnaise og Bourgogne

Min medspiser er en sucker for sauce og navnlig bearnaise. Lige meget hvor vi kommer – er der bearnaise på kortet, så bestilles det og gerne ekstra. Derfor vælger hun steak frites med grillet ribeye med pommes og bearnaisesauce. Prisen er 275 kr.

Tyk syrlig bearnaise…
Pommes…
Ribeye…

Jeg er glad for tatar, så jeg vælger denne. Det er rørt tatar med cognac, tomat, estragon og pommes frites. Prisen er 155 kr. Denne er heller ikke på menuen. Her fik jeg ikke helt lov til at dele på halvvejen – men fair nok, jeg nåede at smage både steak og sauce. Begge dele var i orden. Bøffen var medium-rare og steak perfekt. Saucen var tyk og syrlig og der var nok af den – ja her tæller både kvantitet og kvalitet. Min tatar var også i orden – utroligt man kan blive så mæt af råt kød. I stedet for bearnaise fik jeg en estragon-mayonnaise til, hvilket fungerede helt perfekt.

Rørt tatar…

Naturvin kan virkelig noget

I og med vi var så begejstrede for den første hvidvin fra Bourgogne var tjeneren hurtig til at forslå, at vi smagte rødvinen fra samme producent. 2017 Bourgogne Rouge Bedeau, Cossard er også naturvin og fra samme producent. Den er lavet på 100 % pinot noir og smager himmelsk. Duft af jordbund, jordbær og en let røg. Smagen byder på jordbær og er utrolig lækker i munden. Det er sådan en vin, som jeg skal passe på ikke, at drikke for meget af – lige pludselig er der drukket en flaske. Prisen er 700 kr. og den er alle pengene værd – no question about it!

Pinot Noir fra Bourgogne – en overraskende god naturvin…

Koldskål med jordbær til dessert

Det er tæt på, at vi må springe dessert over – men macarons er der altid plads til ikke? Videre bemærker jeg, at der er mandelkage med crème fraîche-is, jordbær og fløde med vanilje på kortet. Sidste er en ny dessert, som de prøver af på et helt nyt kort.

Sommerdessert… Jordbær med koldskål…

Det fungerer ret godt – reelt kunne jeg have nøjes med jordbær og fløde med vanilje, det er nemlig for mig smagen af barndom og sommer. Macarons koster 40 kr. for fire stk. og desserten med jordbær koster 75 kr. så for at gentage mig selv fra indledningen – priserne stikker ikke af på Les Trois Cochons.

En billig dessert – 40 kr. for 4 macarons…

Gid der var flere steder som Les trois Cochons – helt enkelt franskinspireret bistromad til fornuftige penge. Lækre franske vine på kortet og så kommer det sidste – en utrolig veloplagt tjener, som gjorde aftenen endnu bedre. Tjenerfaget er lidt overset og står ofte i skyggen for kokken der høster anerkendelse, begge er vigtig og her var det faktisk tjeneren, som løftede oplevelsen – godt gået.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar