“IKEA-mad med et drys af gourmet” – “Jeg erklærer hermed død over Jensens Bøfhus” – “Danmarks billigste gourmetmad”. Overskrifterne er mange, når det kommer til den omtale, Restaurant Bouillon, som ligger på Frederiksberg, får. Selv måtte jeg bruge længere tid på at få et bord, end jeg skulle på Alchemist! Jeg overdriver faktisk ikke – de har fået mere end 60.000 reservationer på nogle få uger – jeg har besøgt dem og anmeldt deres koncept for at se om det holder – læs hele anmeldelsen her.
De sidste år har været præget af høj inflation, priser på brændstof, som har været på himmelflugt, hus- og lejlighedspriser, som har været faldende, usikkerhed på aktiemarkedet, og i det hele taget har vi i Danmark gået med en større usikkerhed på fremtiden end nogensinde. På restaurantscenen er det først nu, vi begynder at se konsekvenserne af dette. Restaurant Bouillon var den første, som forsøgte sig med et koncept, som passede bedre til tiden, hvor mange forsøger at spare penge. Lige om lidt åbner Københavns darling, Andreas Bagh sammen med Sovino-brødrene en ny restaurant i Store Kongensgade 59, hvor Umani tidligere lå (du ved – den hvor Jarlen engang mistede livet i et afsnit af Klovn). Konceptet her vil være pastaretter til under 100 kr.
Forretter fra 19 kr.
Ja, du læste rigtigt – 19 kr. for en cremet græskarsuppe. Herfra stiger priserne op til 47 kr. for den “dyreste” forret, som er “Avocado med rejer”. Herimellem finder du bl.a. “Fransk Løgsuppe”, som var én af dem, jeg smagte. Ganske fin ret som havde en god smag af løg, dog manglede den lidt dybde, hvilket nok skyldes, at den ikke er indkogt særlig længe. Kigger vi på prisen på de 34 kr., så er det dog absolut fair.
“Rørt tatar med salat” til 39 kr. bliver serveret med en syrlig salat, som passer glimrende til den friskrørte tatar. Der er ca. 50 gram kød, som er fint tilsmagt – mit bud er, at der er minimalt med ingredienser i den, men simpelt er godt, og det fungerer.
Den sidste forret, jeg smagte, var deres “Landpaté med sennep og cornichoner” til 29 kr., som ærligt ikke var noget at skrive hjem om – eller her for den sags skyld. Prisen er lav, men den smagte lidt af “Remas den bedste”.
Vin efter min gamle Mormors smag
Ikke at der var noget galt med min Mormors smag overhovedet, jeg tænkte bare, at den overskrift gav mening her. Hun holdt af hvidvin med fylde og ikke alt for meget syre og mineralitet. Sådan var den Sauvignon Blanc til 97 kr. for 0,5 liter, vi fik serveret. Den smagte ganske fint, duft af citrus, grønne æbler, tropisk frugt og utrolig letdrikkelig. Prismæssigt tror jeg faktisk ikke, det var “billigt”, hvis vi kigger på deres indkøbspris – et bud er, at de købes for ca. 25-30 kr. literen, og så lægges der en faktor tre på – helt standard på restauranter.
1 liter vin for 193 kr.
På kortet har de to kategorier, når det kommer til vin, de har deres “bulk” eller vin på karaffel, som inddeles efter druer – Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot, Cabernet Franc og Pinot Noir – de kan bestilles som 0,25 liter, 0,50 liter, 0,75 liter og 1 liter. Priserne starter ved 49 kr. for 0,25 liter (Sauvignon Blanc, Merlot, Cabernet Franc ) og slutter på 213 kr. for en liter – det er Chardonnay og Pinot Noir. Så hands down – det er ikke mange penge, og man bliver hurtigt forført af priserne. Så er du typen, som tænker “vin er vin” og ikke nødvendigvis går op i producent, område, årgang osv., så er det her helt perfekt for dig. Et kæmpe plus er, at rødvinen i denne kategori serveres tempereret – det havde jeg ikke forventet – godt gået!
Den anden kategori er simpel, her kan du bestille en “Pinot Noir” til 295 kr. eller en “Chablis” til 295 kr. og endda en klassisk Möet Chandon Imperial til 495 kr., den sidste ved jeg, er en fair pris, da den ligger på ca. 299 kr. online.
Et glas bobler til 29 kr.
Deres Spumante til 29 kr. for et glas var bedre end forventet. Lækre små delikate bobler, fin mousse og god balance mellem frugt og syre. Det eneste var, at den kunne have været en smule køligere. Det skyldes nok, at der er run på restauranten, og at det dermed er svært at følge med – helt fair.
Ravioli og braiseret gris
De har 8 hovedretter på kortet, hvor du bl.a. finder “Rørt tatar” til 97 kr., “Steak frites med kryddersmør” til 124 kr., “Bars med ratatouille” til 95 kr. og “Fish N Chips” til 92 kr. Jeg hoppede på deres “Ravioli med svampe og porrer” til 85 kr., som er én af de billigste retter og deres “Braiseret gris med gratin dauphinois” til 99 kr.
Smagen fejlede intet, men du sidder lidt med følelsen af, at du kan lave det bedre hjemme – men spørgsmålet er så, om du rent faktisk kan gøre det billigere, for det tror jeg faktisk ikke, du kan, og det er netop det, som Restaurant Bouillons koncept går på.
Til dessert hoppede jeg på den dyreste ret, der var på kortet – hele 39 kr. for en rombraiseret ananas med is. En fin dessert, som faktisk smagte af rom og havde en fin dybde.
Min medspiser bestilte chokolademousse med praliné, som også var okay, men ærligt, så har jeg smagt bedre. Igen kommer prisen til undsætning – 28 kr. hvilket nok i det hele taget indrammer oplevelsen ret godt på Restaurant Bouillon – prisen er deres helt store trækplaster.
Jeg erklærer hermed Jensens Bøfhus som officielt død!
Ærligt talt – når to personer kan indtage tre forretter, to hovedretter, to desserter, to glas bobler, to stk. 0,5 liters vine, brød og danskvand, og regningen lød på 634 kr., så forudser jeg, andre spisesteder får det vanskeligt – ikke blot Jensens Bøfhus, men ærlig talt, hvorfor besøge dem, når du kan få fransk bistromad til de priser?
Det er imponerende, og deres margin må være utrolig lav – men omvendt så får de også mange gæster igennem på en aften. Da jeg besøgte dem, var det en stille og rolig onsdag, og der var proppet med gæster, og alle virkede glade og tilfredse. Måske er dette begyndelsen på en ny trend? Jeg erkender, at jeg havde en god aften og helt sikkert kommer tilbage, hvilket tusindvis af andre gæster med garanti også gør.
Navn: Restaurant Bouillon
Hvor: Solbjergvej 3, 2000 Frederiksberg
Pris: $