Sidste år åbnede Restaurant Bouillon på Frederiksberg, og reservationerne væltede ind – tusindvis havde forsøgt at booke de første uger og selv nu, skal du ret langt ud i fremtiden for at få et bord – det er lige før, at det er nemmere at få bord på flere af de store Michelin-restauranter i København end at få bord på Restaurant Bouillon. Nu er “Den Lille Røde” klar med et lignende koncept – små priser, overskueligt menukort og fornuftig kvalitet – velkommen til Le Petit Rouge.
Le Petit Rouge er en del af det efterhånden omfattende og store restaurantemperie “Sovino Brands”, som bl.a. har Camino i Kødbyen, deres nyeste lillesøsterrestaurant “Siesta“, pastarestauranten “Masseria“, som også ligger i Kødbyen, der tilbyder helt frisk pasta 7 dage om ugen, Ravage og mange flere. Den nye restaurants navn, Le Petit Rouges, skyldes, at Claus “Den Røde” Christensen, som nok er mest kendt for gourmetrestauranten “Salon”, har haft en finger med i spillet i forbindelse med design af retter og konceptudvikling.
Forretter til 38,75 kr.
Du læste rigtigt, 38 kr. og 75 øre koster den billigste forret, som er landpaté med sennep og cornichons, derudover finder du 8 andre forretter, hvor de dyreste topper ved hele 58,75 kr., og det er grønne asparges med æg og sauce vinaigrette, som var én af dem, jeg valgte at hoppe på, da jeg besøgte dem.
Derudover smagte jeg deres “oeufs durs & blomkålscrudités”, som vist betyder hårdkogte æg med blomkål, det er lidt en slags “skidne æg” uden sennep i saucen, og så serveres den kold – faktisk lidt for kold, da jeg spiste den, her kunne den ellers ganske skønne ret komme mere til sin ret, hvis den var tempereret i køkkenet i 10 min. inden servering. Den sidste forret, jeg smagte, var helt klart min favorit: salat med røget makrel, agurk, radiser og rygeostcreme, som er en simpel ret med masser af smag og god harmoni.
Vin til 39 kr. glasset
For 39 kr. kan du nyde et ganske fint glas rosé, som faktisk er fornuftig. Nuvel, det er ikke den store vinoplevelse, men det smager glimrende. Skøn duft af jordbær, ribs og friske hindbær. Syrlig og mineralsk mund, som gør sig ret godt.
Ingen “kantine-stemning” som på Restaurant Bouillon
Og hvilken lettelse! På Restaurant Bouillon er der virkelig tryk på, og du sidder vitterlig som sild i en tønde. Jeg er med på, at det er nødvendigt for at holde prisen i bund, men jeg vil faktisk hellere betale 20% mere og så besøge Le Petit Rouge. Her fornemmer du nemlig mere en restaurantstemning frem for en kantinestemning.
Aftenens dyreste ret
Nu er dyrt reelt ikke det korrekte ord at bruge, da prisen er 168,50 kr. for peberbøf colbert af dansk kalve-ribeye med grøn salat og pommes frites. Én ret som jeg inden besøget havde bestemt mig for, at jeg ville smage. Retten skuffede bestemt heller ikke, masser af peber, flot stegt – faktisk præcis som jeg ønskede og fyldt med kryddersmør.
Fritterne til var små, sprøde og lækre – lidt a la McDonalds (jeg er fan, så det er ingen kritik). Du mangler lidt saucen, men der skal spares for at holde retten på et beskedent beløb på 168,50 kr., og du kan i stedet for vælge “Smedens ketchup” eller mayonnaise for 5 kr.
Hvad drak jeg til peberbøffen?
De har bl.a. denne Fortant de France på Cabernet Sauvignon, som koster 49 kr. for et glas, og som du kan se, er det faktisk et fornuftigt glas, hvis vi tænker mængde. Det er ikke en stor vin, men den smager glimrende til peberbøffen og kan uden problemer hamle op med den ellers krydrede og stærke ret. Fin duft af modne brombær, kirsebær, læder, espresso og lakrids. Masser af syre og gode “bøf-venlige” tanniner.
Vegetarret til 92,25 kr.
Porretærte au Gruyère med courgetter, tomat, aubergine og grøn salat er den billigste hovedret, som absolut er godkendt, og nej, den er ikke videre fotovenlig, men det gør heller ikke noget som helst, for smagen er i orden. Hvis du gerne vil undgå kød, så kan denne varmt anbefales.
Dessert til 38,50
For 38,50 kr. får du en ret stor profiterole med hvid chokoladeparfait og chokoladesauce, som smager glimrende. Der kan dog igen arbejdes lidt med temperatur – jeg er med på, at det skal gå stærkt, men hvis chokoladeparfaiten får lov til at temperere i 10 min., og chokoladesaucen er varm, så undgås det, at den sætter sig, og hele oplevelsen bliver løfter ret meget.
Citrontærte med marengs får dog klapsalver; cremet, luftig marengs og masser af syre – godt lavet og til 39,50 kr. er der kun roser herfra.
Dommen
Allerede nu ved jeg, at du skal mange uger frem for at få bord på Le Petit Rouge, og det er der god grund til. De har næsten urimeligt lave priser, deres personale er smilende, venlige og selv om de har travlt, gør de det fremragende. Maden er lavet med respekt for de franske traditioner, og den er veltillavet. Kunne du lave det bedre hjemme selv? Måske – men ikke til prisen, det er ganske enkelt umuligt. Prisen for to personer med tre forretter, to hovedretter (den billigste og den dyreste), to desserter, fire glas vin lød på 706 kr. Den afsluttende kommentar må være, at der er en ny billig restaurant i byen, og den er pt. den bedste af de billigste – by far! Velkommen til du lille røde – knæk og bræk fremad.