“Skal vi ikke have en toast?” Findes der noget bedre spørgsmål? Nej vel? Det gælder om du har tømmermænd eller ej – en toast kan man altid spise. Denne version er luksus udgaven af den legendariske Cowboys Toast og du kan godt glemme alt om Steff Houlbergs fryseudgave – det har er next level!
Som barn elskede jeg toast med skinke og ost, og det er også årsagen til, at jeg har lavet den i en lige uge, hvor jeg har mine tøser. Som barn var det simpelthen det bedste der fandtes. Min Mor lavede altid toast i mit barndomshjem, hvilket vist nok skyldes, at jeg svinede ret meget, så det var bedst jeg ikke stod for denne del 🙂
Jeg husker faktisk tydelig første jeg selv endelig fik lov til at lave toast, hvor jeg i ren nervøsitet kom til at smøre alle sider at brødet, så det var lige dobbelt op på smør. Det blev den såmænd ikke dårligere af. Jeg skal nok komme med min udgave af en toast med skinke og ost – men inden da kommer der hermed en nem opskrift på verdens bedste Cowboy Toast!
Cowboy Toast Deluxe
Her finder du den helt ultimative opskrift på klassikeren "Cowboy Toast". Den slår med garanti Steff Houlbergs kedelig frost version – god fornøjelse!
Ingredienser
Bøffer
- 500 gram oksekød
- 2 spsk engelsk Sauce
- 0,5 tsk chili
- 0,5 tsk cayenne pepper
- 1 tsk oregano
- 0,5 tsk løgpulver
- 0,5 tsk hvidløgspulver
- salt og friskkværnet peber
Karamelliseret løg
- 4 stk store løg bare rolig – de svinder meget ind
- 1 spsk smør
- 1 spsk olie
- 2 tsk balsamico
- salt og friskkværnet peber
Tomat-Chili Relish
- 4 stk friske røde chilier
- 5 stk store røde snackpeber
- 4 stk store tomater vælg dem der er bedst efter årstiden
- 2 stk rødløg
- 4 fed hvidløg
- 25 gram brun farin
- 1 kop frisk lavet espresso
- 1 dl. balsamico
- 2 stykker mørk chokolade
- 1 stk stor stilk rosmarin
- Salt/peber
- Olie til stegning
Resten
- 8 stykker toast brød – af den store slags
- 4 stykker ost – fx chedar eller “Jack-Cheese” hvis du kan finde det
Sådan gør du
Bøffer
-
Bland alle ingredienser sammen og lad det trække på køl imens du laver resten.
-
Når resten er færdig og farsen har trukket former du 4 firkantede bøffer.
Karamelliseret løg
-
Pil løgene og skær dem så fint som muligt eller bedre endnu – på et mandolinjern.
-
Varm en pande op til middelhøj varme med smør og olie.
-
Når det er bruset af tilsætter du løgene og roder det godt rundt.
-
Efter 3-4 minutter skruer du ned til middelsvag varme og tilsætter balsamico og lader dem simre i ca. 30 minutter.
Tomat-Chili Chutney
-
Varm en pande godt op med olie. Imens hakker du rødløg og hvidløg fint.
-
Svits det af på panden og giv det en omgang salt og peber.
-
Find en pinchet eller en pølsetang og brænd peber og chili godt af så de får en forkullet og brændt overflade.
-
Hvis du har en gasbrænder er det ret effekt. Ellers kan du bruge blusset fra et gaskomfur eller du kan lægge dem på en rist i et par minutter i din ovn på grillfunktionen.
-
Skær nu indmaden ud af både peber og chili og hak dem pænt sammen med tomaterne.
-
Tilføj dem på panden med de øvrige ingredienser, og lad simre ved helt svag varme i 45 min.
-
Massen skal blive godt klistret og helt indkogt. Hæld den på et sterilt glas når du er færdig.
Resten
-
Smør toastbrødet og varm en pande eller bordgrill op.
-
Imens den varmer op spejler du 4 æg til de er halvt færdige.
-
Når de er klar lægger du brødet i på panden eller grillen, tilføjer kød, løg, ost, æg, tomat chutney og lukker toasten. Nu skal den have ca. 5 minutter på hver side.
Når du laver bløde løg, så start så tidligt som muligt. Jo længere tid de får jo mere sukker frigiver de naturligt og i sidste ende bliver de bare bedre og bedre. Tip: Hvis du er presset med tid, så kan du give dem et par tsk sukker, det gør processen lidt kortere – videre kan du lægge låg på. Det bedste er dog, at give dem tid, så de frigiver sukker naturligt.
Der skal kraftig vin til!
Det er en rigtig “herre-toast” det her – egentlig er det mindst lige så meget en “dame-toast” – det er bare nemmere at være stereotyp her. Første gang jeg drak denne rødvin som hedder Vinedos Singulares El Veinat var det ret sent på aftenen, hvor den havde været kølet lidt for meget. Efter omkring 20 min i glasset hvor den ramte 17-18 grader skete der noget. En utrolig lækker duft af vanilje og mynte fyldte min næse. Det er hvad jeg vil kalde en “crowdpleaser”, som er vildt lækker at få i munden – helt fløjlsagtig og meget imødekommende. Du finder den hos Norhvin.dk og prisen for El Veinat, som vist betyder “Venen” eller måske “Hovedåren” er 80 kr. hvis du tager en kasse med 6 stk.
Det kan være fristende at bruge en toaster, men det duer ikke helt, da varmen bliver for høj og så bliver kødet faktisk ikke færdigt. Så den skal på panden eller på en grill.
Hvis du vil køre Jamie Oliver tricket så smelter du lige lidt ost på panden som du vender toasten rundt i – er det for meget? Måske – Holder det? 100 %
Det fungerer naturligvis utrolig godt til tømmermænd, men kan være en stor opgave dagen derpå, så jeg anbefaler dig, at lave fars og chutney dagen før, så er det nemlig lige til at overkomme.
Velbekom og god fornøjelse.
1 Comment
Pingback: Opskrift på ægte Cowboytoast over bål