Gå til opskrift

Jeg køber ofte fisk hos “Odden Fisk” i Havneby tæt ved mit sommerhus. Ofte står jeg og kigger sultent på de mange forskellige salater, som fiskemanden tilbyder. Du kender sikkert de fleste som laksesalat, skaldyrssalat, sild i forskelig lage som karry, porre, sennep og mange andre lækre udgaver. For nylig bestilte jeg deres Bornholmersalat, som jeg faktisk kun har smagt på Bornholm, og den var skøn – derfor har jeg forsøgt at lave en hjemmelavet udgave – her får du opskriften.

Du kan enten lave denne ret med røget sild, hvilket egentlig er det rigtige eller med røget makrel – da jeg besøgte fiskemanden, havde de ikke ret mange røgede sild, så det blev med makrel, hvilket også er skønt!

Opskrift på Bornholmersalat - den du kender fra fiskemanden
En salat som passer til forår, påske, pinse, sommer og bestemt også jul
Opskrift på Bornholmersalat - den du kender fra fiskemanden

Opskrift på Bornholmersalat – den du kender fra fiskemanden

Ret: Fisk, frokost, Julemad, Påskemad
Køkken: dansk
Keyword: Bornholm, Bornholmsalat, Fisk, Fiskeretter
Forb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 19 minutter
Antal: 6 personer
Forfatter: Familiefaren
Udskriv

Ingredienser

  • 1 hel røget makrel ca. 400 gram rent kød eller tilsvarende røget sild
  • 5 stk. radiser
  • 2 kogte æg
  • 1 bundt purløg
  • 2,5 dl. creme fraiche 18%
  • 1,5 dl. mayonnaise fx fra Hellmanns
  • 2 tsk. citronsaft
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Start med at sætte en gryde med vand over. Når vandet koger, så lægger du æggene i.

  2. Kog dem i 8 min præcis. Læg dem i koldt vand.
  3. Rens fisken grundigt.

  4. Start med at skære hoved og hale af.

  5. Fjern så skindet. Halver nu fisken langs rygbenet.
  6. Fjern forsigtigt rygbenet med en kniv, sørg for at få så mange ben som muligt med..

  7. Fjern nu resten af benene. Det er lidt af et pillearbejde, men det er ikke så rart med fiskeben i maden.

  8. Rens radisserne og skær dem i mindre stykker.

  9. Pil de afkølede æg. Skær dem i mindre stykker.
  10. Hak purløg.
  11. Rør creme fraiche og mayonnaise sammen.

  12. Smag til med citron, salt og peber.

  13. Vend radisser, æg og purløg sammen med fisken ned i dressingen.

  14. Sæt det på køl i 20 min.
  15. Server på rugbrød med lidt ekstra purløg over.
Opskrift på Bornholmersalat - den du kender fra fiskemanden
Bornholmersalat til ca. 6-8 personer

Hvis du tænker over prisen, så sparer du ca. 50% i forhold til prisen hos fiskehandleren, hvor 100 gram koster omkring 25 kr. Du skal bruge ca. 50 kr. på at lave omkring 400 gram – dog afhængigt af dagsprisen på en røget makrel.

Håber du synes om opskriften. Hvis du har lyst til flere salater, så er der opskrift på karrysalat, opskrift på hønsesalat og den bedste laksesalat, der findes, som faktisk hedder “laksedutti

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift