Restaurant Fleisch i Kødbyen var én af de første restauranter, jeg anmeldte kort efter bloggen blev født, det er snart 5 år siden nu. Fleisch har siden da udvidet deres menukort med smørrebrød, som de både tilbyder a la carte og som en frokostmenu. Jeg var forbi en søndag, hvor jeg smagte fire forskellige stykker fra deres menukort – læs om oplevelsen her.
Smørrebrød er en klassisker, som er og bliver utrolig populær. Navnlig i København er der rigtig mange restauranter, som tilbyder glimrende smørrebrød, og selv om den tidligere “smørrebrødsdronning” Ida Davidsen ikke længere har sin restaurant i Store Kongensgade, så har flere ført den gode gamle danske klassiker videre. De mest kendte steder i København er nok Aamanns, Schønnemanns og Restaurant Palægade, som hører under ejerne af Formel B, Uformel og Sletten – men udover dem findes der mange gode steder i København.
Jeg bor klods op ad Kødbyen og går tit en tur derover, mest for at nyde stemningen i byen som ofte oser af liv og glade mennesker, som nyder mange af områdets restauranter. Alene i Kødbyen ligger der næsten 20 restauranter, så der stort udvalg med både pizza, burgere, gourmet, asiatisk, fransk, spansk og nu også smørrebrød.
Lille men lækkert menukort
Fleisch har 10 forskellige stykker smørrebrød, som koster fra 105 – 145 kr. Alle stykkerne er traditionelle og helt klassiske – dog med nogle få twists, men i store træk er det helt efter bogen. Der er tre forskellige stykker med sild – “Karrysild” til 105 kr., “Snapsemad” til 115 kr. med kryddersild, kartofler, æggeblomme, hjemmerøget bacon, rødløg og kørvel – dog uden snaps til, den skal du selv bestille – og “Stegte sild” til 125 kr.. Jeg elsker sild, så jeg smagte deres snapsemad, som kun får roser herfra. Fremragende sild og lækkert med hjemmerøget bacon og en rå æggeblomme.
Hvis vi bliver ved fisken, så har de naturligvis også fiskefilet i to udgaver – den klassiske med remoulade eller en med mayonnaise og rejer – så du har mulighed for at få begge udgaver. Udover fisk har de også den klassiske “Æg og Rejer” til 105 kr. – rejerne er endda håndpillede, hvilket ofte giver et ekstra lækkert stykke smørrebrød. Derudover finder du naturligvis også den klassiske tatarmad (eller løvemand, som den også kaldes) – den skulle jeg naturligvis smage.
De sidste stykker på kortet er kartoffelmad, som er en af de retter, hvor Fleisch har twistet den lidt – den kommer nemlig med purløgsmayonnaise, brunet smør, hasselnødder, hjemmerøget bacon og purløg. Denne smagte min medspiser, og dommen var klar: “Jeg kunne lide det hele – god smag – masser af dybde”.
Mæthedsgaranti
Mit andet stykke var deres tatar, som er lavet på friskhakket okseinderlår, bagte tomater, ristet boghvede, estragonmayonnaise og estragon. Hvis du er typen, som har en god sult, så er dette stykke glimrende til dig, der er nemlig rigeligt – et skøn er, at der er omkring 100 gram kød – måske endda mere, så du bliver helt sikkert mæt (medmindre det er det eneste stykke, du bestiller naturligvis). Smagen er også i orden, kødet er helt friskt, og det er hakket lige før servering, præcis som det skal være. Dog må jeg sige, at ventetiden på ca. 40 min. før stykket ankom var lige længe nok. Mit bud er, at der har været lidt udfordringer i køkkenet denne dag, for det er ikke normalt, at de er så længe om det. Når det så er sagt, så var der ikke en finger at sætte på deres mad.
Hvor er krostemningen?
Men jeg vil gerne tilstå, at jeg nok mangler lidt ægte “krostemning” – nu valgte jeg at sidde udenfor, da solen velsignede Kødbyen, men alligevel så synes jeg, den mangler. Indenfor ligner Fleisch resten af Kødbyen med de lyse klinker på væggene, hvilket heller ikke helt er “smørrebrødsstemning”. Men meget kunne faktisk løftes, hvis der fx kom en rød- og hvidternet dug på bordene, et lille dansk flag, en holder til snapseglas og evt. en snaps på bordet eller et “snapsekort”. Det kræver ikke så meget at løfte den sidste del, som vil skabe en skøn stemning.
Den samlede regning for fire stykker smørrebrød en enkelt øl og vand med brus lød på 650 kr., hvilket sådan set er helt fair for en god frokost. Så alt i alt er min vurdering, at Fleisch gør det glimrende, men med lidt få tilretningerne så kunne de bevæge sig i retningen af en ægte smørrebrødsrestaurant.