Frisk pasta med pesto - verdens nemmeste pastaret!
Pasta "Børneuge" Hovedret Lige Uge Pesto Vegetar

Frisk pasta med pesto – verdens nemmeste pastaret!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Gå til opskrift

For nogle uger siden havde jeg en bredbladet persille i haven, som lige valgte at sprede sig og vokse helt vildt. Det er lidt af et luksusproblem ikke – men det skal jo bruges. Jeg er nemlig typen, som næsten kan få det dårligt, hvis mad spildes. Derfor blev der lavet hjemmelavet pesto, som sammen med en omgang frisk pasta og soltørrede tomater blev til en opskrift på verdens nemmeste pastaret…

Du kan også finde opskriften på hjemmelavet pesto her, men for nemhendes skyld, har jeg også indsat den i denne opskrift – god fornøjelse.

Opskrift på hjemmelavet pesto på 5 min

Ret: Hovedret, Pesto
Køkken: Italiensk
Keyword: Basilikumspesto, Persillepesto, Pesto
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 10 minutter

Her finder du en opskrift på hjemmelavet pesto til enten basilikum eller persille. Den tager ca. 5 minutter at lave og kan holde sig et par uger på køl.

Udskriv

Ingredienser

Pesto

  • 2 bunder basilikum eller persille
  • 50 gram pinjekerner
  • 50 gram parmesanost
  • 1½-2 dl ekstra jomfru oliven olie
  • 2 fed hvidløg

Pasta

  • 250 gram frisk pasta
  • Salt og friskkværnet peber
  • 15 soltørrede tomater
  • Ekstra bredbladet persille
  • Frisk parmesan

Sådan gør du

Pesto

  1. Blend det hele meget grundig med en stavblender.
  2. Hæld det på et sterilt glas, som du har skoldet eller skyldet i atamon.
  3. Lad det stå på køl i 20 min, så det sætter sig og olien falder lidt til bunds.
  4. Tilføj nu lidt ekstra oliven olie så det dækker – så skal det nok holde sig nogle uger.

Pasta

  1. Fyld en stor gryde med letsaltet vand.

  2. Bring det til kogepunktet.

  3. Tilsæt pastaen og kog det i 2 min.

  4. Imens skærer du tomaterne ud i mindre stykker.

  5. Hæld vandet fra pastaen og bland det sammen med 5 spsk. pesto, tomaterne, persille og frisk parmesan.

Opskriften på en god hurtig aftensmad…
Lidt ekstra til retten…

Jeg har lavet en anmeldelse af tre forskellige rosévine fra tre forskellige steder, hvor jeg kommer godt i dybden med vinen. Min favorit er August Kesseler – tysk pinot noir – whats not to like?

Fremragende rosé på Pinot Noir fra Norhvin.dk…

Rosé og frisk pasta!

Rosé fungerer helt perfekt til en ret som denne, og navlig hvis den har lidt syre. Faktisk er denne ret og en flaske rosé en perfekt redning til, hvis der pludselig kommer uventede gæster. Lynhurtigt at lave og utrolig velsmagende. Der kommer indlæg om tre forskellige rosér inden længe, hvor denne August Kesseler også indgår. Vinen er fra Norhvin.dk, som drives af Keld der er lidt af en vinnørd – videre er han nordjyde, så prisen er bestemt i orden 🙂

Rigeligt til et par uger eller måneder…
Verdens nemmeste ret og utrolig velsmagende…

Håber det har givet inspiration til en hurtig og nem pasta ret.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift