Det lader til, at vi får en enorm lækker sensommer, vejrguderne siger, at varmen vender endnu stærkere tilbage, og at der er masser af solskinstimer tilbage inden vi rammer efteråret. Det meste af sommeren, har jeg hevet en flaske kølig rosévin ud af køleskabet. De har primært været fra Frankrig, Spanien og Tyskland – jeg har samlet dem her i et indlæg, hvor jeg kort fortæller om forskelle og smag, altså en lille guide, hvis du mangler et par flasker rosévin. God fornøjelse!

Alle vine er fra Norhvin.dk som ligge i Sæby og drives af Keld Hansen, der er lidt af en vinnørd, der virkelig nyder at finde gode producenter med vin til lav pris og høj kvalitet.

3 skarpe rosévin til sensommeren...
Den klassiske fra Frankrig…

“Den klassiske” fra Frankrig

L’Ostal Cazes Rosé er lavet på 50 % Grenache og 50 % Syrah. Hvis du har drukket meget rosé, så er det hvad jeg vil kalde “klassisk” og det er på ingen måde negativt. For mig betyder det balance, hvor både frugt, sødme og syre passer sammen. Den dufter af hindbær, jordbær og har florale noter (blomster). I munden har den dybde, hvilket kommer fra Syrah druen hvor smagen af modne bær går igen. Den afslutter med en diskret syre. Det er en rosévin, som er perfekt til aperitif eller til fisk .

Prisen er 80 kr. hvis du køber 6 flasker – hos Norhvin.dk

3 skarpe rosévin til sensommeren...
Den fyldige fra Spanien…

“Den fyldige” fra Spanien

Denne rose er lavet på 100 % garnacha, og har nydt godt at den spanske sol. I modsætningen til den mere elegante franskemand L’Ostal Cazes har denne noget mere fylde og volume. Den har også noter af jordbær og hindbær, men der er langt mere power i duften og smagen. Denne ville være spændende at servere lige efter franskmanden til fx noget fisk eller kylling fra grillen. Sidst på aftenen er den faktisk også kraftig nok til, at du kan hive den frem for gæsterne. Den er 30 kr. billigere end sin forgænger, og et super køb.

Prisen er 49 kr. hvis du køber 6 flasker – hos Norhvin.dk

3 skarpe rosévin til sensommeren...
Den overraskende fra Tyskland…

“Den overraskende” fra Tyskland

Tyskland er ved at være ét af mine favoritter når det kommer til vinlande! For nogle år siden skrev jeg en artikel om Tyskland og deres udvikling, hvor de er gået fra at være landmænd i adskillige generation til idag, at dyrke vin ud fra en mere videnskabelig tilgang. Det er den unge generation, som er begyndt denne rejse i Tyskland og det lønner sig! August Kesseler 2018 “The Daily August Rosé Rheingau” er lavet på Pinot Noir – hvilket giver en forrygende rosé, som er virkelig charmerende. Den har også masser af friske bær i næsen, men også citrus. Den er let og læskende at få i munden og slutter af med nogle diskrete tanniner. Et flot glas, som overraskede mig meget. Denne kunne reelt også fungere som starter, eller lige efter den franske. Alternativ ville den fungere utrolig godt til en enkelt pasta ret. Det vender vi tilbage til i andet indlæg.

Prisen er 95 kr. hvis du køber 6 flasker – hos Norhvin.dk

3 skarpe rosévin til sensommeren...
Skål og god sommer…

Tilbage er der blot at sige, håber du har fået lidt inspiration – det var tre forskellige rosévin fra tre forskellige lande. Skål og god sommer…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar