Reklame: Vi er nået til den 3 dag på ugen, hvor det er onsdag og mine tøser skal have madpakker med. Denne ret kommer sig af, at mine tøser elsker cup noodles. De synes det er nemt, sjovt og velsmagende, at hælder kogende vand over nudlerne og få minutter efter kan de spise. Du tænker sikkert “yum yum”, “instant noodles” eller måske “kopnudler” fra Netto, når jeg nævner dette – gode bud, men med lidt forberedelse kan du lave dem selv og gøre det til en skøn madpakke – opskriften kommer her – god fornøjelse…

Gå til opskrift

Vi har allerede kylling fra i søndags, hvor vi har brugt noget af brystet til pizza og lårene til madpakken. Vi skal vi bruge det andet bryst eller overlårene til denne ret. Hvis du virkelig vil kræse for ungerne, så kan du koge en fond på skroget af kyllingen og få udnyttet det hele. Ellers kan en god købe bouillon også godt bruges.

Madpakketema - Madpakkedag 3: Hjemmelavede cup noodles med kylling, gulerødder, kål og rødløg
Kyllingen udgør aftensmad og hele tre gange madpakker…
Madpakketema - Madpakkedag 3: Hjemmelavede cup noodles med kylling, gulerødder, kål og rødløg

Madpakketema: Madpakkedag 3: Hjemmelavede cup noodles med kylling, gulerødder, kål og rødløg

Ret: Madpakke
Køkken: Japansk
Keyword: Cup Noodles, Kop Nudler, Nudler
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 10 minutter
Antal: 1 barn
Forfatter: Familiefaren

Opskrift på hjemmelavede Cup Noodles! Kæmpehit hos børnene. Opskriften er med grove nudler, kål, gulerødder, kylling og boulion – perfekt til madpakken!

Udskriv

Ingredienser

  • Cup Noodles
  • 50 gram fuldkorns nudler fra ØGO
  • 50 gram forkogt kylling
  • 1 spsk. finthakket rødløg
  • 2 spsk. hjemmelavet boulion eller det bedste flydende du kan opdrive
  • ½ fint snittet gulerod
  • En lille håndfuld spidskål eller hvad der passer til årstiden
  • 3-4 cherry tomater
  • Evt. koriander til pynt
  • 2 patentglas med låg koster omkring 15 kr. Stykke og fås til tider i Netto eller en isenkræmmer

Sådan gør du

  1. Cup Noodles
  2. Kog nudler i letsaltet vand i 5 min. Lad dem køle helt af.
  3. Hak rødløg og snit gulerødderne som “julienne”.
  4. Snit spidskål så tyndt som muligt.
  5. Læg det hele i glasset som vist på billederne.
  6. Start med nudler, så kål, så gulerødder så den forkogte kylling og rødløg.
  7. Hvis dine børn kan lide koriander så tilsæt lidt på toppen.
  8. Tilsæt boulion og luk låget.
  9. I skolen tilsætter de kogende vand eller får en voksen til at hjælpe dem.
  10. Cherrytomaterne er tilbehør.
Madpakketema - Madpakkedag 3: Hjemmelavede cup noodles med kylling, gulerødder, kål og rødløg
Nudler med fuldkorn…

Denne opskrift er nok den, som mine børn er kommet til at elske mest. Jeg er i en evig kamp mod købeprodukter, da de desværre er opvokset med industriprodukter, så når jeg fx laver hjemmelavet ketchup, færdiglavede cup noodles og den slags, så bryder de sig ikke om det – men lige her har jeg faktisk vundet, og har lavet en vild lækker ret, som mine tøser er helt pjattede med. Den sidste gevinst er faktisk, at den kylling vi startede med i søndags har leveret masser indhold til aftensmad og hele tre madpakker, så du holder også igen med forbruget af kød.

Madpakketema - Madpakkedag 3: Hjemmelavede cup noodles med kylling, gulerødder, kål og rødløg
Masser af proteiner…
Madpakketema - Madpakkedag 3: Hjemmelavede cup noodles med kylling, gulerødder, kål og rødløg
Sådan laver du nudlerne…

Hånden på hjertet – jeg havde aldrig forestillet mig, at pigerne ville være så vilde med det. Normalt taber jeg denne kamp til industriprodukterne, så jeg havde forventet, at jeg var nede på point. Men Smilla gik all-in og var helt vild med det.

Madpakketema - Madpakkedag 3: Hjemmelavede cup noodles med kylling, gulerødder, kål og rødløg
Smilla godkendte manden…

Det bedste er nok, at det er helt “rene” råvarer – alt er økologisk og det er en perfekt blanding af lasgnomeoptagelige kulhydrater og proteiner. Helt perfekt til en lille motor, da skal kunne klare 6 timer i skolen og have overskud til at være på legepladsen og være krudtugle i frikvarterene.

Håber det giver lidt inspiration til madpakkerne!

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift