Gå til opskrift

Artiklen indeholder links til samarbejdspartner Koro Danmark – du kan bruge rabatkoden “madogmonopolet” for at få 5 % rabat på deres side.

Crispy chicken kan du få hos stort set alle burgerkæder som McDonalds, Burger King og Carl’s Jr., og det er ofte en kæmpe favorit hos både børn og voksne. Det er vildt nemt at lave og fungerer også glimrende i en burger, som denne “Cripsy Chicken Burger” med cheddarost, salsa, mayonnaise, frisk salat og fintsnittede rødløg. Opskriften er inspireret af Umut.

Jeg elsker en god burger, det er også årsagen til, at der efterhånden er ret mange burgeropskrifter på bloggen, dog er der ikke ret mange med kylling, hvilket der skal laves om på. Denne er lavet af bryststykker fra glade økologiske kyllinger, men filét kan også bruges, så skal du bare lægge to stykker i. Hvis du kan udbene et lår, så bliver det faktisk endnu bedre.

Crispy Chicken Burger
Èn af de bedste burgere jeg har lavet
Crispy Chicken Burger

Crispy Chicken Burger

Ret: Aftensmad
Køkken: Amerikansk
Keyword: Burger, Crispy Chicken, Crispy Chicken Burger, Kyllingeburger
Forb. tid: 4 timer
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 4 timer 20 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Familiefaren

Opskrift på nem crispy chicken burger med en pankofriteret kylling med cheddarost, mayo, salsa, salat og rødløg serveret i en blød briochebolle.

Udskriv

Ingredienser

Crispy Chicken

  • 2 stk. kyllingebryst a ca. 300 gram
  • 8 stk. cheddarost
  • 4 spsk. BBQ-sauce
  • 4 spsk. tykmælk
  • 2 spsk. paprika
  • 3 stk. sammenpiskede æg
  • 200 gram panko
  • 200 gram mel
  • 1,5 l. rapsolie
  • 1 tsk. salt og friskkværnet peber

Snydesalsa

Burger

  • 4 stk. briocheboller
  • 1 stk. hjertesalat fintsnittet
  • 1 stk. rødløg fintsnittet
  • 4 spsk. mayonnaise

Sådan gør du

Crispy Chicken

  1. Del kyllingebrysterne på langs, så du får to tyndere stykker.

  2. I en skål blander du BBQ-sauce, tykmælk, paprika, salt og friskkværnet peber.

  3. Læg det hele i en pose og lad det trække på køl, gerne natten over ellers et par timer.

  4. Varm en tykbundet gryde op med rapsolie til er ca. 160 grader.

  5. Tjek med en tændstik, når det syder omkring den, er det 160 grader.

  6. Læg panko og mel på to tallerkener.

  7. Stil en skål klar med det sammenpiskede æg.
  8. Start med at vende kylling i mel, så i æg, så i panko.

  9. Læg alle kyllingestykkerne klar på en rist, så du kan fritere nogenlunde på samme tid.

  10. Friter dem nu i ca. 10 minutter.
  11. Så snart de er klar, så lægger du dem tilbage på risten og lægger ost over.

Snydesalsa

  1. Hak forårsløget fint og bland det sammen med smørepålægget

Burger

  1. Nu er det tid til at riste bollerne, enten på en brødrister eller i ovnen.
  2. Start med underbollen, læg en spsk. mayo på.
  3. Læg så en lille håndfuld salat på.
  4. Læg kyllingen på og derefter rødløg.

  5. Slut af med to spsk. salsa på overbollen og luk den.

  6. Service!
Crispy Chicken Burger
Ca. 160 grader varmt bad
Crispy Chicken Burger
“Snydesalsa”

Snydesalsaen laves med økologisk smørepålæg med ristede peberfrugter fra Koro, som jeg blot tilsætter forårsløg til. Det er sådan set ikke en salsa, men det fungerer glimrende og tager vitterligt 3 min. at lave.

Crispy Chicken Burger
Herefter lægger du osten på
Crispy Chicken Burger

Hvis du vil have flere opskrifter med fx kylling, så har jeg lavet en opskrift med “Kentucky Fried Chicken“, som laves på kyllingelår og serveres med verdens bedste dressing. Håber du synes om opskriften, hvis der er spørgsmål til opskriften, så lad mig endelig høre.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift