Vi nærmer os jul og for nogen – navnlig mig selv som mand, er det vanskeligt at være kreativ. Jeg har det bare svært, med at sætte mig ned og lave en ønskeseddel. Dog må jeg sige, at det ikke var så slemt i år. Faktisk væltede det frem med julegaveønsker – alt lige fra de “våde varer” til blendere, kaffe, knive, espressomaskiner og meget mere. Hvis du ikke allerede har styr på ønskerne, så kommer hermed inspiration og 12 ønsker, som jeg håber ligger under juletræet…

Denne artikel indeholder reklamelinks

“Spansk Cognac” Ximenez-Spinola Diez Mil Brandy 40%

For mig er der et eller andet fedt over brandy. Nuvel cognac er vel den korrekte betegnelse, så skulle den have været fra Frankrig – men denne er fra Spanien, og det tiltaler mig. Ximénez-Spínola er grundlagt helt tilbage i 1729 og har en helt særlig karakteristik. Fadene er af kastanjetræ, hvilket der frem til den spanske borgerkrig var tradition for at bruge, og det er der forsat hos Ximenez-Spinola den dag i dag. Den er minimum 12 år gammel og destilleret på potsstills.

Monopolets Ønskeseddel 2019

Se hos Falkensten Vin til 629 DKK.


“Klassiske Spey” Whisky Glenfarclas 15 års

Mit hjertet banker for Orkney og Spey – dette er klassisk Spey og en whisky jeg har hørt utrolig meget godt om. Glenfarclas Distillery er familieejet af Grant som også ejer Glenfiddich – et af de få tilbageværende familieejede destillerier. Den har fået intet mindre end 15 år på spanske olorosofade som har givet den en helt ufattelig smuk farve. Jeg håber denne finder vej til mit lille juletræ i år.

Monopolets Ønskeseddel 2019

Se hos Falkensten Vin til 625 DKK.


“Verdens bedste rom” Cartavio X.O. 18 YO 40%

Normalt er jeg whisky-lover med meget stort “L” – men denne rom er 3 år i træk kåret som verdens bedste rom – det får mig til at slå lyttelapperne ud! Cartavio X.O. er fra Peru og er rent faktisk “Extra Old” og er imodsætning til andre ikke under “solera-systemet”, hvor blot en del af rommen gør, at den fx må kaldes 12 års. Her er gennemsnitsalderen 18 år, hvilket gør den meget interessant. Hvis den lander under træet, så kunne det også være en dram, som jeg vil nyde til min ris ala mande.

Monopolets Ønskeseddel 2019

Se hos Falkensten Vin til 699 DKK.


“Cowboy-dram” Knob Creek Bourbon

Selv om mit hjerte banker for Spey og klassisk whisky fra højlandet, så nyder jeg også en bourbon i ny og næ. Nogle gange må det nemlig godt være lidt “outlaw” og en dram, som har sine egne regler og love. Knob Creek er én af Jim Beam’s Small Batch Bourbons, og som stadigvæk kan skaffes uden det store besvær imodsætning til resten af deres Small Batch. Den er “patiently aged” og på 50 % ABV, så du får et godt kick af en krydret og sødmefuld bourbon.

Monopolets Ønskeseddel 2019

Se hos Barlife til 449 DKK.


En lækker Vermut – Merwut – Wermutwein

Vermut har for tiden en kæmpe renæsance og har virkelig fået comeback. Flere producenter dukker op med lækre bud på denne skønne vin, som oprindeligt stammer fra Torino og blev opfundet i 1786. Den kan nydes på alle mulige måder og er kvaliteten som her høj nok, så fungerer den også perfekt med en bitter tonic eller danskvand, masser af isterninger og citron! Denne er fra Pfalz i Tyskland og lavet på Pinot Blanc og Pinot Gris hvor der så tilføjes urter for at få den perfekte balance.

Monopolets Ønskeseddel 2019

Set hos Vinomani til 249 kr.


Espressomaskinen La Specialista fra DeLonghi

Jeg elsker kaffe! Det er næsten lige meget hvilken type – jeg drikker det hele. Det er ofte afhængig af hvor meget tid jeg har. I mine lige uger bliver det “desværre” ofte til “to-go” løsningen hvor jeg napper lidt Nescafé. I de ulige uger bliver det fra Prolog i Kødbyen som laver en syg lækker “pour-over”. Noget jeg mangler i hjemmet er helt sikkert min egen barista-maskine. La Specialista har den fordel, at du ikke behøver være ekspert for at få lækker kaffe. Den stamper selv og brygger ved et enkelt klik. Det er præcis hvad jeg har brug for om morgenen. På den måde kan jeg både få mine tøser klar og få lækker kaffe!

Monopolets Ønskeseddel 2019

Se hos Coop til 6.999 DKK.


Ønsker mig 1 års abonnement på Kaffe fra “Ønsk”

Ønsker mig “Ønsk” – fik I den? – hehe! Nå, Andreas og Rasmus er to super fede gutter, som bare elsker kaffe. Jeg har tidligere lavet noget test for dem og ved, at deres kaffe er i rigtig god kvalitet. Videre støtter de op om bæredygtighed.

Monopolets Ønskeseddel 2019

Set hos Ønsk.dk til 199 kr. om måneden


Blender fra Sage – The Super Q

Jeg har tidligere testet Heston Blumenthals mærke “Sage” til ukendelighed. Jeg har nok været 12-15 af hans produkter igennem, så jeg kender efterhånden til mærket, kvalitet og det omhu der er langt i at designe køkkengadgets til perfektion. Sage The Super Q er lidt af en monster! 2400 W og ren kraft – min forventning til den er, at den virkelig kan lave nogle glatte og lækre smoothies og suppe på få minutter.

Monopolets Ønskeseddel 2019

Set hos Kitchen One til 4.011 DKK.


“Fremtidens vinprop” Coravin Model Two Elite – Piano Black

For nylig fik jeg en grundig præsentation af “coravin”, som er lidt af en mirakelmager, hvis du som mig elsker god vin. Den stammer oprindeligt fra medicinal industrien men kan nu fås i hele verden og har fundet vej ind adskillige toprestauranter som fx Geranium der nu tilbyder samtlige vine på glas – selv de helt gamle fra skatkammeret. Det er nemlig muligt, at “åbne” en flaske vin, skænke ét glas og sætte vinen til side til en anden god gang – uden at vinen oxyderer. Dette er takket være argon gas, som fylder vinens tomrum og sikrer, at ilt ikke ødelægger vinen. Jeg tænker deres “Model Two Elite” i “piano black” ville være helt perfekt.

Monopolets Ønskeseddel 2019

Set hos Klubvin til 2.595 DKK.


Noyer knivmagnet 80 cm

Jeg har fornylig købt et sommerhus, hvor jeg kommer til at lave vildt meget mad! Derfor ønsker jeg mig naturligvis en knivmagnet til at passe på mine knive. Noyer lavet en udgang i amerikansk valnød, som jeg er faldet lidt for. En knivmagnet i træ er mere skånsom mod dine knive. Da jeg har ret mange knive ønsker jeg mig deres “80 cm”, så der er god plads.

Monopolets Ønskeseddel 2019

Set hos Noyer til 1.699 kr.


Knivsæt fra Senjen Black til sommerhuset

Jeg er lidt af en gadget-freak og elsker nyt i køkkenet lige så meget som jeg elsker at smage nyt spiritus! Nu er det sådan, at jeg for nylig er blevet den heldige ejer, at et sommerhus på Sjællands Odde, som naturligvis skal fyldes med gear! Senjen Black er fremstillet af specialstål med betegnelsen “7CR17MOV”. Denne type stål er i struktur og sammensætning meget lig 440A stål. Den er hærdet op til ca. 56-57 HRC hvilket placerer den fint på denne skala. Det bedste er, at du kan erhverve dig hele serien på 8 knive for små 2500 kr. på tilbud.

Monopolets Ønskeseddel 2019

Set hos H.W. Larsen til ca. 2500 kr. (tilbud) for 8 knive


Braun MultiQuick 9 MQ9027X Stavblender

Det er simpelthen lykkes mig, at slide min stavblender op! Imponerende ikke? Braun er for mig lidt overset, men faktisk et lækkert mærke. Deres Multiquick 9 har 1000 watt og lader til at kunne det hele. Den kommer med “hurtighakker” som jeg bruger rigtig meget – jeg er nemlig lidt doven! Hvis den lander under træet, så kommer den til at bo i mit nye sommerhus.

Monopolets Ønskeseddel 2019

Set hos Kitchen One til 799,95 DKK.


En aften på Alchemist

Rasmus Munk leverer noget af det vildste mad i Danmark lige nu. Jeg havde fornøjelsen af, at spise på hans restaurant i første omgang, men har endnu ikke fundet de ca. 8000 kr. som en aften med “billigste” vinmenu for to personer koster. Jeg tænker det er helt ideel at sætte på sin ønskeseddel og krydse fingre. Lige for nu melder Alchemist om alt fuldt booket ind til slutning marts 2020, så måske skal den gentages til min fødselsdag også.

Monopolets Ønskeseddel 2019
Billede af fra berlingske.dk

Set hos Alchemist.dk til ca. 4000 kr. pr. person.


Håber det giver inspiration – hvad står der på din ønskseddel?

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar