And Hovedret Sandwich

Opskrift på sandwich med confiteret and, løg og friterede jordskokker

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Gå til opskrift

På denne tid af året kommer der ofte and på bordet i mit hjem. Jeg er gået over til at bruge ret meget confiteret and, da det er mørt og lækkert. Jeg er med på, at det også kan være lidt dyrt, hvis du ikke laver det fra bunden, derfor er der også opskrift på begge dele her i artiklen. Det ender med en lækker sandwich med confiteret and, syltede løg, ost, ruccola, en god sennepsmayo og friterede jordskokker – alt sammen pakket ind i en god stenovnsbaguette. Håber du synes om opskriften…

Hvis du ikke orker at confitere anden selv, så findes der købeprodukter på dåse, som er absolut glimrende. En dåse koster omkring 140 kr., og der er typisk 4-5 andelår i en dåse, så der er rigeligt til mindst to sandwich, som kan mætte fire personer.

Opskrift på sandwich med confiteret and, løg og friterede jordskokker

Opskrift på sandwich med confiteret and, løg og friterede jordskokker

Ret: Aftensmad, Hovedret
Køkken: Fransk
Keyword: And, Andesandwich, Confiteret and, Sandwich
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Antal: 2 personer
Udskriv

Ingredienser

Confiteret and

  • 4-6 andelår til opskriften skal du kun bruge 2
  • 5 stk. laurbærblade
  • 2 fed hvidløg
  • 1 kvist timian
  • 300-400 gram andefedt
  • Salt og friskkværnet peber

Friteret jordskokker

  • 1 stk. jordskokke
  • 2 dl. neutral olie
  • Salt

Syltede løg

  • 1 stk. rødløg
  • 3-4 spsk. balsamico

Sennepsmayonnaise

  • 3 spsk. Hellmanns mayonnaise
  • 1 spsk. Dijonsennep

Sandwich

  • 1 sk. stenovnsbaguette fra "il fonario"
  • En stor håndfuld rucola
  • 8 skiver øko Gouda ost eller lignende bare det kan smelte
  • 2 stk. confitereret and
  • 4 spsk sennepsmayonnaise
  • 1 lille omgang balsmicosyltede løg
  • 1 håndfuld fritererede jordskokker

Sådan gør du

Confiteret and

  1. Knus laurbærbladene og hvidløgene let og riv bladene af timiankvistene.

  2. Læg andelårene ned i lufttætte bokse og fordel krydderierne over dem.

  3. Giv dem lidt salt og peber.
  4. Lad dem trække natten over på køl.
  5. Smelt fedtet langsomt i en gryde i passende størrelse.
  6. Der skal være plads til alle lårene, og det skal være sådan, at fedtet dækker.

  7. Ofte kan det give mening at bruge en gryde med høje sider, så al pladsen udnyttes.

  8. Når fedtet er lige under kogepunktet, så lægger du andelårene i.

  9. Hold øje med dem for de skal nemlig ikke koge, de skal ligge på ca. 90 grader.

  10. Der må godt komme en lille boble engang imellem, det er okay.
  11. Efter ca. 1½ time burde kødet være smeltende mørt.
  12. Tag lårene af varmen og tag dem fra du skal bruge til retten.

  13. Resten kan du sætte på køl i fedtet.
  14. De confiterede lår holder sig i ca. 80 dage i køleskabet.

  15. Når du skal bruge dem, så fisker du dem op og steger dem langsomt på panden i andefedtet eller i ovnen i 10 min. ved 180 grader.

  16. Til opskriften her skal du bruge 2 stk., som du steger på panden.

Friterede jordskokker

  1. Varm olien op til ca. 160 grader.
  2. Imens renser du jordskokken.
  3. Snit den helt fint.

  4. Tag et stykke af den snittede jordskokke og dyp i olien, hvis det syder omkring det, så er olien varm.

  5. Friter dem nu i ca. 1 min. De skal blot tage farve og blive sprøde.

  6. Læg dem til side og salt dem inden de skal bruges.

Syltede løg

  1. Snit løget fint på et mandolinjern.
  2. Tilsæt balsamico og stil det på køl til det skal bruges.

Sennepsmayonnaise

  1. Mayonnaise og sennep røres sammen i en skål.

  2. Sæt det til side indtil det skal bruges.

Sandwich

  1. Start med et godt lag sennepsmayonnaise.
  2. Tilføj rucola, confiteret and og ost.
  3. Smelt evt. osten med en gasbrænder.
  4. Tilsæt så løg og friterede jordskokker.

  5. Luk sandwichen og del den i to.
  6. Sæt en spisepind af træ i for at holde den sammen.
Opskrift på sandwich med confiteret and, løg og friterede jordskokker
Næsten klar til servering….
Opskrift på sandwich med confiteret and, løg og friterede jordskokker
Hvis du har en gasbrænder, så brug evt. den til at smelte osten med…

Hvis du gerne vil have, at osten er smeltet endnu mere, så kan du enten bruge en gasbrænder (det er også ret sjovt faktisk), eller du kan sætte sandwichen i ovnen med grillen tændt ved 200 grader i et par minutter max, men hold øje med den.

Opskrift på sandwich med confiteret and, løg og friterede jordskokker

Håber det giver inspiration til en lækker sandwich, som både fungerer til jul og bestemt også resten af året – confiteret and kan man altid nyde ikke…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

2 Comments

  1. Og hvis man er bemidlet med sous vide-udstyr (og en fryser), ja så kan man confittere andelårene i sous vide, med et eller to i hver pose.

    Dermed kan man let have det i fryseren, og tage en pose eller to op dagen i forvejen, og derefter har man sindssygt let aftensmad (i øjeblikket er bao “go to aftensmad”, når det skal være let på 20-30 minutter.)
    Confitteret andelår på panden, når sprødt trevles det til pulled pork, en god gang “asisatiske smagsgivere” udover (hoisin, oustersauce (eller fiskesauce) etc.)
    Dertil lynsyltet gulerødder, spidskål, rødløg etc., og korriander og forårsløg til drys.

    Siracha til dem der ynder dette, og så ellers bare ind i bao-brød fra fryseren (købt i asiatisk marked/butik).

    Såvel unger som voksne er vilde med det her i hustanden.

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift