Gå til opskrift

Okay indrømmet – det er faktisk ikke en opskrift jeg har lavet. Det er lidt snyd. Det er dog falafel lavet på kikærter og det er nemt, lækkert og meget klimavenligt. Sagen er den, at jeg en dag skulle have hurtig mad og ville give Nettos Spir produkter, som er veganske en chance – Hvis du tænker “klimatosse” nu, så har jeg ramt rigtigt!

En indrømmelse mere – jeg synes sojaprodukter er underligt og jeg er vildt indtaget når det kommer til holdninger. Heldigvis er jeg også ret nem at overbevise og hvis jeg ser fornuften foran mig, så er jeg ikke bleg for at æde med forudindtagede mening og danne mig en ny. Om det skyldes vi lever i et samfund hvor tingene skifter med lynets hast, eller fordi jeg bare har ild i røven ved jeg ikke.

Opskrift på falafel i wrap med myntedressing og koriander...
Spir og masser af økologi…

Jeg arbejder til tider nogle af Nettos produkter og blev faktisk spurgt indtil deres Spir produkter, som er veganske og kommer i et ret stort udvalg. Tidligere, da jeg havde Gastromand ville dette aldrig nogensinde have været kommet på tale – så var vi stemplet som tosser! Sådan er det ikke på Monopolet, der vil jeg have, at der skal være plads til både vegansk og vegetariske retter. Faktisk vil jeg hjertens gerne være tosse. Nu er det også sådan, at jeg har en datter på 10 år, som synes det er synd for dyrene, så jeg tænker meget på, at mindske kød i hjemmet. Hun er selv “dyreven” og går utrolig meget op i at dyrene skal have det godt.

Faktisk har jeg det næsten dårligt når der er kød på bordet. Dog minder jeg mig selv om, at jeg har opdraget mine piger med respekt for dyrene. De har selv set mig partere fasaner og andet vildt efter jagt, og de forstår, at jeg selv har skudt dyrene, de forstår hvor de kommer fra og at de ikke på magisk vis er beamet ned i fryseboksen i den lokale Rema 1000. Nå – nu må vi hellere se på opskriften…

Opskrift på falafel i wrap med myntedressing og koriander...

Opskrift på falafel i wrap med myntedressing og koriander…

Ret: Hovedret
Køkken: Egyptisk
Keyword: Falafel, Vegansk, Vegetarlasagne, Wrap
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren

Her får du en opskrift med falafel, myntedressing og salat på rødkål, blomkål og chili. De er lynhurtige at smide i en wrap og så er det vegansk!

Udskriv

Ingredienser

Vrap

 • 1 pakke Spir falafel
 • 2 wraps pr. person
 • ½ stk. rød chili
 • 1 bundt øko koriander

Salat

 • 1/4 øko rødkål
 • 1/4 øko blomkål
 • ½ frisk rød chili
 • Saften af ½ citron

Myntedressing

 • 4 store spsk Spir Sojayoghurt
 • 1 tsk. ekstra jomfru oliven olie
 • 1 fed hvidløg
 • Salt og friskkværnet peber
 • 1 bundt øko mynte

Sådan gør du

Salat

 1. Snit rødkål og blomkål på et mandolinjern.
 2. Snit chilien meget fint – hvis du ikke kan lide det er for stærkt så fjern stok og kerner.
 3. Tilsæt citron og salt og friskkværnet peber.
 4. Rør det hele godt sammen og lad det trække 30 min på køl.

Myntedressing.

 1. Pres hvidløget og bland det hele sammen – lad det gerne trække 30 min på køl.

Vrap

 1. Varm falafel på panden eller i ovnen – det fungerer lige godt.
 2. Varm dine wraps i mikroen eller panden.

 3. Fordel nu salaten på den varme wrap.

 4. Tilsæt falafel som du lige brækker i stykker.
 5. Tilsæt dressing, ekstra chili og koriander.
 6. Happy days!
Opskrift på falafel i wrap med myntedressing og koriander...
Falafel…

Mit eneste ønske er, at de laver dem økologiske – jeg betaler gerne ekstra for denne del. Hvis det er med i deres fremtidige planer, så tager jeg hatten af.

Opskrift på falafel i wrap med myntedressing og koriander...
Rødkål og blomkål med masser af citron…

“Salat” på 10 sekunder og så passer kål ret godt til årstiden. Du kan også bruge en grøn salat, men jeg synes bare ikke, at årstiden er god for den slags. Nu hvor vi er gået klimavejen og spiser vegansk, så kan vi lige så godt forsøge at spise årstidens grønt også.

Opskrift på falafel i wrap med myntedressing og koriander...
Hurtigt og nemt…

Verdens hurtigste aftensmad. Hvis du ikke er klar til at tage springet med Spir og sojaprodukter, så fair nok, men hånden på hjertet, jeg var også modstander, men måtte så erkende, at jeg på ingen måde kunne smage forskellen da retten var lavet og klar. Så jeg er hermed “klimatossen” – er du også?

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift