Det er sommer og det betyder grillmad. Her får du en opskrift på hel kylling på grill, som med garanti aldrig fejler. Der er nemlig et lille tip, som måske er lidt grænseoverskridende – ikke desto mindre fungerer det helt perfekt! Der er det såkaldte “Kylling på dåse” jeg snakker om – god fornøjelse…

Gå til opskrift

Opskrift på hel kylling på grill der aldrig fejler...

Grillet Kylling

Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Familiefaren

Her finder du en opskrift på en hel kylling på grill, som aldrig fejler. Der er nemlig et lille trick med. Opskriften fungerer både til gas og kulgrill

Udskriv

Ingredienser

Kylling på grill

  • 1 stk. kylling på ca. 1200 gram
  • 1 stk. dåsecola – helst én hvor der står ”Dig & Mig” på – det gør retten bedre
  • 1 spsk. Olivenolie
  • Salt og friskkværnet peber.

Tzasiki med agurk og gulerødder

  • ½ stk. agurk
  • 3 stk. gulerødder
  • 1 dl. Græsk youghurt – fedtprocenten må du selv bestemme
  • 2 fed hvidløg
  • Salt og friskkværnet peber

Tilbehør

  • 600 gram kartofler
  • 2 spsk. Olivenolie
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Kylling på grill

  1. Tænd grillen – hvis du bruger kul, så brug en grillstarter, hvis du bruger gas – så tænder du på middelhøj varme.
  2. Fordel olien over den lille kylle.
  3. Giv den en god omgang salt og peber.
  4. Åben colaen – det er vigtigt eller eksploderer den og så står du med kylling over det meste af haven.
  5. Det kan ikke siges pænt – stik dåsen op i enden af kylle.
  6. Sæt kyllingen på grillen og lade den stege i omkring 45 minutter.
  7. Du kan sagtens lade låget være lukket.
  8. Kig til den en gang imellem – når kødet begynder at slippe lidt ved lårene er den tæt på.
  9. Skær kyllingen ud. Start med at skære lårene af, vent med at dele over og underlår til de er af. Herefter skærer du på begge sider langs brystbenet. Skær helt ud til enden og vip brystet af. Skær vingerne af. Til sidst skærer du evt. brystet i stykker og deler over og underlår. Hvis du kigger efter leddene kan du gøre det uden at bruge alt for meget vold og magt.

Tzasiki med agurk og gulerødder

  1. Giv agurken over en si, tilsæt salt og peber og lad væsken dræne i mindst 30 min. Denne del er vigtig eller bliver din tzasiki sjasket og det gider du ikke. Mas evt. væsken ud af den med en ske.
  2. Riv gulerødderne og hvidløg.
  3. Når agurken er drænet tilsætter du det hele sammen med den græske youghurt og lader det trække på køl i 30 min. Så bliver den endnu bedre.

Tilbehør

  1. Vend kartofler i olie, tilsæt salt og peber i et ildfastfad. Sæt dem på grillen 25 min før kyllingen og lad dem grille til de har en sprød og lækker overflade.
  2. Læg majsne i vand ca 30 min før de skal grilles. Du behøver ikke fjerne de yderste blade.

  3. Læg den på direkte varme 10 min før kyllingen er færdig. Vend dem halvvejs.

“Børnemad eller ej”

Det kan være svært at være kreativ, sund og inspirerende når det kommer til hverdagsmad. Nu starter jeg lige med en påstand om, at der ikke nødvendigvis skal laves særlig mad, når der er børn til stede. Så vender jeg lige tilbage til virkeligheden, hvor illusionen om, at mine børn spiser dampede blåmuslinger og tatar brister. Jeg forsøger at praktisere en mellemting, hvor mine børn lærer at smage nyt, samtidig er jeg også interesseret i, at de rent faktisk spiser noget.

Opskrift på hel kylling på grill der aldrig fejler...
Alt hvad du behøver til tzasiki…
Opskrift på hel kylling på grill der aldrig fejler...
En god hjælper når det kommer til hvidløg…
Opskrift på hel kylling på grill der aldrig fejler...
Tzasiki med gulerødder…
Opskrift på hel kylling på grill der aldrig fejler...
Majs er altid en sikker vinder på denne årstid…

Et godt trick er i denne tid majskolber med smør og salt. Mine piger elsker det og så får de lidt ekstra grøntsager indenbords. Et andet trick er gulerodsstave. Det er ikke deres favorit, men de får faktisk spist en stor gulerod hver uden at de bemærker det.

Opskrift på hel kylling på grill der aldrig fejler...
Det lille trick…

“Kender du begrebet bordskik?”

Aftensmaden er for mig et samlingspunkt, hvor familien sætter sig sammen og snakker om dagen der gik. Jeg er selv opdraget med ”bordskik” og var barn i 1990 – længe før verden havde lært Steve Jobs at kende og at iPads og iPhones blev samlingspunktet. Nu ved jeg godt, at vi snart 30 år senere er et andet sted, men alligevel forsøger jeg at bibeholde samlingen ved middagsbordet. Noget jeg har erfaret er, at jo bedre jeg er til, at lave mad de rent faktisk har lyst til og jo bedre jeg er til, at få dem til at indgå i madlavningen, jo bedre går middagen. Derfor forsøger jeg også, at lave mad i børnehøjde. Min indledning om, at mine børn er en kende selektive i deres valg af mad kan jeg nemlig selv relatere til. Jeg var jordens mest kræsne barn og ville ikke smage noget som helst. Idag er jeg nærmest ekstrem og insisterer på at smage indvolde som fx kogt milt eller at spise fugu – den dødelig fisk, som jeg spiste i Japan. Jeg tænker nok mine børn skal komme efter det.

Opskrift på hel kylling på grill der aldrig fejler...

Hvad drikker man til grillet kylling?

Selv om det er en lige uge og den står på madlavning med mine tre tøser, så kunne man jo godt snige en lille flaske vin ind til maden. Jeg foretrækker en lys rødvin – eller en rødvin, som ikke er for tung. Pinot Noir er et godt bud.

Opskrift på hel kylling på grill der aldrig fejler...
Bourgogne og kylling = Kærlighed…

Denne vin er fra Norhvin.dk og er et godt eksempel på, at Bourgogne ikke behøver koster 300 kr. flasken. Det er nemlig muligt, og Miller Cyrot Fleuri 2014 er et godt eksempel. Skøn duft af jordbær, kirsebær, solbær og let krydret duft af peber. Den har også noget animalsk over sig og en let røg, som gør den fungerer rigtig godt her. I munden er den let sødmefuld og slutter af med lette taniner – her helt perfekt til et stykke grillet kylling. Prisen er 95 kr. hvis du tager 6 stk. Hertil vil jeg godt lægge hoved på blokken og sige, at det er ca. 50 kr. billigere end det billigste du kan finde det på nettet.

Opskrift på hel kylling på grill der aldrig fejler...
Velbekomme…

Det var lidt tanker om “børnemad”, bordskik og ikke mindst en opskrift på kylling på grill der ikke sådan fejler – håber du kunne lide det.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift